Jump to content

Leaderboard

Popular Content

Showing content with the highest reputation on 09/28/2013 in all areas

  1. ma taj decko uopste nije sarandzija, decko je pecao babusku na pribor od 2000dinara i dosla grdosija i on je izvukao... decko nije imao ni meredov tj imao je neki za leptire i babuske,o duseku da ni ne pricam... covek nije ni moderan ni ne moderan sarandzija nego neko kome je slucajno dosla tolika ribetina i on je izvukao... kaze da je hteo da je vrati ali riba riknula,verovatno je skakala po zemlji lupala se i jbg...
    3 points
  2. Da te citiram! Napisao si :Mada kažu da ta melasa iz šećerane nije najbolja stvar, bolje je uzimati onu melasu koja je "ciljno pravljena za ribe". A i tu je tržište i kvalitet raznovrstan. Tvrdim da ne postoji Melasa koja se pravi ciljano za ribe. Ako nisi probao obe onda nemoj savetovati ljude da BACAJU pare na razblazenu Melasu od renomiranih firmi jer je to ona ista Melasa iz secerane samo malo razblazena!!! Ja sam koristio i Nutrinu i Melasu iz secerane i iz cistog iskustva kazem da je ona iz secerane koncentrovanija i po meni kvalitetnija od Nutrine!! A razlika u ceni je ogromna. Na forumu ima dosta mladih ljudi (Pocetnika) koji upijaju svaki post koji se napise i trose gomilu novca na gluposti koje razni strucnjaci ovde ili na nekom drugom forumu napisu ( to znam iz licnog iskustva) pa se nekako osecam obaveznim da se ovakve zablude razrese!
    2 points
  3. na prvom mestu betain kao i ostali preparati za varenje imaju veliku ulogu...ali ne toliko veliku za jednodnevna pecanja sa druge strane da 100% slozite komponente za varenje kako treba, ne znaci nista ako boila nema dobar ukus (kao npr tajger koji je mnogo tezak za varenje, pa se opet napecate na nekim vodama zato sto mu ukus odgovara) na prvom mestu dobar mix, pa praskovi, ekstrati itd... dok se ne pogodi ukus koji mu odgovara (sto se testira na jednodnevim pecanjima) pa kad se lepo sve to pogodi onda sledi igra sa preparatima za varenje da bi se riba sto duze zadrzala na hranilistu na duzim pecanjima ili takmicenjima
    2 points
  4. Po meni aroma nije presudna nego kvalitetan miks....ne znam tvoja iskustva sa solarovim miksevima?
    1 point
  5. Steamroller, Posto si me spomenuo, evo da uljudno i odgovorim, odnosno samo da kopiram jedan malio dio (vazniji) svog odgovora u vezi melase koji sam pisao ranije na drugom forumu. Jednostavno ne zelim da ulazim u neke rasprave sa ljudima koji se bave rekreativnim ribolovom, a ne eksperimentalnim. Ne zato sto ih podcjenjujem vec zato sto nismo na istim talasnim duzinama, a nevolim da se prepirem i nekome nesto dokazujem jer za to nemam vremena. Tako da se neko ne nadje uvrijedjen sto ponekad neke teme zaobidjem.. Ona se dobija iz razno raznih derivata, a naj poznatija je ona iz Secerne repe, Secerne trske i Grozdja. Sama kvaliteta zavisi od zrelosti secerne repe, trske itd.., ali i samim cinom obrade! Neke firme na vas zahtjev mogu da obrade melasu po vasim zeljama http://masterbih.com/forum/images/smilies/namiguje.gif Melasa za stoku je pretezno losije kvalitete i ribe ju u vecini slucajeva osjecaju kao "gorko", zato rezultati nisu isti kao kod neke od saranske brendirane firme! Iako ima veliku koncentraciju secera, tu gorcinu je nemoguce skriti i rezultati su tokom ribolova losi. Nemojte se zavaravati da je ona Melasa koja je nama ugodnog okusa zanimljiva i ribama, to je totalno pogresno! Zato se odma u startu razlikuje melasa po cijeni, a kasnije i po necemu drugom, odnosno po svom nutricionistickom sastavu. Melasa se koristi u industriji, pa cak i u nekim naizgled cudnim stvarima, ali to je manje bitno za nas. Sto se tice ribolova, evo par podataka koji mogu da budu od koristi: Stara teorija (literatura i naucna istrazivanja do 2002) i srednja ocjena za (20 grama): 58 kcal 14,95g ugljikohidrata 11,1g secer Nova istrazivanja i poredba kvaliteta Melase (Knjiga i testovi iz 2012 godine): Kolicina % - procenat u Melasi koji se moze dobiti posebnom obradom: Protein: Raspon se krece od 5,1% do nevjerovatnih 78% Secer: 4% pa sve do 65% Vezivanja i uklapanja u druge supstance su izvodljiva, ali uz kontrolu i posebnu obradu te izvor, tj. vrstu jer nijedna nije ista, pogotovo za daljnju obradu itd. Danas je Melasa jedan od neizostavnih derivata prilikom izrade suplemenata, a neke vrste imaju fantastican omjer aminokiselina, razgradivih proteina-bjelancevina itd..
