Jump to content

Leaderboard

Popular Content

Showing content with the highest reputation on 10/08/2014 in all areas

  1. ja sam jedan od tih koji je poneku ribu otkacio u vodi i pustao nazad... nisam nosio cizme, bilo lepo vreme pa sam ulazio bos ...to naravno nije uvek moguce, i ne vidim nista lose u tome ukoliko se sve odradi dovoljno pazljivo... ...jedna mala digresija vezana za kadice i kupovinu iste... mislim da mnogima nije problem odvojiti novac za nju pored toliko pribora... ja nemam ni sak za merenje ribe, ni kadicu niti dusek... ne zato sto ne bih da odvojim novac za to, vec zato sto je malo nezgodno da drzim u dnevnoj sobi gde i ostali pribor komad opreme koji smrdi koliko god da se opere... a nije ni mali... ukoliko voda koja posecujem nema dusek ili kadicu, ja pozajmim, i ne vidim problem da na vodi postoji mogucnost da se iznajmi... I kad smo vec kod tog cuvara, nisam hteo da budem negativan ali kad vidim da nisam sam u tim kritikama iznecu svoje iskustvo... naravno da cuvar ne treba da bude ni "brat" ni "drug" ali malo je neprijatno kad covek ne zna da kaze dobar dan, i kad mu svaka izgovorena rec zvuci kao da sam mu pobio pola familije... Podvlacim rec, jer je vrlo nervozan kad mora da izgovori celu recenicu. Sreca pa sam ga samo jednom u zivotu video na kratko, i nadam se da vise necu morati
    3 points
  2. 3 points
  3. Koliko nas ima licni rekord na Pelagicu? Za LR malo toga mi smeta. Sve ostalo su tehnicki dodaci ili nedostaci. Pelagic je Pelagic.
    2 points
  4. Hahahaha...ovog puta bi hteo da izrazim zaljenje zbog izostanka ekipe CT Aca kobasica sa ovog prekrasnog takmicenja, ali isto tako da pohvalim ekipu Sveti Nikola! Momci su najpozitivnija ekipa koju sam ikada video!!! KRALJEVI!!!
    1 point
  5. Za otkacinjanje udice u vodi u meredou ili bez njega treba prakse, ali sve zavisi dali gospoda to rade u "belim patikicama" na suvom ili obuju cizme, udju u vodu i paze da riba bude u dubljem. Siguran sam da se riba moze bezbedno otkaciti u vodi, ali za to pre svega treba malo zagaziti u vodu, a ne sa obale. Medjutim mnogima je tesko da navlace cizme ili ih uopste nenose.
    1 point
  6. Mozda je to najbolji nacin da se amur vrati sa minimum maltertiranja jer je poznato da se posle zamaranja i vadjenja van vode na obalu pa slikanja vrlo tesko i sporo oporavlja.....desava se i da ugine posle nekog vremena....
    1 point
  7. 1 point
  8. To su definitivno neki ludjaci ako se tako ponasaju prema ribi.Neshvatam dosta kolega "sarandzija" zasto se ljute kad upecaju Amura i zasto se bahato ponasaju prema istom?Bilo koja riba je za mene ulov i uspjeh,te se prema svakoj ponasam isto!
    1 point
  9. Ako me pitate za kadicu slazem se da je najbolje resenje, naravno ako je ispravna ne odvijaju se sipkice.... Recimo imao sam kadicu jedan nash model verovatno jeftiniji u koji kad bi ubacio svakog amura ona bi se raspala jednostavno kad bi ovaj poceo da se koprca... Video sam Austrijance na Pelagicevu koji su amure tako otkacinjali kako bi ih privukli do nogu i cim bi se ovaj malo smirio, kljestima skinuli udicu ... mozda je ovaj metod za polemiku, ali je delovao dobro i potpuno bezazleno jer im verovatno to da rade nije prvi put. Naravno da to moze da bude los metod ako neko nije ispraksiran u tom slucaju i da napravi vecu stetu nego korist.
    1 point
  10. Bilo je tamo negde u turskoj neko takmicenje u zabacaju i vidim rezultate i cudim se da stapovi iz nize klase kako Catana i Shimano Vengeance moze da dobaci i preko 160m.Upitanje je klasicni saransi zabacaj preko glave.
    1 point
  11. Ja sam davno jos rekao. Jedino na sto bih ja obratio paznju jeste paznja ribolovca prema ribi. I dan danas ima onih koji veze nemaju da se slikaju sa ribom pa onda zavlace prste redovno u skrge ribe, a da ne pricam o tome kako ima brdo onih koji se slikaju stojeci, grleci ribe kao da su im rod rodjeni, koji jednostavno ribe mrcvare. Jedino bih to poostrio dodatno i za svaki nepravilan potez bila bi samo jedna opomena nakon koje bi isao crveni karton, pa se buni kome hoces i kako hoces. Za sve ostalo, kolega Biser objasnio. Pametno dosta.
    1 point
  12. E o tome smo pisali nedavno,da je za Jovu samog previse posla na jezeru,i da je slaba kontrola na jezeru!!Ja sam prije dolaska na tu vodu cuo puno toga kako je Jovo strog nema snjim zeuanja,i slicno,al sad sam se uvjerio da to nije istina nazalost.Ovde u Austriji na nekim vodama mora da pokazes sav pribor na uvid i pregled prije pocetka pecanja,cak se kontrolise i debljina najlona i opet u toku 24 sata te cuvar obilazi minimalno 2puta.Ako je kada obavezna mora da imas svohu nikakvo iznajmljivanje nepostoji,ako si mogo dat za stapove i rola 2000€ mozes i za kadu 100€!!! pravila su jasna pa ako ti pase pecaj!!
    1 point
  13. To je taj Jovan sto sve vidi i sve cuje i nista mu ne moze promaci? To na Šumbaru je najbolje rješenje.Hoćeš?Nećeš-ne moraš!Ima ko hoće,a ima i drugih voda,pa izvolite.
    1 point
  14. Deni90 Kristijan_Sombor http://www.youtube.com/watch?v=jM10X1-k80Q
    1 point
  15. igrom slucaja imam prologic c1 12 ft 3.5lbs i okumu longbow 65 . takvih problema nemam stap jeste malo meksi ali samim tim imas lepsi osecaj na ribi . na slepo mogu da ga ubodem gde hoces na distancama do 80 m . pecao sam i na miki i bez problema dostizao do sajle sad odokativno rekao bih da do sajle ima 100 nak metara mozda malo vise neznam . a za distance do 70 m meni je ovaj spoj idealan . kakav crni black widow . inace longbow je jedna od najacih i najboljih okuma ,za mene barem , koja je napravljena . sve ti govori to sto je nemenjaju vec 10 godina . e sad za dalje distance uvek je bolja neka long cast . a tu sad i presudjuje stvar ukusa i dubina dzepa
    1 point
×
×
  • Create New...