Jump to content

Leaderboard

Popular Content

Showing content with the highest reputation on 02/08/2014 in all areas

  1. Iskren da budem ja citam ovu temu i ne odgovaram iz razloga sto je ako se ne varam kolega Dukas prenio pitanje vezano za poziciju broj 17. Ne mogu nista konkretno napisati vezano za tu poziciju jer iskren da budem nisam na njoj pecao nikada. Igrom prilika nikad mi se nije dalo sjesti na nju pa otpecati. Kad smo kod hot spotova na Pelagicevu i tu su razlicita misljenja. Neko naprimjer peca na poziciji broj 29 na sprudu ispred pozicije koji je na nekih cca 80 m pa se nalovi ribe, a neko opet na drugom sprudu koji je iza njega na nekih cca 110 m ili malo vise..... Licno sam bio prisutan kada kolega peca na toj istoj poziciji na 30 m od obale na jednom malo sprudu za koji nisam ni znao da postoji dok nisam vidio da ga je on nasao markiranjem. Ili naprimjer sta da se napise za poziciju broj 25? Sve cisto, blagi pad i plitko u ovo vrijeme kada je vodostaj los a na dnu sami sljunak i dno bez nekih vecih promjena? Gdje tu pecati? Neko peca na 80, neko na 120 na toj poziciji. Neko okrenut prema poziciji broj 10 a neko ide vise prema poziciji broj 11 i svi se nalove. Opet , moze se naloviti i na samo 40 m tamo na toj poziciji. Prijatelj sa kojim pecam je razbio ribu bas na toj daljini jer ga je mrzilo kobrati na vecu daljinu pa je onako iz zajebancije pravio spot na toj razdaljini. Pokazalo se super. Ja bi se prije bazirao na dobru i kvalitetnu boilu kada idem na Pelagicevo kao sto to i radim u posljednje vrijeme. Nebitno gdje da sjednem i na koju poziciju. Ta voda je iz godine u godinu sve teza za pecati. A puna je ribe! Nepuna 3 dana pecanja nekada je bilo dovoljno da se upeca podosta ribe medjutim sad ako se ide recimo ciljano na ribe 20+ kojih tamo ima kao u prici, sve cesce je malo tih nepunih 3 dana (Petak, Subota i Nedjelja) za bilo kakav ozbiljniji ribolov. I specificno je to sto jednu godinu riba uzima na malo mulja a drugu hoce jako cisto i tvrdo tlo i nece ni malo muljevito. Kao sto rece Bacid, marker u ruke i presondiraj a po mom iskustvu ponesi kvalitetnu boilu i neces pogrijesiti bilo koji spot da nadjes. PS: Nekada dan na dan ne lici na Pelagicevu a kamoli godina na godinu.
    3 points
  2. Danas su pustali u jezero ribu,nisam bio od neke pomoci ali sam barem mogao prebrojati ,sto mi je i bilo zaduzenje. Ukupno je pusteno 227 komada desetak od jednog do dva kilograma dvadesetak do tri cetiri kilograma najvise do cetiri do osam devet tridesetak komada preko deset kila od toga petnaestak preko petnaest Ostalo jos dosta u manjem jezeru jer su jednom vukli alov,to ce popecati i prebacivati u vece jezerce. Platili su jos tri tone ribe prosecne tezine bi trebale biti oko pet kilograma,morace se iz vise tura donositi da bi se probrala krupnija sto nece biti nimalo los prosek. I jos pedesetak komada preko petnaest od istog coveka ali tek sredinom aprila. Jedina mana je sto moze svega dvanaest ekipa pecati,sad dali je to mana ili prednost bem li ga.
