Jump to content

Leaderboard

Popular Content

Showing content with the highest reputation on 01/09/2014 in all areas

  1. Gdje ce spast kad je mesarska udica? Na mnogim vodama takve udice su zabranjene. Jadnoj ribi zasije usta, ne moze da izadje van bez najmanje tri rane na ustima.
    2 points
  2. Pa ljudi sve udice naprave rane. Debele udice mu naprave ranu i veliku rupu a tanke ga raseku pa kako okrenete svodi se na isto nego povedite racuna pri vadjenju ribe tj. Cupanju jer se sve to desava tada. Davno sam u nekom postu napisao da je extra udica kordina long shank ali kida usta ribi i nisam dovrsio nekom da odgovorim na pitanje kako. Pa dosta je plitka kod uboda a toliko je duga da pri okretima sarana ta duzina pravi vecu polugu i pravi vecu ranu nego udica sa kratkim vratom . Jer samo logika da je veca duzina sa kracim osloncem veca poluga. No sve one prave rane ali se meni desavalo kod nekih tanjih udica da raseku sarana a to je razlog ostrih stapova i na to treba obratiti paznju ako se brine o ribi.
    1 point
  3. Sutra ce nas posetit neko ko je u saranskom pecanju cenjen i priznat,da svojim iskustvom proba da pomogne savetima oko postavljanja granja itd.Inace moj dobar prijatelj,koji je i do sada pomagao svojim savetima jer ima dugogodisnje iskustvo sto se tice jezera
    1 point
  4. Srecna i tebi Nova Godina Yo Yo...sve najbolje ti zelim i molim te bez prozivanja u 2014.!
    1 point
  5. Svaka je ne humana posto nije za coveka....
    1 point
  6. Gde samo iskopaste te udice lebe mekani :-D
    1 point
  7. E bas bzvz...ajde brz oporavak ti zelim! Poz
    1 point
  8. Eto jednom se izletis i odma se nakupe ti beogradjani..... :-)
    1 point
  9. Kada riba ode u panj ili čestak trske ili bilo koju drugu prepreku ne treba siliti i zatezati jer tako samo mozemo i ribu i pribor gadno da oštetimo iz ličnog iskustva znam. Da bez obzira koji štap bio riba kada udje u prepreku tu samo molite boga da izadje sam jer svako siljenje ribe moze da bude fatalno po ribu. Jednostavno se popusti bilo koji štap da imate i riba sama izadje kada oseti da je otpor oslabio i onda je vaša . A štapom od 5 i više libri samo ćete pokidati ribu i najverovatnije ostati bez najlona jer kada se upetlja u begu tu je kraj ako se sili .Izvinjavam se ako sam ofirao temu samo sam predočio da nijedan štap od gore pomenutih ili bilo koji drugi nečupa ribu iz panja A kada bih izmedju ta dva štapa birao izabro bi fox
    1 point
  10. neznam da li u sebi sadrzi betacaroten i da li je on saranu potreban za bolji ten , ali znam da je moj drugar marko koji je pecao pored mene u morovicu na frolik vadio ribu kao na traci.frolik je radio bolje od svake boile.
    1 point
×
×
  • Create New...