Jump to content

Leaderboard

Popular Content

Showing content with the highest reputation on 06/04/2013 in all areas

  1. Kakva glupost u pm, kao mrzi ga da mota, pa koji ce onda a pecanju, neka sedi kuci i gleda na tv-u, mada mislim da je sprdnja, cisto fore radi!
    3 points
  2. Tehnika zamaha saranskim stapom, je najbitnije ne samo za daljinu izbacaja, nego i za cuvanje stapa. Tehnika zamaha i izbacaja spod stapa za spomb-raketu, je drugačija od one koju treba primeniti za šaranski. Šaranskim štapom se neradi zamah naprimer, kao sa varaličarskim. Drugim rečima u tehnici netreba da bude trzaja, a to ima veze i sa akcijom štapa (A, B ili C). Postoje razna objašnjenja i ljudi različito zamahuju a možda se svodi sve na ispravno. Zamah sa šaranskim je sličan zamahu bacača koplja (ali sa dve ruke). Zamah treba da bude telom, a ruka je skroz ispružena kako bi momenat bio veći. Ukratko. Leva noga je blago napred. Štap se uhvati sa dve ruke, (za dešnjaka), šaka leve ruke je otprilike u visini iznad glave, desna ruka je skroz ispružena na gore. a štap otprilike ima horizontalan položaj, iznad glave onoliko koliko je desna ruka ispružena. Celim telom se se naginjete nazad gurajući levu ruku na gore, vrh štapa ide iza tela na dole. U trenutku kada vrh štapa ide na dole (odlučujete se za izbačaj), telo je znači malo ngnuto nazad, prebacujete svu svoju težinu unapred opterećenjem na levu nogu, koju u zavisnosti od željene daljine možete i malo saviti u kolenu pa u trenutku kada prebacujete težinu tela napred da ispravite koleno. (Ko zna, rad nogu i tela, slično kao kod bokserskog udarca). Sve to ovako napisano možda izgleda komplikovano, ali samo ovakav zamah daje normalno očekivane rezultate i treba ga vežbati na kraće daljine, nakon čega ćete videti kako vam koleno leve noge samo radi i daje željenu daljinu. Nemojte trzati telom, nego samo prebacite težinu-oslonac sa desne (zadnje noge) na levu (prednju). Leva ruka će sama odraditi svoje i povući se prema telu, a desna ispružena napred prema vodi. Puštanje najlona će samo po sebi treningom doći na svoje. To je moj savet.
    2 points
  3. milina od štapa, koristim ih kao komplet za uživanje i kao da su po meni pravljeni.
    1 point
  4. 1 point
  5. A kad bi mi neko rekao kako da u Beogradu kupim stolicu od nash-a, ja bi bio presrecan.
    1 point
  6. kokice sam pripremio i kolu
    1 point
  7. Poz drugari, mislim samo da je pitanje za uporedjenje dva stapa preuranjeno doslo, barem sto se tice C2. A evo neko malo iskustvo, pecao sam na Hutchije,NG stare, a sad na Focale i svaki stap je bio za sebe i na svojstven nacin na ribi i u bacanju. Svaki od pomenutih ima vrlinu i manu, ali tereni na kojima pecamo nas nekad navedu, za potragom neceg novog. Kad su FMA stigli kod Krleta i Srdjana, na prvom pecanju, Srdjan nije mogao sa PVA da baci do sajle, (razocaravajuc utisak) a onda malo strpljenja, sledece pecanje i malo prakse, eto ga ide kao dobar dan na sajlu na Miki.Naravucenije , covek mora da upozna mogucnosti, svog stapa, da bi izvukao maksimum iz njega. A to moze samo u praksi, ne u radnjama, na netu, ili ko zna kako Krle,Nesa , Shiki ili ja bacam, pa su sa istim stapom , razlicite perfomanse, izasle na videlo. E zato nema uporedbe za C2, dok nebude bio u siroj upotrebi kod nas. Pre nekoliko godina su i nasi stapovi kostali kao doticni C2, a neki su i dan danas 100e gore dole, sa pribliznom cenom. Nije covek los ribolovac ako nema C2, Spirite itd niti ga ,recimo, bilo ko treba kroz opremu proceniti, ali nemoj ni taj koji nema dobar stap ili masinicu, da zavidi onome ko moze sebi luksuz da priusti, pa kaze samo se sminka i kurebecanje placa, jer sigurno i on bi voleo da bude, jos jedan kurebajzer medju nama.
    1 point
  8. Jednostavnije resenje je plasticna stolarska stega i letvica na ciji kraj se usafi sonda od sonara.
    1 point
  9. Ja ne idem bez piva.Bez njega neznam dal sam ikad uhvatio i jednog sarana:-)
    1 point
  10. Garantuju do 160 kg.opterecenja..Anaconda http://carpaholix.hu/2675-4249-thickbox/anaconda-teepe-chair.jpg
    1 point
  11. Ograniceno na 70kg?! Jbt, koliko se hrani kad nema ogranicenja???
    1 point
  12. http://sphotos-f.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-prn1/547253_463103263709746_810767801_n.jpg
    1 point
  13. isti k.... pakovanje drugo da li vozis zastavu ili yugo
    1 point
×
×
  • Create New...