Jump to content

Leaderboard

Popular Content

Showing content with the highest reputation on 05/01/2013 in all areas

  1. Nije mi namera ukidanje takmicenja bez ogranicenja, a posebno ne omalovazavanje ovakvih takmicenja i ucesnika istih. Cinjenicno je riba na ovom reviru naviknuta na bogatu prihranu jednako kao sto su i stalni ucesnici ovakvih takmicenja odani ovom stilu pecanja koje su apsolvirali u potpunosti. Iznesoh predlog nadajuci se u zainteresovanost organizatora i mogucih ucesnika za malo inovativnosti. Sva naredna zakazana takmicenja u Debeljaci su bez ogranicenja prihrane i misljenja sam da bi neka novina dobrodosla. Tacno je da smo pecali samo dva takmicenja na ovom reviru i to iskljucivo noseni motivom da otpecamo nesto drugacijim nacinom od vecine. Uz jednu i po kantu spoda i 5,6 kg peleta prihranjujuci i iskljucivo pecajuci na boile dokazali smo sebi da se moze i tim nacinom postici solidan rezultat. Nepoznavanje terena odvuklo je nesto vremenja za markiranje i iznalazenje pogodnih pozicija, dok se `zatvaranjem` konkurenata nismo bavili. Ukupan utisak je zadovoljavajuci a `zlatna sredina` u plasmanima opravdava cinjenicu da ovakav nacin takmicarskog pecanja na ovom reviru nije utopisticki. Elem, osnovni motiv mog pisanija je uvodjenje nekog od prelozenih takmicenja u kalendar, uz uslov da zainteresovanih ima, a ja verujem da ih ima. Svako peca nacinom koji voli, zasto im to ne omoguciti i na ovom reviru? Bistro!
    4 points
  2. Slažem se da svako treba da peca na svoj način. Svako ima pravo na svoj stil i svoj način pecanja. Mene samo jedno buni, ako neko dođe na takmičenje, zar ne želi da pobedi. Ako želi, treba da koristi sva dozvoljena sredstva, hrani i peca u svom boksu onoliko koliko je na to spreman, i koliko je potrebno za pobedu. Lično moja ekipa i ja hranimo i pecamo bez prekida 48h, i nevidim u tome nista lose, konkretno bacili smo 80 kg spoda na mestu broj 3 i bili 4 na kraju. Nismo nikoga zatvarali niti se bavili tuđim pecanjem. Iz mog ugla, sto ne znači da sam u pravu, to je samo moje mišljenje, boks 5 je svojim načinom pecanja i svojom filozofijom, omogućio momcima na mestu 4 lako pecanje i lako osvajanje 2 mesta, što naravno ne umanjuje njihov uspeh. Nije teško na mestu 5 biti u zlatnoj sredini, ste ce sutra biti kada se neko nađe na mestu 3,8,9,10 i ne hrani. Da li će tako lako izvaditi 500 kg ribe, mislim da neće. Zato ostavimo se demagogije i filozofije o pametnom načinu pecanja. Uspeh zahteva rad i pripremu što znaju svi koji su pobeđivali. Ako neko misli da treba nesto ograničiti, ja sam za, ali neka tako organizuje i neka tako peca ko hoce. Možda ni Mesi ne bi dao toliko golova ako bi trčao samo od 15 do 35 min. Ograničenje je umanjenje određenih sposobnosti, koje neko ima, a neko ih nema, samo u tome je razlika. Zato molim vas kolege ribolovci, svako neka bira po kojim pravilima će da igra, a ne da u njima traži izgovor.
    3 points
  3. Ajde bre,sitografijo iz batocine!!lepo vam ja pricam,nije isto slobodno pecanje i takmicenje!!
    1 point
  4. Pa i nije se baš ispunila,uvek želim mesto br. 5 ,ali sa druge strane želeo bih da naučim da pecam mesta 7 i 9 ali očigledno to neće ići lako. Iskren da budem i dalje mislim da je 9 odlično mesto samo mi nemamo pojma da pecamo,valjda će mo jednom naučiti. Čestitke svima ali posebno momcima na mestu br.7 koji su pocepali i svaka im čast na tome. Bar sam gledao i učio kako se peca sedmica ,pa možda nešto i naučio. Verujem da su oni pecali naše mesto da bi i tu pocepali i svaka im čast. Pozdrav za sve pa se vidimo ponovo na vodi.
    1 point
  5. http://s14.postimg.org/rrwhl8xf5/DSC_0104.jpg http://s14.postimg.org/69bakh4c1/DSC_0105.jpg http://s14.postimg.org/hbgdiwyep/DSC_0107.jpg http://s14.postimg.org/ugvvp0sa9/DSC_0114.jpg http://s14.postimg.org/6ejn7w10x/DSC_0119.jpg http://s7.postimg.org/gbqmhvewb/DSC_0094.jpg
    1 point
  6. evo i video o druzenju http://media.rtv.rs/sr_ci/cari-ribolova/3976
    1 point
  7. Evo jednog lepog teksta koji bi trebalo procitati...nisam znao gde bi ga postavio pa mi je ovaj topik o ribokradicama mozda pravo mesto... Šaran u mrestu, laički rečeno je omamljen, neoprezan i veoma laka meta ribokradicama kojih u to vreme ima enormno puno. Nažalost svedoci smo da se ribokrađi u to vreme zbog lakog ulova priključuju ljudi za koje si do tada mogao ruku u vatru da staviš da su iskreni ljubitelji ribolova i borci za očuvanje ribljeg fonda, što je najgore učestvuju i deca. - Šaran ( Ako preživi ) u mrestu položi u zavisnosti od veličine od 200.000 do 700.000 jajašaca.( uzmimo prosek 500.000 ) - Pretpostavimo u najgorem scenariju da preživi 10 posto, znači izleže se 50.000 malih šarančića - Pretpostavimo da preživi 10 posto, znači u vodi se nađe 5000 odraslih jedinki šarana. Uporedi: - Ulovio si šarana od 10kg, četiri osobe su ga pojele za jedan obrok, sledeće godine ćeš uloviti opet ali teže, za dve tri godine ćeš uloviti Ku..c - Ostavio si ga u životu, u vodi je 5000 šarana, za dve tri godine ćeš ga hvatati legalno na sportski način cele godine i sretan ćeš voditi dete sa fotoaparatom da gleda i slika mrest šarana i predivno delo prirode nastajanje novog života.
    1 point
×
×
  • Create New...