    1 point
  6. Izvestaj posle 43.h 1.C.T S.B.S......5......49.12 kg. 2.C.T RED DEVIL......2.....71.4 kg. 3.C.T MAKI......3......53.78 kg. 4.C.T OPTIKA PASCAN......4......50.4 kg. 5.C.T P.S +........8......3.34 kg 6.C.T MUNJE......6......18.06 kg. 7.C.T BD.ELITTE......7......9.38 8.C.T SREMCI.....1......77.07 Najveca riba C.T S.B.S 12.63 kg.
    1 point
  7. Kuvanjem boila zadrzava vlagu u sebi a vlaga u boili poboljsava varenje. Sto veca vlaga u boili to je saran bolje vari, jedan prost primer je njegova prirodna hrana ( CRVI;GLISTE RAKOVI;PUZEVI itd. itd.) sadrze vise od 70% vlage. Nikad ali,stvarno nikad ne susim boilu duze od 24sata, naravno da moraju u boili da budu neka odredjene komponente koje pripomagaju ta kraca susenja.
    1 point
  8. nemoj pogresno da me razumes ali ovo mi pomalo zvuci kao prica momaka iz teretane koji rade biceps pregib da bi povecali obim ruke a trbusnjake da bi smanjili obim stomaka... rade istu stvar a imaju razlicite ciljeve... to im se tako svidja ali nema nikakve logike... tako mi i ovo tvoje izlaganje lici da nesto radis zato sto ti se tako vise svidja... mada mozda si u pravu... sto se kuvanja kafe tice moze se kuvati sirova, ali nema isti ukus, sto je ljudima bitnije od nutritivne vrednosti i efekata u organizmu... mozda je i saranu bitniji ukus, mozda nije... naravno da termicka obrada mesa donekle unistava nutritivnu vrednost ali ne moze je unistiti potpuno... kuvanje pravi mnogo manje stete od stete koju pravi zivo meso... pasulj nema manju nutritivnu vrednost nekuvan, vec covek samo iz dobro termicki obradjenog (poboljsava varenje) pasulja moze da iskoristi njegovu nutritivnu vrednost... isto je i sa mesom... ja sam do sad boile kuvao iskljucivo radi poboljsanja varljivosti pojedinih komponenti... mada mozda je i mehanicka obrada dovoljna...
    1 point
  9. Soja protein (ne sojino brašno) ili riblje brašno. Veštački mlečni proteini su česti uzroci oksidacije i plesni koja se teško primećuje u miksu, a šaran ih lako prepoznaje. Izazivač gladi je jednostavno stimulans apetita. To su mikronutrienti koji ribi dalju znak da je to nešto jestivo. To mogu biti vitamini, proteini, minerali, amino kiseline bla bla bla... ovde je bio-hemija baš duboka tako da ti ja ne mogu reći ništa konkretnije....
    1 point
  10. Koja od renomiranih firmi pravi Melasu pa je TA bolja od one iz secerane?? Mozda Nutra ili CC .... ima svoju fabriku za preradu secerne repe pa prave Melasu za pecanje? Ja licno koristim Melasu iz secerane i imam i Nutrinu i potpisujem da je ona iz secerane gusca,sladja i ima intenzivniji miris od Nutrine! A mozda ti znas nesto sto ja ne znam pa mi molim te pojasni zasto je bolja FIRMIRANA ( razblazena) Melasa od one iz secerane?
    1 point
  11. Kako ti mozes tvrditi da je neko mesar ovde a ne poznajes ga? Za ovog malog imamo konkretan dokaz da jeste mesar i imamo puno pravo da iznosimo misljenje o tome. Sta ako ti ja kazem da otkako se bavim modernim saranskim ribolovom NIKAD ali NIKAD nisam odnio sarana kuci? Imam za to bar 20 svjedoka, a sarane jesam nosio kuci kad sam imao 11-12 godina i pecao ih na ljeskov stap i to kraduci iz ribnjaka jer mi je bilo zanimljivo ono sto je zabranjeno kao i svakom djetetu.
    1 point
  12. 1 point
  13. Bice ovo jedno lepo druzenje za kraj sezone
    1 point
  14. Druže, nemoj da si tako nadr**n... niko ti ništa loše rekao nije. Razumi da ne možeš ni da hraniš, ni da pecaš na 80m na Dunavu posred toka, bez čamca. Ne znam ni da li si svestan koliku si glupost uopšte pitao?
    1 point
  15. Uživaj u Bblcu.. a za drugara Spro Royalty motke, tu su negde sa cifrom mislim i Okume Longbow 65 i udri...
    1 point
  16. EVO JA DA DODAM JEDAN PREDLOG: 1.PLUM SHELLFISH 1kg mix MELEG BAITs 2. Competition Mix Liquid F1 50ml MELEG BAITs 3. 9-10 jaja (kokoska baits) Za kuvanje znate sami sta zelite, kobra, pracka, udica (: Nema jednostavnije, a peca kao strava! Ja sam probao na kasapskoj, carstvu, viru, jarku.. svuda peca..
    1 point
  17. 1 point
×
×
  • Create New...