Carp Yo Yo Posted September 19, 2016 Share Posted September 19, 2016 Gore sam naveo podatak da je rola teska 570 gr sto sam nasao na internetu. Medjutim, sad sam se cuo sa prodavcem gdje mu je rola dosla u radnju i izvagao ju je i kaze da je rola teska 650 gr. Znaci malo laganja za marketing, nije na odmet Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shoga Posted September 19, 2016 Share Posted September 19, 2016 Gore sam naveo podatak da je rola teska 570 gr sto sam nasao na internetu. Medjutim, sad sam se cuo sa prodavcem gdje mu je rola dosla u radnju i izvagao ju je i kaze da je rola teska 650 gr. Znaci malo laganja za marketing, nije na odmet I meni je bilo cudno....kolika je i to nije mnogo tesko Link to comment Share on other sites More sharing options...
nebojsa1 Posted September 19, 2016 Share Posted September 19, 2016 520 gr bez spulne660 gr sa praznom spulnom720 gr sa punom spulnom +- koji gram... https://www.youtube.com/watch?v=7VCAdN_06OU 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
nebojsa1 Posted September 28, 2016 Share Posted September 28, 2016 Danas isprobana na vodi, lepo radi, odlicno slaze najlon, brzo mota, lepo i baca, tezina ok, deluje bas jaka...Jaka opruga preklopnika, tako da Billy (verovatno) nece imati problem prilikom rukovanja istom, osim ako joj ne pronadje neki dodatni nedostatak?! Dve ipo zamerke:1. Kao sto sam vec negde napisao, preduboka spulna ako se koristi za spomb/raketu ili za marker2. Ne postoji preklopnik/osigurac (kako se vec zove) koji ce joj dozvoliti i hod unazad, pa kad treba da je "vratis" za malo, moras da se dovijas...1/2. Lepo bi bilo da ima rezervnu spulnu, jer verujem da ce je mnogi, a verovatno i jesu vec, uzimati i za pecanje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Carp Yo Yo Posted September 28, 2016 Share Posted September 28, 2016 Danas isprobana na vodi, lepo radi, odlicno slaze najlon, brzo mota, lepo i baca, tezina ok, deluje bas jaka...Jaka opruga preklopnika, tako da Billy (verovatno) nece imati problem prilikom rukovanja istom, osim ako joj ne pronadje neki dodatni nedostatak?! Dve ipo zamerke:1. Kao sto sam vec negde napisao, preduboka spulna ako se koristi za spomb/raketu ili za marker2. Ne postoji preklopnik/osigurac (kako se vec zove) koji ce joj dozvoliti i hod unazad, pa kad treba da je "vratis" za malo, moras da se dovijas...1/2. Lepo bi bilo da ima rezervnu spulnu, jer verujem da ce je mnogi, a verovatno i jesu vec, uzimati i za pecanje. Masina gura samo unaprijed , nista unazad ? Cuj to.... zanimljivo bas. Znaci moras da okrenes jos jedan krug ako pretjeras ili skidat najlon prstom jedan krug pa onda opet namotavat do zeljene daljine. Kakav joj je QD odnosno kocnica kako se ponasa? Brza, spora, precizna ili ne ? Hvala Link to comment Share on other sites More sharing options...
nebojsa1 Posted September 28, 2016 Share Posted September 28, 2016 Masina gura samo unaprijed , nista unazad ? Cuj to.... zanimljivo bas. Znaci moras da okrenes jos jedan krug ako pretjeras ili skidat najlon prstom jedan krug pa onda opet namotavat do zeljene daljine. Kakav joj je QD odnosno kocnica kako se ponasa? Brza, spora, precizna ili ne ? Hvala Upravo tako kako si napisao!Osim ako ja ne znam to da "ukljucim" ili na mojoj masinici to ne radi?!Postoji sa zadnje strane masinice taj "preklopnik", ali nema funkciju!Ponavljam, bar ne na masinici koju sam ja kupio! Sve drugo odlicno! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Carp Yo Yo Posted September 28, 2016 Share Posted September 28, 2016 Evo sad gledam video ponovo i bas kaze da je uklonjena funkcija masine da ide unazad. Navodno to masinu i njen cijeli sistem cini jacom. Nisam na to obracao paznju ranije kad sam gledao video jer sam samo preletio onako na brzaka. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jeydee Posted September 28, 2016 Share Posted September 28, 2016 Danas isprobana na vodi, lepo radi, odlicno slaze najlon, brzo mota, lepo i baca, tezina ok, deluje bas jaka...Jaka opruga preklopnika, tako da Billy (verovatno) nece imati problem prilikom rukovanja istom, osim ako joj ne pronadje neki dodatni nedostatak?! Dve ipo zamerke:1. Kao sto sam vec negde napisao, preduboka spulna ako se koristi za spomb/raketu ili za marker2. Ne postoji preklopnik/osigurac (kako se vec zove) koji ce joj dozvoliti i hod unazad, pa kad treba da je "vratis" za malo, moras da se dovijas...1/2. Lepo bi bilo da ima rezervnu spulnu, jer verujem da ce je mnogi, a verovatno i jesu vec, uzimati i za pecanje. Evo resenja za zamerku br 1 : http://www.carpologija.com/shop1/okuma-spare-spoolTrebalo bi da pasuje 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shoga Posted September 29, 2016 Share Posted September 29, 2016 Bogami tesko da pasuje...mozda gresim ali cini mi se da je spulna kod x spota dosta veca Link to comment Share on other sites More sharing options...
