Jump to content

Leaderboard

Popular Content

Showing content with the highest reputation on 10/03/2012 in all areas

  1. Mozda nije moje da se mesam, al` mi djavo ne da mira! Svako takmicenje, koje je pod okriljem neke organizacije, koja organizuje zvanicno takmicenje pod svojim oklriljem, a i iz kojeg se selektuju clanovi Reprezentacije, bilo da je fudbal, kosarka, odbojka, bocanje... pa normalno i saransko pecanje, zahteva proceduru koja je navedena, jer prosto, tako to funkcionise u svakom sportu, a verujem i svugde u svetu! Od registracije kluba, ovlascenog lica, lica za zastupanje, preko registracije igraca/takmicara/clanova kluba, preko uplate za registraciju, uplate clanarine, uplate programske aktivnosti, uplate kotizacije, razni pausali, obavezni lekarski pregledi, licenciranje igraca/takmicara/clanova kluba, ... Pa onda pocetak takmicenja iz najnizeg ranga, pa na osnovu plasmana prelazak u visi/nizi rang! Logicno je da svaki visi rang prati i veci finansijski izdatak, ali i vece obaveze saveza prema takmicarskim ekipama, ali i veca ozbiljnost ekipa u vodjenju dokumentacije i svega prateceg. I definitivno je potrebno angazovati advokata, jer nije bas lako i jednostavno osnovati sportki klub, iz bilo koje oblasti, i takmiciti se u bilo kom zvanicnom takmicenju krovne organizacije! Problem je sto smo svi mi (ili velika vecina) navikli da sve radimo "ad hoc", i da nam sve sto je normalno predstavlja problem. Kad se uradi cela procedura kako je propisana, onda ce retko koja ekipa da sebi da za pravo da odustane, da nesto izmislja, ili da se ponasa po svom nahodjenju, vec ce morati da postuje propisanu proceduru i pravila! E sad, da li se krovna organizacija ponasa i postupa kako je i propisano (uglavnom Statutom iste), da li od svih navedenih uplata novce trosi namenski ili u neke druge (privatne) svrhe, da li obezbedjuje sve sto je potrebno za nesmetano odrzavanje lige/liga, to je vec druga stvar! Ako je tako, onda isti ti klubovi imaju puno pravo da zahtevaju izvestaje, da donose odluke o smeni rukovodecih struktura, i bla, bla, bla...
    4 points
  2. Da, kao što rekoh, sportski ribolov je potpuno skrajnut. Ovaj sport ,verovatno, većuna smrtnika doživljava kao rekreaciju i čistu zabavu, kao i čisto traćenje vremena (verovatno to misli i većina naših žena, ali za utehu je da to isto misle i o fudbalu). Potrudimo se da pomognemo Šaranskoj asocijaciji Srbije da se barem aktivnosti reprezentacije adekvatno proprate u medijima. Imali smo mi i svetske šampione i bila je uvek ista priča. Ni slovo ni slika o tome. Imamo časopise, radio i tv emisije kojima propagiramo riboliv ali moramo i u samom Ministarstvu sporta da "upalimo lampu"i skrenemo pažnju na nas i "naše" ostvarene uspehe kojima širimo dobro mišljenje o našoj zemlji. Pa naši su se momci borili i izgarali za zastavu i ime naše voljene zemlje sa podjednakim žarom i entuzijazmom kao bilo koji fudbaler, košarkaš, teniser, itd. To treba poštovati!
    2 points
  3. sve najbolje srele valda ce biti neka torta na pavlovcima
    1 point
  4. Za pocetak evo fotografije http://imageshack.us/a/img15/7650/licnirekord.jpg Uploaded with ImageShack.us Riba koja je vec vidjena,lepa da lepsa ne moze biti,jedino sto se malo ugoila pa sad prelazi 30kg.
    1 point
×
×
  • Create New...