Jump to content

Leaderboard

Popular Content

Showing content with the highest reputation on 07/10/2014 in all areas

  1. PROLOGIC CARP CHALLENGE - JEZERO ŠUMBAR (Karlovac Hrvatska) Proslog vikenda na čuvenom jezeru Šumbar odrzan je Medjunarodni Carp Cup pod pokroviteljstvom Prologica. Bogat fond nagrada, 14 timova iz pet zemalja, kao i pecanje svih timova na iste-Prologic mamce, ucinilo je da ovo takmicenje bude nesto sasvim novo-drugačije, pravi izazov. Bodovale su se samo tri najvece ribe, a nasa ekipa CARPologija team-a u sastavu Sassa Stefanovic i Zoran Majstorovic, zauzela je trece mesto. Rezultati (tri najteže ribe) 1. CT Splav (18,00 -31,80- 20,62) 70,42 2. CT Carp Dream (19,34 -19,36 -22,82) 61,52 3. CT Carpologija (16,82 -22,72 -18,08) 57,62 I naravno, da je Sale pravi majstor potvrdjuje i cinjenica da je nasu najvecu ribu od 22,7kg pustio bez slikanja :yahoo:
    4 points
  2. a sto na zalost,sto treba da bude zalost sto treba da se ima dozvola... da je srece pa da na svakoj komercijali svako ko hoce da peca mora da ima godisnju dozvolu.... vise puta je pisano o tome,ali ako je najveci problem platiti 6000dinara dozvolu pored svog pribora,mamaca,boila od 32eura,dozvole 1300din za 24h... onda mislim da nema smisla ni ici na pecanje
    4 points
  3. Da je postojala nagrada za najtezu ekipu bili bi ubedljivo prvi!
    2 points
  4. Isao bih ovih dana na 3-4 dana negde na pecanje, sta predlazete? Jezero Joca, Conopljansko...? Hvala
    1 point
  5. daj olovku batke
    1 point
  6. Kordina je po meni najbolja za te pare Ne znam zasto bi drzao kobru "na suncu?" Iskriviti se nece nikad dok je koristis, a to "na suncu" znaci da je ostavis satima i satima na 40+ stepeni pod direktnim suncem Bojle ne drzis na suncu, hranu ne drzis na suncu, pa i stolicu sklonis u hlad kad je takvo vreme...
    1 point
  7. 1 point
  8. ima li neki recept za dzabe
    1 point
  9. Imam ovu kobru i stvarno je odlicna i lagana za bacanje ali mali savet NIKAD je ne ostavljajte na suncu ili u kolima na zadnjoj klupi kao ja ovaj vikend,moze od toplote da se iskrivi i savije.
    1 point
  10. Hvala Sale na pohvalama za majstora i ekipu.Pecamo i radimo sto znamo a radi svega toga evo info najveci nas saran je uhvacen na divljim vodama je od nepunih 20 kg,Bata ga uhvatio na boilu tuti fruti Meleg bait. Jova na celu kao vanserijski sarandzija,koji moze da nadje sarana bilo gde,Bata razarac,daj mu mesto i svaki koji tu pliva uhvacen je i moja malenkost,spoj iskustva i godina. Promenio sam mozda tvoj nacin pecanja ali si u svemu ti bio presudan i odlucan.Meni je drago i lepo je cuti od mladog coveka da hvata ribu i slusa.Znas i sam da je bilo u pocetku neverice kad sam ti pricao ali sad je lako,shvatio si poentu i rezultati su evidentni.Eto tvoja poseta Novom Sadu i upoznavanje licno je promenilo dosta ali i stvorilo lepo prijateljstvo. Hvala na pisanju jos jednom!
    1 point
  11. Pa ne bih se bas slozio limar sa tobom. Koliko sam samo novca potrosio pokusavajuci da uhvatim sarana na divljoj vodi ( za komercijale nemam genetski kod pa ne znam), i na kraju sam poceo da ga hvatam na najjeftiniju varijantu prekrupe ... mada mislim da kad riba ne radi onda krecu te ludorije sa tripovanjem oko mamaca hemije i ostalih stvari... Btw, zna li neko valja li sta OBOGACENA prekrupa, to mi je trenutno dostupno ( unutra ima stocnog brasna soli i raznih gluposti, tako mi bar rekose) ?
    1 point
