Jump to content

Leaderboard

Popular Content

Showing content with the highest reputation on 09/25/2013 in all areas

  1. Hiljadu puta sam sebi rekao da jeb... sve po spisku onima koji me "guraju" da pecam i trošim pare odlazeći na vode van Srbije. Na svim stranama: Hrvati...ono...Mađari ovo... Ovi onaki.....Oni nikaki....A mi.... mi smo "vasionski narod R1A1 - najstariji narod, od nas postali svi, cela evropa". A svi ti "oni" se organizovali, čuvaju svoja blaga. Kod svih "njih" mi idemo da pecamo, jer imaju red na jezerima i rekama. A mi pored toliko voda ovde, putujemo, podmićujemo one "uštve" da prodjemo njihovu jeb.. granicu jer nemamo ATA i sl. A oni... oni crkoše od smeha.
    5 points
  2. Pa i izvadio ga je zivog samo sto se prema njemu ponasao kao da je izvadio bojler Rade Koncar.
    2 points
  3. Zanimljivo pitanje i tema. Počevši davno, da pravim svoj miks, nisam imao nimalo poverenja u to što radim. Možda sam i sad stava da renomirane firme to rade na bazi mnogobrojnih testiranja i dobijenih referenci. Ipak je to ozbiljna industrija. Kako bilo, bio sam uporan. Jedini razlog za sopstveni miks je bio što je to svejevrstan hobi i kada nisam na vodi. Otprilike kao kada varaličar pravi sveje varalice-mušice, pa eksperimentiše. Mi zaista imamo mnogo toga da eksperimentišemo. Za to se mora biti mnogo na vodi. Treba sa sigurnošću otkloniti sumnju u ono što se mesi. Može da se dogodi da za jedan vikend ribolova riba uzima to što ste smesili, ali u suštini vi neznate dali bi to uzimala i 5-dan. Kada ste na vodi u kontinuitetu i do 25 dana, onda uočite mnogo toga. Uz svo poštovanje iznetih mišljenja, a neka su zaista od veoma iskusnih ljudi koji isto dugo mešaju svoj miks, mislim da se netreba mnogo baviti razmišljanjem oko toga koliko da odstoji, kako mesiti i sl. Brojni su ti video fajlovi na kojima čovek izlupa do 100 jaja u veliku kantu, ubaci hemiju, rokne brasno, uzme busilicu, stavi nastavak i udri. Testo zatim gurne u masinu i pije kafu. Kao što neko reče, mnogo zavisi i od komponenti koje stavljaš u miks. Na primer stavi 5% egg albumina i stavi 5% Wey proteina, pa čekaj 3-4 sata da rolaš. Možeš da rolaš, ali sa sekirom . Moj ti je savet da se ne "mlatiš" mnogo sa razmišljanjima o tome. Umuti jaja, dodaj ostalu tečnost, dodaj prvo malo brašna (da bude retka smesa), onda zapali cigaru ako pušiš i popi kafu ili radi nešto drugo, pripremaj pribor, i sl. Nakon te pauze, dodavaj postepeno brašno i što više mešaj viljuškom po malo. Kada dobiješ željenu gustinu, zasučeš rukave i mesiš. Uvek ostavi rezervu brašna. Ja testo od početka do željenih 3 kg. mesim skoro pola sata. Kada završim u kesu. Dok očistiš sto, raspremiš, pripremiš, prodje dovoljno vremena da počneš da rolaš. Kada sa jednim te istim miksom stekneš iskustvo, tada ćeš znati koliko ti vremena treba da se ne bi stvrdnuo mnogo. Nemožeš sve naučiti ovde. Moraš da budeš spreman i na to da neće iz pištolja i sa 7 bara, a kamoli rukom. Zajebeš se dva puta, treći put valjda nećeš .
    1 point
  4. Relativno u zavisnosti od toga šta je vruće? 80-90°C Boile se svakako ne smeju dugo kuvati. Ako kuvaš u kućnoj varijanti, voda u loncu itd.... "Meleg Bait" preporuka ti je da boile kuvaš max 60 sekundi. Svakim kuvanjem dužim od 60 sekundi rizikuješ da ubiješ proteine, enzime, minerale itd. Ako kuvaš manju količinu i ako imaš mesta za manevrisanje, preporučuje se da lonac za kuvanje boili bude 6-10 litara i da se boile kuvaju sa fritezom. U fritezicu nemoj stavljati više od 300 grama boila. Velika količina vode, sa malo boila odjednom će ti obezbediti da se voda ne rashladi svakim ubacivanjem boila i time moraš duže kuvati, a sa dužim kuvanjem ubijaš sastojke. Dakle, preporuka, ako su boile 14ke 35-40 sekundi. Za 18ke 40-50 sekundi kuvanja. Za 20-22mm 50-60 sekundi. Ako želiš tvrde boile, samo ih suši duže. Naravno, uspeh ovog "recepta" zavisi i od osnovnog miksa koji si napravio....
    1 point
  5. Burazeru moj da nema fermentacije ne bi bilo ni piva,sta bi bilo bez piva-katastrofa jedna,zato imaj malo postovanja prema tom procesu.
    1 point
  6. Ekiepe pored kojih stoji znak $ izvrsile su uplatu Primamo rezervne ekipe u slucaju da neko odustane
    1 point
  7. oprostite u zurbi sam propustio robin red 100 gr. jebiga mator covek nemojte zameriti.
    1 point
  8. emulsifier bi trebao da sjedini tecne komponente... mislim da nije na odmet i da malo odmori... testo moze da odmara i kad ga srolas u kuglice pod uslovom da obezbedis da se ne presuse... ja prekrijem posluzavnik sa najlon folijom i stavim u frizider... ja uvek dodajem praskasti deo u tecni uz neprestano mesanje, dok ne dobijem potrebnu cvrstinu testa... tako da ne moze da se desi da da bude pregusto ili premekano... treba samo uvek imati dovoljno miksa pri ruci, ne mora to po pravilu biti okruglo 1 ili 2 kg
    1 point
×
×
  • Create New...