Jump to content

Leaderboard

Popular Content

Showing content with the highest reputation on 10/27/2011 in all areas

  1. Lep biznis postade ovaj "naš" sport. Trudim se da uživam u pecanju al me grize savest ne znam samo zašto? Podigli smo svest na viši nivo humanim ribolovom "Uhvati & Pusti" privatni ribnjaci se "poribljavaju" matičnim primercima šarana iz reka i jezera Po sistemu "Uhvati na reci i pusti kod gazde za evre." Nervira me taj sistem. Znam neki od nas će reći bolje je da pliva ovde nego u ulju. Istina. Pitam se da li je nekome palo na pamet već kada UZIMA od prirode da toj istoj podari npr. 1000 mlađi šarana? Deca će nam pecati u ograđenim rezervatima jer će reke i jezera biti pusta...
    2 points
  2. Jednu stvar mora da se prizna a to je da nije ovih komercijala 75% sharandzije ne bi postojalo,ne bi se educiralo,ne bi bili ono shto jesu i ne bi pecali sa ovom opremom i na moderan sharanski nacin.Ja znam kako je bilo davno kad su postojali se na sve par jezerceta a kako je sad.Svi znamo da oni koji pecaju divlju vodu opet ponekad kad se nema vremena dodju do te komercijale samo da bi odmorili il zatvorili glad za pecanjem.A fakt je da veliki komadi nemogu da se nadju u ribnjacima a nasa glad da uhvatimo shto veceg primorava vlasnike da traze na svaki nacin shto vece sharane.Shto se poribljavanja tice mislim da ste potpuno u pravu.Dosta sam se price naslushao da je pravo riblovca koji je uhvatio ribu na divljoj vodi da radi snjom shta oce.Ko mu je dao uopshte to pravo i odkud mu to pravo.Moralno pravo svakog sharandzije i modernog pecanja je sasvim obrnuto.
    1 point
  3. a ja da se stavi manja udica i duza dlaka....
    1 point
  4. Evo mog izvestaja sa jesenje kampanje na Conoplji od 14.10-20.10. Prvih cetiri dana sam pecao na mestu na kom obicno pecam,drugi dan pecanja sam imao soma na stapu (doduse zakacio sam ga dok sam vadio stap). prvi put sam doziveo da ribu Bukvalno ne mogu da pomerim! Posle tridesetak min borbe i izvucenih 70-80m najlona sedam u camac ( sto mislim da mi je bila greska) da ne duzim riba je otpala! Peto jutro bez udarca na hranilistu se prevrnuo jos jedan Som i odlucujem da menjam poziciju,odlazim na mesto kod brane sto se ispostavilo da je pravi potez. Za tri dana 5 riba od 6 do 12,5kg dva kidanja i 4 mala od 2-4kg. Najlepsa riba je bila dugacka cak 91cm i teska SAMO12,5kg divljak koji se neverovatno borio.
    1 point
  5. De pojasni malo to da ne cuva usta i ima li koja koja cuva usta ribi?
    1 point
×
×
  • Create New...