  12. Pravila nisu protiv nikoga. Ali mislim da nije fer, kad smo stavili limit na 30kg bojle i izmerimo to kolicinu kod svakoga pre pocetka takmicenja, a tokom prve noci neko izadje u auto i donese jos koliko mu je potrebno.... A necemo ni to dozvoliti da neko donese 20x500g kao hookbaits... A da o PVA materijalima da ne pricamo... "ostao mi je u torbi sa drugog takmicenja, ali nisam koristio..." Znamo zasto se moze koristiti samo konac i traku... Na jezero tresetiste ni na slobodno pecanje ne sme ostaviti stapove bez nadzora. Svi znate i to zasto je to tako. Ako mislite da je ovo pravilo protiv Bobana, gresite. On i prosle godine izvadio stapove, otisao u prodavnice, vratio se i nastavio takmicenje. Imali smo neke zalbe prosle godine, pa zbog toga jos malo smo ojacali pravila. Pokusali smo zatvoriti male kapije... Znamo da ako neko nece da bude fer, onda dzabe sva pravila i dzabe kontrolisemo sve... Ali pokusamo da damo istu sansu svakome... Danas sam pricao sa nekoliko ucesnika i svima odgovaraju pravila... Ako svi pecaju po pravilniku i budu fer igraci, onda nebi trebalo da smeta nikome, ono sto je pisano sa crvenim slovima i nebi trebalo da bude nikakav problem. Dukas, nama ne treba da svi budu spremni na prevaru, dovojno je samo jedna ekipa...a od 18 uvek se nadje... A taj jedan ce pokvariti takmicenje svim ostalima, koji su bili fer igraci... "Svako ko peca treba da bude fer prema samom sebi a ko pokusava nesto drugacije,javno napisati i zabraniti da se takmici." Slazem se sa ovima u potpunosti! Ali ipak su potrebne pravila i ako neko ide protiv pravila, znaci pokusao "drugacije", onda ide ovo sto ste vi napisali. I dobro ste napisali na kraj: pare su cudo! Na takmicenje sudice Sasa Pajovic. Lep pozdrav! Roland ps: jos uvek nema interneta na jezeru i signal je jako slab, ali pokusacu da liste nekako budu postavjeni na internet
    1 point
  13. Mozda su pogresili sto nisu napisali Boban ne sme da pobedi!Salim se naravno! Citam i pitam se da li su ljudi koji pecaju takmicenja uvek spremni na neku prevaru!?! Ne verujem bas da su svi spremni da cilj opravdava sredstva ili je to samo u nasim glavama.Verujem da nije sve bas tako skepticno jer ako smo u sumnji bilo kojoj zasto se odrzavaju takmicenja,da li je komsija uhvatio toliko ribe,da li su je doneli pa zato pobedio,koji mamac koristi nocu, itd. Svako ko peca treba da bude fer prema samom sebi a ko pokusava nesto drugacije,javno napisati i zabraniti da se takmici.Sad ce neko reci pa ima pare i uplacuje za razliku od mnogih koji nemaju.Moguce je da je tako ali takvi kvare takmicenja i svi ce pricati samo o tome,nepravilnostima, a ne o nekom uspehu ribolovca ili osporavati na svaki nacin pobedu. Celo drustvo treba da se malo promeni a jedno takmicenje bilo koje velicine,mislim na kotizaciju,treba da bude fer i korektno jer dobro uvek ide sa dobrim. MOzda je sve ovo idilicno ali ja to tako vidim,mada pare su cudo!
    1 point
  14. Sudije koje su angažovane su iz bezbednosne agencije "Gvozden"(Paki i Stankevičijus) uz pratnju nemačkog ovčara Dinga, koji je specijalno obučen za ovo takmičenje(samo da se ne pošiba sa graničarskim psima), tako da ako budem hteo da malo kibicujem moram nabaviti novinarsku ili VIP akreditaciju. Organizatori su dobili dojavu da se sprema "velika mućka" na jezeru čim je crvenim boldovane izmene pravilnika, po meni malo preterano , ali sudija Kolina je spremio kartone. Bistro svima, i da sve prođe u najboljem redu! P.S. Ako se na jezeru budu čuli neobični zvuci tokom noći, to su sigurno lovci sa vabilicama za lisice.
    1 point
  15. Gospodine Srkijan, dugo pratim ovaj forum sa muzevljevog profila, ali zbog vas sam resila da napravim i ja profil da bih vas nesto pitala. Nemojte mi zameriti, ali ne znam cemu potreba da se vas avatar provlaci u skoro svakom postu? Da me ne shvatite pogresno, bilo je i vasih postova u kojima se moglo cuti nesto pametno, pa cak nesto i nauciti, ali vecina se svodi na to ,,ajde da napisem nesto da bih napisao,,. Kao ovaj gore naveden. Ako nemate konkretan odgovor ili predlog na ono sto se trazi u datoj temi, mozda je bolje da se suzdrzite pisanja, jer verujte mi tako samo nervirate ljude na forumu. Primetila sam da je nekolicina vec izrazila nezadovoljstvo zbog nekih vasih postova, pa vas molim, u buduce pisite kada imate nesto pametno da kazete. Nadam se da mi necete zameriti zbog ovog posta. Veliki pozdrav.
    1 point
  16. Zato sto je lovno,ne znam sa kojim miksom ces raditi ali probaj odnos 4ml Solar S/O i 5ml Jagodu ja stavljam Milkom
    1 point
×
×
  • Create New...