Jump to content

Leaderboard

Popular Content

Showing content with the highest reputation on 11/22/2012 in all areas

  1. eto vidis omladinac,pecate 3 meseca i odma idete na takmicenja.... a pritom nemate ni para za takmicenja pa ispaljujete i ljude i organizatore,moj predlog ti je da batalite takmicenja i pecate za svoju dusu pa cete imati i vise para a i vise cete da naucite i o ribi i o vodi i o prirodi.....
    2 points
  2. Vasile to ni meni nece biti jasno nikad....to se sve radi pod "kontrolom ili licencom" te firme! pa prave tamo kamione i avione a ne mogu da naprave usrani štap?! nema sta tu da se prica jednostavno sve se tamo radi
    2 points
  3. U poslednjih par godina zbog slabog dotoka sveže vode iz Rumunije, kao i uticaj brana i Dunava dolazi do usporavanja toka Tamiša, a ponekad i uzvodnog tečenja reke pa samim tim dolazi do sleganje mulja i pojave bistre vode koja može da dostigne providnost od 2-2,5m. Od 26.11. očekuje se odmuljavanje Tamiša od ušća pa jedno 2,5km uzvodno. http://img526.imageshack.us/img526/6685/dsci5595.jpg Uploaded with ImageShack.us Evo malo slika sa Tamiša od pre nekih desetak dana. http://img600.imageshack.us/img600/2228/dsci5596.jpg Uploaded with ImageShack.us Pa pošto riba nije htela da radi pristupili smo malom čišćenju korita Tamiša i pripreme mesta za sledeću godinu. http://img716.imageshack.us/img716/9311/dsci5604.jpg Uploaded with ImageShack.us http://img651.imageshack.us/img651/8066/dsci5608.jpg Uploaded with ImageShack.us http://img547.imageshack.us/img547/8288/dsci5609.jpg Uploaded with ImageShack.us A ovako izgleda spočetka proleća mutan brz, samo za ovo doba godine trebao bi da bude bar 1,5m preko svoje obale. http://img849.imageshack.us/img849/9937/dscf4589b.jpg Uploaded with ImageShack.us http://img801.imageshack.us/img801/7889/dscf4590h.jpg Uploaded with ImageShack.us
    2 points
  4. Trajler je o tome kako shtapovi rade e ne koliko su se napecali
    1 point
  5. Sad sam siguran da nisi razumeo. Na kraj pameti da nipodastavam,naprotiv. Naveo sam iskljucivo firme koje smatram jedinom ozbiljnom konkurencijom kvalitetom (ajde jednim delom i Daiwa). Cinjenica je takodje da Bond prodaje vise stapova od njih, a poenta moje price je da kad bi prica kineza bila takva kakvom je predstavljaju, i jos za te novce koliko kazu, najlakse bi bilo bilo kome ko se bavi proizvodnjom ili prodajom stapova da za smesne pare kupi proizvod koji se ludacki prodaje. Samo to. O Century-ju, Daiwi, Harrison-u Verovatno ni ne znas da je prvih 20tak kompleta Century stapova ikad, u Srbiju doslo bas preko mene. Takodje, moje licno uverenje je da sam tek sa Spiritima napravio korak vise.
    1 point
  6. to je mozda zbog geo magnetskog zracenja zemlje na miki,langituda i ampiduta nisu pod jednakim uglom i zbog toga ne rade ni baze za delkime na miki.
    1 point
  7. Na samom vrhu puca najlon jer se vuce sa celim stapom i tu se najlon zagreva pri teglenju i puca.Osnovno pravilo je kad zakacis udicu,popusti najlon obavi oko krpe i rukom kidaj.Uvek ce puci na virbli.
    1 point
  8. Odes lepo u Carpologiju, vidis/probas jedan i drugi, i sam odlucis! Ovde kad postavis pitanje, po bilo kom osnovu, tacno da poludis od odgovora?! Od "vrh", do najnovijeg, "glindza-mindza"... Strucnjaka kol`ko hoces, a rekto ko da ti kaze iskustveno!
    1 point
  9. Posto si tako duhovit,da ti pojasnim zasto sam to pitao.Kada je jezero pocelo sa radom pecalo se sa sve cetiri strane.Dolazili su ribolovci sa kojekakvim stapovima i tankim ili trulim najlonima i pecali sarana bez problema jer se pecalo na nekih 60-65 m.Mnogo je bilo kidanja i vukli su jadnici najlone na sve strane po jezeru.Pokojni Sale je tada odlucio da ukine pecanje sa svih strana i postavio sajle na sadasnjim daljinama upravo da bi eliminisao pecanje na blizu i na tanke i trule naljone,poceo da ga hrani izmedju dve sajle i doveo sve na nivo da moze da se peca samo kvalitetnim priborom.Bio je u pravu sto posto i zato Kule ne treba da odustaje od hranjenja izmedju sajli nego treba da ukine bilo kakav sok i eliminise tanke najlone iz upotrebe.Ko moze da se prilagodi-moze,ko nemoze ima i manjih komercijala pa neka se tamo preorijentisu.Riba je dostigla zavidan prosek u tezini i greh je da gine od razno raznih idiota koje sam imao prilike da gledam kako se slikaju stojeci sa saranom od 17-18 kg i kada im ispadne i tresne od platformu on ga besan jos nabode nogom na putu do vode, dva jarana koji pecaju na neke matrakuke od stapova sa onim koturovima kao indikatorima i oko podne vise nemaju najlona na masinicama jer im je sve iskidano. Na kraju krajeva moze da se peca i bez velikog pva(popularne pomorandze),jedino je problem sto mozda nece biti 50 sarana za dan sto i nije tako lose,manje se bode riba a i pomalo je bolesno.
    1 point
  10. Stapovi: 3 x Daiwa AKN 13' 3 3/4 lbs, 3 x Daiwa AKN 13' 3lbs, 3 x Century Armalite 13' 2 1/4 lbs, 3 x Shimano Barbel Power 1 3/4 lbs. Masinice: 3 x Daiwa Tournament S 5500 T, 3 x Shimano Big baitrunner M, Spod komplet: Daiwa Infinity Spod+ Shimano Aerotechnium Mgs 10000 XSA
    1 point
  11. Ja sam si napravio od armaturne žice 12mm, dužine 110 cm. Na vrh zavario po dvije matice, dole zašiljio 10 cm, nekih 20 cm od dole na svaki zavario flah 3x5cm da imam nešto za lakše zabijanje u zemlju, na kraju sam ih odnjeo na pocinčavanje. Koristim ih oko godinu dana i prezadovoljan sam kao i moj kum jer smo napravili 12 kom. U početku su se svi na jezeru čudili kako nam stoje visoko štapovi a sad dolaze i ispituju od čega i kako su napravljeni. Najveća prednost visokih držača je ta što ne moram čučati pored štapova dok čekam pravi potez.
    1 point
×
×
  • Create New...