    1 point
  3. Posto sam, vise puta, u razgovorima u vezi mikseva čuo, ide toliko jaja iz prodavnice, od komšije, domaća, ona što se prodaju kod nas, pa reših da napišem, možda nekom pomogne. Mere su u gramima. SS - 70+ S - 65-70 A - 60-65 B - 55-60 C - manje od 55
    1 point
  4. riba ne nalazi jaja u prirodi... jaja nisu jedina komponenta boile koja utice na kalorijsku vrednost, ako je ona uopste i bitna... jaja prvenstveno imaju ulogu da daju mamcu cvrstinu kada se skuvaju... slazem se da podizu i proteinsku vrednost ali to nije osovni razlog zbog koga ih vecina nas koristi prilikom pravljenja boili... da probam ovako... pravis boile od 6 jaja... doziras hemiju prema preporuci sa flasice, po broju jaja... dal su jaja malo manja ili malo veca prakticno je nebitno... pravis boile od 60 jaja... razlika u kolicini jaja u zavisnosti od njihove velicine moze biti vise od jednog litra... logicno je da ce razlika popijenog miksa biti ogromna a samim tim i kolicina boili... ako doziras hemiju prema broju jaja u oba slucaja ces imati istu kolicinu hemije na razlicitu kolicinu boila sto implicira da neces uvek imati isti mamac, zar ne... meni je to nedopustivo... sa druge strane... kad prvi put pocnes da pravis boile, najvise 2kg miksa treba da bacis da bi uspeo da zakljucis koliko jaja tj. tecnosti pije taj mix da bi bio dobar za rolanje... recimo 550ml... da li ce to biti kokosija jaja, jaja prepelice, voda, coya liquid, aminokiseline ili neka deseta tecnost potpuno je nebitno... mozda je tebi bez veze ali neke od najjacih firmi na trzistu svoje preporuke za doziranje hemije daju prema kilogramu miksa a ne prema broju jaja... zbog cega tvrdis da je to bezveze? ...eto na primer Nutrabaits multimino... bese 20-60ml na kilogram miksa... kako ces ga dozirati ako ne znas unapred koliko ces miksa utrositi? ok, rod hutchinson recimo radi preporuku prema broju jaja ali ja sam evo gore izneo argument zasto mislim da je to kretenski... primer: ja izmerim kilogram (dva, tri ili deset kilograma - nebitno) miksa kojeg hocu da pravim, i stavim u jednu posudu... broj kilograma pomnozim sa kolicinom tecnosti koju pije kilogram a koje sam odavno utvrdio (550ml). ...ja ne koristim razlicita jaja kokoski avlijarki pa da moram svaki put da ih merim u posudi sa mernim jedinicama ml (ali ni to nije nikakav problem), vec uvek koristim jaja iz Maxi-ja A klase i znam da su oko 60ml komad... dakle 9 jaja za kilogram miksa daju onih ~550ml... ako stavim 60ml tecne hemije umanjim za jedno jaje... razbijem 8 jaja u drugu posudu, sipam hemiju i izmesam... zatim postepeno dodajem mix u tecni deo... svaki put imam iste boile, isto se rola testo, ista kolicina hemije je po kilogramu boili, ne gledam u pasulj dal cu imati dovoljno miksa ili ce mi ostati nesto miksa da se vuce posle i bajati... da me ne shvatis pogresno, apsolutno postujem to sto koristis drugi nacin pripreme... samo zelim da mi objasnis sta ja radim pogresno i u cemu je moja zabluda? ..i jos jedno pitanje: na koji nacin "hemija" balansira mamac?
    1 point
  5. http://i47.tinypic.com/34pfic9.jpg "Ako se malo duze ide na ovu vodu vrlo brzo se moze zakljuciti da sva mesta imaju deo dna sa sljunkom i deo (udolice) sa nakupljenim liscem i sl. Vise puta sam slusao kako na odredjenoj poziciji radi bolje na ovom ili onom mestu na odredjenoj daljini. To je mozda zbog zesceg hranjenja na tim mestima. Inace prvi deo jezera od 6 do 11 i preko puta je isti, sprudovi idu gotovo paralelno sa obalom duz cele duzine svih pozicija, pocev od obale do sredine jezera ima 3 pojasa spruda na oko 45 m, na oko 65 m i na oko 85 m. Tako je i sa druge strane od pozicije 25 do 28. Neznatna je razlika u dubini. Tako da ako znate da markirate to mozete zakljuciti vrlo precizno. Na primer sada je u tom delu dubina u podnozju tih sprudova 3,2-3,5 metara a na sprudovima dubina je od 1,5 do 2 m. Pozicije 1, 2, 3, 4 i 5 imaju razlicite dubine, i plice i dosta dublje delove. To je nastalo jer su tu bageri radili da bi se prosirilo jezero koje je bilo do pravca pozicije 6 i 29. Drugi deo jezera pocev od poz.14 je drugaciji (plici) ali je takodje pun delova sa sljunkom." Ovo sam nasao na forumu i prekopirao!
    1 point
  6. Mozes i sada da ga pecas ali na odredjenim mestima jer mu je ograniceno kretanje, a preko 7 vec pocinje intenzivnije da se krece a ujedno i da jede. Na dunavu ispod Golubca sam ga hvatao u januaru a obala je bila zaledjena.
