Jump to content

Leaderboard

Popular Content

Showing content with the highest reputation on 03/02/2012 in all areas

  1. Ideja nasheg Drugara Duleta Cirica. Organizovati humanitarno druzenje / takmicenje za nasheg Cicu na Shatrincima. Sav prihod od kotizacija bio bi upucen kao mala pomoc Sinishi . Shta mislite ?
    6 points
  2. hteo bih da se prikljucim akciji,ponudio bih jezero Basijanu za ovu akciju,jeste da ima samo 10 mesta ali to je sto je ako odgovara,a voleo bih da ucestvujem br tel.064-906-89-87Grile
    6 points
  3. Iz casopisa "RIBOLOV" vam prenosim tekst vezan za nasheg Cicu POMOC ZA SINISHU "Sinisha Milenkovic, urednik sharanske rubrike u nashem listu, teshko je bolestan i vec nekoliko meseci se nalazi u bolnici. Njegovi dugogodishnji prijatelji iz sveta sharanskog ribolova su krajem februara pokrenuli inicijativu za prikupljanje novcane pomoci , kako bi mu olakshali predstojeci oporavak. Racun na koji se moze uplatiti je : 200-24775836-25 (Milena Caraj)"
    3 points
  4. 357 je od 0.357" sto je kada se pretvori u milimetre 0.357x25.4=9.0678mm
    2 points
  5. Svakako da bi ovu akciju bilo zaista lepo da podrzi sto veci broj ekipa,ali ako kojim slucajem u datom trenutku u mogucnosti za tako nesto bude nekih 12-13 ekipa,mislim da bi ova voda,njen ambijent i zaista domacinski ugodjaj na njoj bili idealni za organizovanje ovako humanog cina! Iskreno se nadam da ce zaista biti potrebe za puno vecom vodom,ali pak ako prilike budu drugacije datog trenutka,mislim da treba razmisliti o velikodusnoj ponudi vlasnika ove vode! Mozda kao mogucnost jos uspelijeg i brojnijeg organizovanja ove akcije iskoristiti vise voda,pecati sve u istom danu,omasoviti ideju medju sto vise lokalnih ekipa i tako podstaknuti veci odziv i omoguciti ekipama da pecaju vodu koja im je bliza.Recimo kada bi svi vlasnici voda koji su voljni da izadju u susret,ili pokretaci ideje ovde na sajtu,u dogovoru sa vlasnicima voda,izdali obavestenje za svaku vodu,pod istim okriljem,u istom danu i istim uslovima organizacije! Verujem da bi se u svakom okrugu odazvalo barem po deset ekipa! Predlazem samo....
    2 points
  6. Lovni mamci, balansirani, dipovi, popupice, tasteri, itd na našem tržištu su od pet do sedam eura za kutijicu cca. Mixevi su od pet i pol do 7 eura, mix activatori za pet kg mixa 11 a za 10 kg 22 eura, u activatoru je sve osim ulja, znači aroma, aminokiselinski pripravci, mineralnovitaminski dodaci, sladila, stimulatori, poboljšivaći. Boile su od pet i pol eura do 8 eura. Natjecateljske verzije su 11 eura po kili. Ovu sezonu izlazi linija proizvoda Stara škola sa klasičnim aromama i pristupom izrade te cijenama pristupačnijim širem krugu ribolovaca i kretati če se oko 4 eura za kilu, verzije če biti jagoda, vanilija, anis i školjka. Eto, ukratko o proizvodima. Veličina boila lovnih je od 8 do 24 mm, a klasičnih boila od 10 do 20 mm.
    2 points
  7. 1. Kolo od 18.- 20. maja 2012.godine, 2. Kolo od 01.- 03.juna 2012.godine i 3. Kolo od 15.- 17.juna 2012.godine.
    1 point
  8. 1 point
