Jump to content

Leaderboard

Popular Content

Showing content with the highest reputation on 07/31/2011 in all areas

  1. http://i51.tinypic.com/v45aaq.jpg by Marjan http://i51.tinypic.com/b3si1i.jpg http://i51.tinypic.com/2mwryup.jpg http://i55.tinypic.com/nx6vj6.jpg http://i53.tinypic.com/rk1oj7.jpg http://i54.tinypic.com/smf61v.jpg Hvala na kvalitetnom druzenju i pomoci Vladice http://i52.tinypic.com/bi0axx.jpg http://i52.tinypic.com/fuxilk.jpg http://i53.tinypic.com/wgulch.jpg http://i56.tinypic.com/2vt9wmb.jpg I zahvaljujem se toj prelepoj vodi koja me nagradila sa ovakvim ribama!
    1 point
  2. Pripremanjem kukuruza pokushavamo da poboljshamo njegovu svarljivost kod sharana.Ako on ne moze da vari skrob onda je kukuruz totalni promashaj u prihrani sharana zbog dole navedenog sastava istog.Jedino ostaje pitanje zashto ga veoma rado uzima kad mu 60 - 85 posto njegovog sastava nichemu ne koristi? . Zbog visokog sadrzaja skroba, srazmerno velike zastupljenosti ulja i malo celuloze kukuruz je izrazito energetsko hranivo, cija je svarljivost organske materije i do 90%. Ovako velika svarljivost je izmedju ostalog i rezultat malog sadrzaja sirove celuloze (oko 2%). Zrno kukuruza sadrzi 60-85% ugljenih hidrata. U odnosu na njihovu ukupnu kolicinu, skroba ima oko 80%, a ostalo su pentozani, dekstrin, saharoza i hemiceluloza
    1 point
  3. Raspravljali smo na temu varenja ugljenih hidrata kod sharana tako da ovo moze biti samo tvoje ubedjenje ili mishljenje nikako chinjenica koja odgovara realnosti.Sharan ima pankreas u luchi insulin pa je i te kako u mogucnosti da vari skrob.Chak postoje zagovornici pecanja na takozvane jalove boile kojima je mix baziran na ugljenim hidratima i imaju poprilichno uspeha u ribolovu.
    1 point
  4. Zanimljivo,ipak je ta fermentacija jako bitna kod pripreme kukuruza a ja mislio da je dovoljno da se skuva dok se zrna ne raspucaju i to je to.
    1 point
  5. Pripremanje kukuruza nije bash tako jednostavno kao shto izgleda,kako ga enzimirati,kako fermentisati,kako sachuvati to su umeca starih majstora i nisu za podcenjivanje.Postoje dve vrste vrenja prilikom fermentacije,jedna je pozeljna i dobra za nashu upotrebu druga nije,treba znati kako prepoznati ovu dobru i kako izbeci onu loshu.Sve to radimo da bi bili shto uspeshniji na vodi i da bi zadovoljstvo bilo josh vece u ribolovu.Partikle i njihovo pripremanje su velika majstorija po meni, treba poshtovati nechiju volju da svoja iskustva podeli sa nama ako tezimo ka tome da budemo shto uspeshniji.Shala je uvek dobrodoshla ali uz nju bi mogli da napishete i koju rech o tome kako vi to radite pa da se nashalimo i na tu temu.
    1 point
  6. Ja nisam uchio od starih majstora sa Dunava ko moj bratko Jane pa to malo duze traje,zato mi se i svidja Icetov recept.
    1 point
  7. neso kao taprtar si vrh broli si mi uradio vrh ostavi sarana na miru teoriju si dobro naucio pokazi se u praksi. Zacu svaka cast,njega i Zeljka Spasica cenim kao ribice a ti ako slusas mozes nesto i da naucis jer kazu covek se uci dok je ziv i opet umire gluuuup.
    -1 points
×
×
  • Create New...