    1 point
  7. Ja sam pomenuo kalorijsku vrednost...zbog toga sto su boile visokokalorijski mamci..balansirani da daju ribi ono sto ona nalazi u prirodi, i mislim da riba odvaja boile po hranljivoj vrednosti (tj vrednsoti prvenstveno mixa), aroma je tu da ga lakse nadje i kasnije prepozna a ostale hemije da ne dozvoli da se zasiti i prestane da jede....e sada jaja su tu bitna jer sam misljenja da tecna hemija se dodaje u jaje (na komad) da izbalansira mamac ne na grame nego na kalorijsku vrednost....inace bi na bocicama pisalo da se dodaje recimo atrakt 6-12ml na 70gr jaja...bez veze jel' da? Sa druge strane dozvoljeno je tj preporuceno je hemija od do iz razloga efekta na nekoj vodi, ako stavimo min arome u boile na takmicenju verovatno cemo imati manji ucinak od onihkoji su stavili max (preovereno znam da neki stavljaju i 120% preporucene vrednosti).... I na kraju da li jaje ima 70 ili 170 gr...na kraju cemo staviti ni 1kg ni 800gr mixa nego onoliko KOLIKO CE MIX POPITI TECNOSTI...neko mix manje neki vise...ne ubedjujem nikoga da radi ovo ili ono..nego prosto na kraju je dupe uvek pozadi....i na kraju cemo imati kuglicu onakvu kakva treba da bude...samo ce nekome trebati 2kg mixa da nauci a nekom 22kg.....
    1 point
  8. Da Igore, preko mobilnog tel.ulazim i zato ne vidim. Zato sam i pitao. Hvala
    1 point
  9. Jun 2013. Hvala ti za ipravku.
    1 point
  10. Pa zasto sam ja bio u zabludi?PA meni baka dala prosli put "pacija" jaja.Vidim nesto mi suvv mix.
    1 point
  11. Pocetak proslog sezona 31.03.2013. 21,18kg iz boxa broj 8. http://totalcarp.rs/images/2118kg_1_20130331_1973202254.jpg
    1 point
  12. Ajde da rasclanimo ovu temu koju je Bata otvorio sa namerom koliko koje jaje u velicini ima gr. Ja sam napisao u nekom od postova gore da merim jaja u gr.Ako moze obrazlozenje zasto,pa naravno jer nemam vise problema sto se tice liquida za mix.Ako uzmemo i hemiju u obzir pri prvom pravljenju boila,ja uzmem 100gr mixa i experimentisem sa jednim jajetom koje sam naravno izmerio.Sve drugo je lako. Zatim kaze neko ne meri jaja,a sta ako neko hoce da proba npr Melegov liqvid komplet sa jajima ili ti Coyin liquid???Kako cete da odmerite sad broj jaja ili ti vodu koja se dodaje u boile, sto svi znamo?Da li cemo odokativno sve to da radimo ili ima mera u ml sto je ekvivalent 1 gr kao reper. Neko je vec napisao ICA mislim,zamaramo se glupostima a sto sam i rekao ako je testo tvrdo dodaj vode ili ako je mekana boila dodaj malo brasna ili mixa. Svako ima svoje cake ali najbolja je ona sto hvata sarane!!!
    1 point
  13. ko od noza nije bolovo neka dodje u dolovo. hahahahhaha.
    1 point
  14. Pogle ovo http://www.youtube.com/watch?v=6jgjk3DsN7c#t=111
    1 point
  15. jeste ali samo ako ce da pevaju od topole od topole......