DucicM Posted September 29, 2016 Share Posted September 29, 2016 Upravo tako kako si napisao!Osim ako ja ne znam to da "ukljucim" ili na mojoj masinici to ne radi?!Postoji sa zadnje strane masinice taj "preklopnik", ali nema funkciju!Ponavljam, bar ne na masinici koju sam ja kupio! Sve drugo odlicno!Nema masina hod unazad, imam 5 komada u radnji i nijedna nema. Zvao Carpologiju i potvrdili mi.Kapacitet spulne je prevelik za spod rolu, mada je moguce da su u fabrici skontali da cemo je koristiti i za pecanje :-)0.25mm staje 820 metara po onome sto pise na kutiji,medjutim momak je kupio XLNT 0.28mm od 1000m i ostalo mu samo 50ak metara :-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Carp Yo Yo Posted September 29, 2016 Share Posted September 29, 2016 Nema masina hod unazad, imam 5 komada u radnji i nijedna nema. Zvao Carpologiju i potvrdili mi.Kapacitet spulne je prevelik za spod rolu, mada je moguce da su u fabrici skontali da cemo je koristiti i za pecanje :-)0.25mm staje 820 metara po onome sto pise na kutiji,medjutim momak je kupio XLNT 0.28mm od 1000m i ostalo mu samo 50ak metara :-)Hahahhahahahha Pa to treba gumu od traktora stavit ispod najlona na spulnu da bi se ustedilo Link to comment Share on other sites More sharing options...
jeydee Posted September 29, 2016 Share Posted September 29, 2016 Hahahhahahahha Pa to treba gumu od traktora stavit ispod najlona na spulnu da bi se ustedilo Pa dobro malo podloska sa nekom krdzom 0.50 pa onda jedno 200m nekog finog najlona i reseno Link to comment Share on other sites More sharing options...
nebojsa1 Posted September 29, 2016 Share Posted September 29, 2016 Pa dobro malo podloska sa nekom krdzom 0.50 pa onda jedno 200m nekog finog najlona i reseno Da, tako je najjevtinije, samo je pitanje kako ce ti biti slozen taj fini najlon preko te krdze?Pogotovo ako bude velika razlika u debljini... Link to comment Share on other sites More sharing options...
jeydee Posted September 29, 2016 Share Posted September 29, 2016 Ako masina neslaze lepo najlon potpuno je svejedno sta je ispod . Ja preko podloske uvek motam najlon i sve je skroz okej . Uvek lep namota , nisam primetio nikakav problem Link to comment Share on other sites More sharing options...
ike023 Posted October 5, 2016 Share Posted October 5, 2016 Jeste xspod fizicki veca od ostalih. Ja sam ispod najlona namotao kanap za pravljenje mreza. Jedini problem koji sam imao je da kad opustenije namotam najlon hoce da pri zabacaju najlon udje u klip i pukne. uparena mi je sa prologic spod 4,5lbs i bacam lepo 120m (jbg mali sam 165cm sam visok), brat je visi oko 189cm, on baca dota dalje. Bice jos snimak sa strane kad bude lepo vreme.https://www.youtube.com/watch?v=PaaEPCD2iys 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
novak Posted October 20, 2016 Share Posted October 20, 2016 Za taj novac odlicna 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
darex Posted February 7, 2017 Share Posted February 7, 2017 Moja se raspala za jednu sezonu Послато са Lenovo K10a40 уз помоћ Тапатока Link to comment Share on other sites More sharing options...
darex Posted February 7, 2017 Share Posted February 7, 2017 A drugu sam prodao Послато са Lenovo K10a40 уз помоћ Тапатока Link to comment Share on other sites More sharing options...
fishhhh Posted February 11, 2017 Share Posted February 11, 2017 Vrijedili ona tih para ,misli nije bas sad nesto ni skupa al ako cu je sjebat za sezonu jbg Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts