Jump to content

Leaderboard

Popular Content

Showing content with the highest reputation on 12/25/2011 in all areas

  1. Po mom iskustvu,odabir mesta je jedan od najvaznijih uslova za dobar ulov.Kako odabrati pravo mesto?. Mnogi ce reci treba mi sonar,ko ga ima, ima i camac,ali o tome u nekoj drugoj temi.Znaci pecamo sa obale i nemamo sonar. Sam pocetak odabira je provedeno dosta vremena u vecernjim i jutarnjim satima na mestu gde zelimo da pecamo.Prvi znaci da smo na dobrom putu je kupanje sarana u nekoj razumnoj daljini od obale,Kada to pronadjemo i u vise puta potvrdimo gledajuci u vise dana,treba ispitati dno,tj videti kakva je konfigurcija dna.E sad je tu drugacije u odnosu na revir,gde je voda mirna i pomocu plovka pregledamo ali tekuca voda to ne dozvoljava.Uzecemo jedan stap i olovo od 100 gr,kao i svesku i olovku.Da napomenem,ne mora se traziti samo granje,jako dobre lokacije za sarana su brzaci,krupno kamenje,stubovi,brodovi,ulazi u kanale itd.Zatim na mesto koje smo odabrali pocinjemo da istrazujemo ,zabacivanjem olova(kazete jedan/1m tone olovica), brojite dok ne padne na dno.U svesku nacrtajte vas vidokrug gde zelite da pecate i pocnite prvo od vas blize pa istrazujete.Svaka promena u dubini i u udarcu olova o dno,pokazuje konfiguraciju dna.Potrebno je malo iskustva ali se jako brzo nauci.verujte! Jako bitna stvar je da verujete u to sto radite jer ako imate neku dilemu,odnece sav vas trud.
    3 points
  2. Debeljačka jezera organizuju kup takmičenja u lovu šarana i amura. Mesta br. 1 i 2 se spajaju, tako da će se takmičiti 9 ekipa od 4 člana na 6 štapova u trajanju od 48 sati. Evo i termina za narednu sezonu: 20-22 april 18-20 maj 29 jun-01 jul 10-12 avgust 14-16 septembar Za ostale detalje se možete informisati na sledećim telefonima: 063 8298924 - Laci 063 493758 - Toma Svim članovima i posetiocima ovog foruma želim srećan Božić i uspešnu 2012 godinu!
    1 point
  3. Najbolji je onaj signalizator koji je često pored vode i koji često pišti!!! Isto važi i za štap i za mašinicu, bar što se mene tiče. Pre bih pecao 200 dana godišnje na plastične karike nego 20 dana na TXI, RX, SX, ROC.... Prvog šarana na moderan način sam upecao 1998, kad sam tek završavao osnovnu školu i za ovih 13 godina ovo je jedino što sam primetio u vezi sa signalizatorima i ostalom opremom! Mada sa druge strane lepo ih je imati.
    1 point
  4. http://youtu.be/vIaTmELSe58
    1 point
×
×
  • Create New...