    1 point
  16. to je takozvani deka
    1 point
  17. 1 point
  18. Valjda ti je recept za kukuruz pa si to isprobo na tigera jer kako kazes da je stariji od nas, tajger kao mamac nije.valjda na to si mislio.a dok se neisproba nemoze se znati
    1 point
  19. Kao sto svaki put platim gorivo na pumpi,a nisam zadovoljan sa stanjem puteva u Srbiji,tako i kupim dozvolu.Ta dozvola je jedina stvar koja nas razlikuje od lovokradica koje unistavaju nase vode. Prosle godine sam je pokazao dva puta,oba na Peskari u ZR,na druzenjima,divlja voda me nije,na zalost videla. Za 2014 sam je vec kupio,iako je sve zaledjeno,i nemam predstavu da li cu,i gde pecati.To je za mene stvar kucnog vaspitanja.Poz
    1 point
  20. Dunave ooo Dunaveee sas bas pecam kod Lida - koja uzivancija, a saran danas bas raspolozen... od jutros 7 kom - 5 malih bebica i 2 ozbiljnija kandidata - po 15ak kg... divan dan
    1 point
  21. Pozdrav svima. Ja licno obozavam divlje vode i one mi i predstavljaju pravi izazov, a konkretno Dunav. Pitanje dali dlaka ili ne na Dunavu nije dobro formulisano, trebalo bi da glasi kad tj.u koje doba godine bez dlake. Iz licnog visegodisnjeg iskustva sa Dunava priznacu vam da sam najkrupnije sarane dobio na dlaku, ali je bilo perioda godine kad su kolege oko mene cupali kosu i nisu mogli da provale fazon da saran i to solidno krupan za divlju vodu 5-10 kg iskljucivo uzima jedno zrno (starog kuvanog, secerca, cuk...) direktno na udicu. Zasto je to tako neznam ali posle toga bi usledio period kada bi sarani na istim pozicijama uzimali samo boilu a na kukuruz kako god bio prezentovan dolazili bi samo sitni sarani. Ja licno uvek probam bar jedan stap da prezentujem kukuruz direktno na udicu. E tu primenjujem malu caku, tj oblepim taj kukuruz valjkom- noklom bogami onako muski da rasteram sicu a kad lola to vidi da razgoraci oci od radoznalosti, i da pocne da cucla pa kad pocucla (ako u medjuvremenu nedobije kontru) on uzme onaj kukuruz tako krvnicki da stap samo sto neodleti bez obzira dali je spulna odvrnuta ili ne. E sad iz mog iskustva sa Dunava kad primenjivati koji mamac stvari stoje ovako: rano prolece-ubedljivo najproduktivniji je valjak-nokla, prolece pre mresta- jedno zrno direktno na dlaku. Leto tj.posle mresta ako se voda namesti - dlaka (2,3,4 zrna kukuruza, i sad iznenadjenje boila 18mm, 20mm, i veca, u ovom periodu neznam zasto dolaze najkrupniji sarani - podmornice, ali treba sediti na +35 i vitlati sarana, e onda dodje neki glup mrtav period kad mu valjda ni do njega nije, i onda pocetak jeseni, opet direktno jedno zrno na udicu, a pripremate mesto sa boilom, i odjednom pravi sarani jedu samo boilu a sica kukuruz i valjak-noklu. Zimi nepecam. Ovo se iskljucivo odnosi na dunav. Nadam se da sam vam bar malo pomogao. Poz.i duga je zima pa cemo se druziti
    1 point
  22. Il pedjo nismo imali iste stapove il sam ja imo neke druge.stap je glindav.odnosno mekan na vrhu I nije previse precizan.sto se ostaloga rice odlican stap za pecanje.savije se na ribi pogotovo 3 bl.a izbaci 90 gr olovo na 120 bez problema.jedina mana ne trpi velike tezine I vrh je mnogo zivahan pri zabacivanju.sve ostalo odlicno.dosta sam pisao o ovom stapu da nije za cenu za koju se prodavo.odnosno 400+ jura bar sam ja toliko platio za moje stapove.zamenio sam za fs his.koji je u istom cenovnom rangu al triputa bolji stap
    1 point
  23. http://www.youtube.com/watch?v=v1h1TEReVnQ ova im najjaca
    1 point
  24. http://s10.postimage.org/r1bsim521/IMG_0165.jpg nije meren ali po meni negde oko 18kg. uzmite u obzir da sam visok 198cm i tezak 97kg ))
    1 point
  25. http://s4.postimage.org/HXYl9.jpg Kad sam je uhvatio nisam je pitao za ime...ni ona mi nista nije rekla...
    1 point
  26. http://i272.photobucket.com/albums/jj190/faellar/1.jpg http://i272.photobucket.com/albums/jj190/faellar/5.jpg http://i272.photobucket.com/albums/jj190/faellar/4.jpg http://i272.photobucket.com/albums/jj190/faellar/3.jpg http://i272.photobucket.com/albums/jj190/faellar/2.jpg http://i272.photobucket.com/albums/jj190/faellar/9.jpg http://i272.photobucket.com/albums/jj190/faellar/8.jpg http://i272.photobucket.com/albums/jj190/faellar/7.jpg http://i272.photobucket.com/albums/jj190/faellar/6.jpg http://i272.photobucket.com/albums/jj190/faellar/1_189.jpg
    1 point
  27. http://s4.postimage.org/1S9MWJ.jpg Marjan 6.12.2009
    1 point
  28. :banana-angel: :banana-blonde: :banana-dance: http://s3.postimage.org/1YkRyA.jpg
    1 point
×
×
  • Create New...