Jump to content

Leaderboard

Popular Content

Showing content with the highest reputation on 11/16/2012 in all areas

  1. http://img20.imageshack.us/img20/3526/39660537787535896784339.jpg :rofl:
    2 points
  2. Evo nekoliko riba koje su upecane na Trigga Ice boilu. http://www3.picturepush.com/photo/a/11421251/640/11421251.jpg Dve ribe 20+ i jedna 15+kg Triga Salmno +Caviar i Triga NB+BP+Pineaple. Bez Ice-a ne idem na duze kampanje!
    1 point
  3. Moje neko misljenje izgleda ovako. Divlje vode koje do pre par godina nisu bile opterecene ili napadnute boilama , logicno da su davala bolji rezultat na kukuruz. Naravno i financijski je, lakse hraniti sa kukuruzom, ili nekim dodatnim zrnevljem. Ali ja u zadnje vreme i neznam dali postoji neka divlja voda( odnosi se na jezera) koja u medju vremenu nije upoznala boilu. Posto je ovde tema kukuruz protiv boile, necu zalaziti u neke kvalitetne spodove, koji opet iziskuju, dobru financijsku podkovanost. Uveren sam, da svaka osrednje izrolana boila (naravno izbalansirana, od strane miksa i hemije) na dugorocne staze (pecanje 3-5 dana) daje bolje rezultate , drzi duze ribu na hranilistu, i stimulise je pre da ponovo uzme mamac, brze svari itd. nego neki osrednji spod. Sto se tice cverglana, pa postoje boile, i arome koje cverglan izbegava, i neuzima bas tako alapljivo i lako. Primer mogu da navedem, Pecali li smo zadnja dva boili kupa na Miki, gde smo svi strahovali od cvergise, da ce da nas upropasti. Medjutim u sabranih 112h pecanja nismo imali vise od 15-20 cvergisa. i to mogu evo otvoreno da kazem da je cverglan preferirao krabu i poneku frankfurtsku. Zato plum recimo nije dirao. Moje misljnenje boila protiv kukuruza , sigurno boila, sto se tice financija, kukuruz. A u modernom saranskom ribolovu, i jedan i drugi mamac su neizostavni, pa neka svako peca po nahodjenju i mogucnostima
    1 point
  4. Mislim da mnogo grešite,ja lično idem na svako takmičenje da pobedim i da upecam što više, Sa druge strane može mnogo toga da se uradi da se zaštiti riba u jezeru. Prvo što bi trebalo uraditi jeste vratiti sajle i tako obezbediti ribi prostor gde će ona biti sigurna. Samim tim ti ne treba ni šok niti bilo šta. Ne treba udovoljavati pojedincima kao što se sada radi nego treba postaviti kako jezeru odgovara. Ne krivim kuleta ali može mnogo toga da se uradi za ovo jezero a od toga ništa. Lepo je kada se neko brine za jezero i ribu ali mislim da je ipak nama koji smo domaćini na jezeru to najvažnije. Žao mi je kada vidim na jezeru neke lokalce koji ubiše onu barandu sa krađom. Za one koji ne znaju Sale je pomerio sajle(nadao se da će se pecati kvalifikacije za svetsko za reprezentaciju),bar mi je to lično rekao jer sam zahvaljujući njemu i počeo da pecam. Ovim putem nudim pomoć mene i moje ekipe ako je potrebna bilo kakva pomoć oko uređenja mike,pomeranja sajli ili bilo čega drugog. Nism pecao pola leta na omiljenom jezeru baš zbog mnogih stvari koje su se dešavale,na moju žalost. Pozdrav svima i nadam se da će kule doneti najbolju odluku.
    1 point
  5. MIKA ALAS JE PUNA PRELEPIH I VEOMA VREDNIH SARANA!! MISLIM DA BI STETA BILA STRASNA KADA BI SE POJAVIO NEKO KO BI NOSIO-KRAO RIBU (MADA MISLIM DA JE PRILIČNO TEŠKO KRASTI RIBU NA MIKI), ALI ISTO TAKO ZNAM DA CE STETA PO LJUDE, KOJI BUDU UHVACENI U TAKO NECEMU, BITI ZAISTA VELIKA, A PRI TOM NE MISLIM NA ZABRANE PECANJA, PROZIVKE PO FORUMIMA I SLICNO... MISLIM DA BI SVI LJUDI KOJI VOLE PECANJE I DRUZENJE NA MIKI TREBALI DA SE ORGANIZUJU I ORGANIZOVANO PRIPAZE NA POJAVE OVAKVE VRSTE!! U PLANU JE CAK I VIDEO NADZOR, A I CESĆE KONTROLE ULAZA I IZLAZA SA JEZERA!! MISLIM DA ĆE SVI LJUBITELJI OVE VODE POMOĆI KULETU U OČUVAWU SVEGA NA JEZERU!!!
    1 point
  6. ovo su vec ozbiljne optuzbe,konkretno imenom, to ipak netreba shvatati olako vec razresiti stvar. Koliko sam skontao Djile niko te nespominje da krades ribu,malo je zajebano sto se pominje cela ekipa ,ipak ako se ima sta reci za nekoga to bi trebalo razdvojiti. Ja sam dva puta nahvatao neke momke neznam koji su ,prvi put sam ih video,i rekao Mici pred njima da su ukrali sarana,to mu dodje isto kao da ti neko udje u kucu i uzme novcanik,nema neke razlike. Ikad bih video uvek bih rekao vlasniku a sta ce on raditi to je vec njegova stvar. tako da ova tema nije kao sto neko rece truc,truc,bla bla,vec veoma ozbiljna stvar. Samo sto je kod nas najveci problem sto svi cute,a kad ukazes na nesto onda si crna ovca.
    1 point
  7. Milos carp drug clan je opeljesio vode u okolini,tj. Sremskom ataru pa se prebacuje na Beogradski atar pod izgovorom takmicenja i ostale fore tipa treninzi.....to sto je balavac uhvacen na Pavlovcima s jednom velikom i 2 male ribe ne znaci da mu je to prvi put,smrad mali redovno to radi i radio recimo jos na Basijani kod Mice dok je drzao! Svaka cast Zoranu na predlogu,treba poceti s javnim kaznjavanjem ovakve stoke,primer na Pelagicevu kad su uhvacena neka dvojica,JAVNO poimence trajna zabrana pecanja na toj vodi! Ja mislim da forumi postoje da se cavrlja o sportskom ribolovu a ne za prikupljanje informacija o tome kako oklepati neko jezero,u ovom slucaju Profesorski carp tim predstavlja opasnost po kapitalce na Miki Alas,sto rece u nedelju neki drug policajac,lopata iz raja izasla! Da dodam,ako nesto i dalje profesoru nije jasno neka slobodno dodje kao sto je i obecao,rado docekujemo takve goste
    1 point
  8. Naravno da vodim svoje brige.....jedna od njih su i :saran: koji se nemilosrdno kradu po nasim jezerima.. A dogod je Janka Marka Milosa Bojana i svih tih RIBOKRADICA znanih i neznanih ja cu vas prozivati i ne samo na Forumu nego gde god. Bolje se dozovi pameti dok si mlad,da ti neosvanu slike kao nepozeljne osobe na svim komercijalama :fool:
    1 point
  9. Još jednom,hvala svima na podršci. I dalje ću se boriti i ličnim primerom uticati,prevashodno na mlade kolege ribolovce u mom kraju,da se pridruže pokretu,uhvati i pusti,jer ''reku nismo nasledili od tate,već smo je pozajmili od svoje dece''.
    1 point
×
×
  • Create New...