  9. Zakon o zastiti odrzivom koriscebju ribljeg fonda nalaze da procenu o kategorizaciji voda mora da vrsi naucna ustanova. Nase naucne ustanove tu uslugu naplacuju korisniku 1.000-1.500 eura. Korisnik placa uslugu po obavljenoj kategorizaciji. Korisnik nece platiti uslugu ako voda nije dobila drugu kategoriju. Naucna ustanova mora priznati drugu kategoriju ako nadlezni prof.dr. hoce da uzme novac. Logicno je da su shodno tome kategorizovane vode koje ni priblizno ne zadovoljavaju realne uslove. Nase cenjeno ministarstvo donelo je odluku da na vrlo jednostavan nacin resi nastali problem, novim pravilnikom svima ukida kategorizaciju. Na osnovu pomenutog savesni krisnici koji su ulozili znacajna sredstva bivaju izjednaceni sa prevarantima koji samo prodaju godisnje dozvole, ne cuvaju vodu, ne poribljuju i vrsili cu lazne kategorizacije. Logicno je ocekivati da ce ovako postvljena situacija dovesti do pustosenja voda u kojima realo ima ribe, jer bez sredstava od doplatnih dozvola nije moguce vode cuvati i poribljavati. Prema postojecoj zakonskoj regulativi uz objedinjenu ribolovacku dozvolu slobodno bez ikakve naknade mozete poneti sa vode jednog sarana od vise od 20 kg, Stvarno smo napravili genocidan zakon.
    1 point
  10. Bingo, termin druzenja-takmicenja zavisi od zainteresovanih ucesnika. Nadam se da ce led na vodi da se istopi za narednih 5-10 dana, odmah nakon toga jezero je na raspolaganju.
    1 point
  11. cim budemo imali platu ko i napolju , i fond ribe, i ambijent.....srazmerno prosecnoj plati i 5 e je mnogo.
    1 point
  12. Izadji negde van, pa kada budesh platio 15 i vishe jura dnevnu, bice ti jasno da ovih 6.5e minimum za opstanak jednog revira. Mislim da je vishe kriva nasa situacija u zemlji tj platezna moc, nego 6.5e dnevna dozvola
    1 point
  13. Ti pecaj na divljim vodama. 5000din godisnja i udri koliko oces. komercijala je dovoljna 2-3 puta godisnje.
    1 point
  14. U Engleskoj proglasen za najlovniji mamac,a ja ovde ribu ne vide na njega
    1 point
  15. http://youtu.be/VjETiMmFN_c
    1 point
  16. Palomar,za njega i za sve ostale,što se mene tiče...
    1 point
  17. Vode koje su sprovele kategorizaciju na propisan nacin treba da imaju doplatne dozvole(Peskara ZR),ali vode ciji su korisnici svojevoljno izmislili doplatu treba da snose posledice.Moje misljenje je da je ribolov hobi i privilegija,a svaki hobi iziskuje neka sredstva.Na zalost vecina ljudi pecanje dozivljava kao jeftin nacin nabavke hrane bogate proteinom-mesom ribe.Dok je tako mi,koji ne pecamo da bi smo jeli, cemo nase pare ostavljati po Hrvatskoj,BiH,Madjarskoj. . .a ne u nasoj zemlji.Poz
    1 point
  18. http://i42.tinypic.com/1269xy0.jpg evo litarsko pakovanje
    1 point
  19. '''Po meni, mom iskustvu: najbitnije je pronaci pravo mesto, pravu tacku gde cemo hraniti i plasirati mamac. Riba ce ostati, zadrzavati, vracati se na MESTO samo ako joj plasiramo hranu tamo gde je njoj najlakse da je nadje i uzme. To je po meni mnogo bitnija stavka uspeha od bilo koje amino-kiseline. To ne znaci da razliciti dodaci i amino-kis.nemaju udela, ali u dosta manjem procentu.''' Za ovo skidam kapu i potpisujem,svaka cast.
    1 point
  20. Zac jel grizu na tu staru trotoarku i ovakve zimske ribe http://www10.pic-upload.de/21.02.12/gf8bia99qe4.jpg
    1 point
×
×
  • Create New...