Jump to content

Leaderboard

Popular Content

Showing content with the highest reputation on 03/02/2015 in all areas

  1. zagovornik sam teorije da nema nista lose u tome da se peca u vreme zabrane, pod uslovom naravno da se vraca riba. Nista njima to ne smeta. Nesto drugo ima zanimljivo u toj celoj situaciji oko mresta i zabrana. Sam taj fiksni period zabrane po sebi je glupost, ko moze da zna kada ce ribe da se mreste? Kada je toplija godina na vecini divljih voda, pod uslovom da je pogodan vodostaj, one to obave vec u aprilu i kraj. A kada je godina kao ova i zima se oduzi svi znaju da tek polovinom juna zna da bude mrest, kada ga svi vec uredno deru pod izgovorom da je zabrana prosla. Datum kao datum odstampan na dozvoli nista ne znaci, Takodje ni ne mreste se ribe na svim vodama u isto vreme, milion je faktora koji uticu na mrest, nekad on traje dva dana i gotovo a nekad se sexaju po tri nedelje... onaj ko ima savest ribolovca(ne mora cak ni da bude iskljucivi C&R ribolovac) taj ce mrest na svojoj vodi da ispostuje bio on u aprilu ili u septembru, a onaj ko je iskljucivi mesar taj ce ga odneti kad god da ga uhvati, prosto ko pasulj.
    3 points
  2. zato cemo se potruditi da ga ponovimo s jeseni a i bilo bi dobro da ova druzenja postanu tradicija za ovaj forum i da ih bude svake godine,bice ovo vrhunsko druzenje kao i dosada
    3 points
  3. vidi cista glupost .na miki zabranjen zig zabranjen sok od strune .i sad mi uzimamo 0.4 najlon za sok recimo prologic duzine 6 metara koji je jaci od strune 0.30 i onda tak j najlon obmotava oko oni stubova .e sad zig na miki nije duzi od 1.8 (davno peco na to kad je moglo) i debljine naj deblji 0.30 ja peco 0.25 .nikad nije pokidao jel zig ne pecam gde ima panjeva zbog toga sto mi onda zig netreba . e sad na viru nesme da se vise peca zig zato sto praskasta moze da zatruje vodu .ali fider moze da se peca i nema ogranicenja hrane , ja sa 5 kilas praskaste otpecam dan na slobodnom a fideras jupolku ........LOGIKA ? ali na pitanje zasto nesme izmedju ostalog je bilo i bratestaceti to kad radi plum melegov .
    2 points
  4. Obzirom da se za druzenje prijavio nas veliki Šampion Vladabg mi ostali sada mozemo rasterećeno da pecamo i nemislimo o prvom mestu i najvećoj ribi!
    2 points
  5. Pozdrav iz Pivnica. ovde sam novi clan na forumu i moje ime Boris. Ribolovom se bavim od malih nogu a zadnjih 6 godina se bavim iskljucivo sportskim ribolovom.
    2 points
  6. Potrudicemo se da i pred kraj sezone napravimo jedno druzenje.
    2 points
  7. Steta sto niste dogovirili Pavlovce tamo moze bez problema da pece 40 ekipa.
    2 points
  8. Prvo 3ml dt jagode puno i previse,smanji na 1-1,5ml ako je vec za hranenje. Jer i za lovne i na jakom fish miksu ona se ona je dovoljna sa 2ml. Drugo nemas potrebe ici sa toliko mlecnih stvari ili stavi mleko ili surutku i malo veziva imas u miksu. Trece obrati paznju na pastmske pelete, to jest smanji ih jer hoce boila da propliva,a pticiju hranu isto koriguj jer je skupo gurati samo taj ovomix. Slobodno sibni kanarinac a umesto ulja psenicnih klica koristi psenicne klice jer su one za ovaj period bombona u miksu. Ako nesto treba pitaj!
    2 points
  9. To su debele gluposti. Nema to veze sa vezom sta ti je taj pricao, ako je stvarno pricao tako. Ja pecam na zig rig gdje god mogu i od one price da sarani se kacaju za tijelo, za oci, van usta, nema apsolutno nikakve istine. To su price koju su pustili ljudi koji zaradjuju od prodaje boile? Zasto? Zato sto se nekako morao šikanirati taj sistem i predstaviti u jednom losem svijetlu, da bi ga se zabranilo na vodama. Zato sto je jednostavno taj sistem ucinkovitiji od sistema na dnu. Zato sto onaj ko ne zna da peca na zig rig sistem i koji peca na dnu, nema sanse na vodi i na takmicenju protiv onoga koji peca na isti i koji ga primjenjuje. Jeftinije se moze proci sto se tice primame i to debelo jeftinije. I plus pecas na spuzvice koje apsolutno ne moraju da imaju nikakvu aromu na sebi. Mozes ako ti se cefne da uzmes papucu pa da osjeces komadic i da pecas na nju. Riba ce uzimati. Kombinacija crne spuzvice sa zutim na vrhu (ja uzmem pa popolovim vjestcako zrno kukuruza) peca nekada i bez hrane i posipanja raketom iznad mamca i predveza. To sve u konacnici ugrozava ljude koji prodaju boile i od toga zive jer nekoliko kesica praskaste primame i par namirnica iz trgovine, opet jeftinih, moze biti ubitacno na vodi. Izvukao sam brdo riba na zig rig, niti jednu ribu nisam imao zakacenu van usta. Moguce je da riba bude zakacena bocno na ustima ali 80% je to bilo za donju usnu, kao na dnu da pecas. A o dubokom uzimanju i gutanju udice duboko, tu nema ni govora. Ja to ne vidjeh ni kod drugih ni kod sebe.
    2 points
  10. To je to, sto ste Vi navikli da kupujete ispod mosta, iznad mosta i u komsiluku je vas problem. Zato je mnogima normalna kupovina skupa, e skupa je, al zato nemislim ako mi se stap slomi, nek misli trgovac!
    2 points
  11. Tamo gde su kupljeni u normalnoj radnji, kod normalnog trgovca koji zna kako da ti aktivira garanciju. Sve mimo ovoga je velika nula ! Zaboravio sam najvaznjie: i kako da pravilno reaguje u zastitu kupaca kada dodje do nekog problema!
    2 points
  12. Koristim ga vec dugo,sluzi za trosenje para i zaista dobro deluje....
    2 points
  13. Boki donosi kaveze umesto sakova hahahahhaha :rofl:
    1 point
  14. Drage kolege nemoj da brinete,kako nas narod kaze "vazno je ucestvovati".... a mislim da ce o matori ovaj put biti u ozbiljnoj konkurenciji,cujem nabavlja metalne sakove
    1 point
  15. Dobro nam dosao!
    1 point
  16. Da,zaboravio sam. Jbg tako je ispalo. Bas mi je zao,bice ovo lepo druzenje!
    1 point
  17. Ajde baci mi pp sta te zanima od ovoga da ti kazem gdje mozes uzeti. Jebiga, mozda ne mozes naci sve u Srbiji, ali i ja narucim RH Octopus iz Engleske, skoknem do Brace u Kikindu po Octopus od DT-a ili odem po Mimicry u Carpologiji. (jest da sam poljubio vrata hahahahaha bila nedelja, pa jaran morao da uzima).
    1 point
  18. Svaka cast koji odziv za kratko vreme i vec sve popunjeno.sledeci put neka ogromna voda .
    1 point
  19. Evo o ovome sam pricao. To nadji i bices zadovoljan. Nije skupo niti u Engleskoj, pogledaj na ovom linku.... http://www.tacklebox.co.uk/lines/hooklink-materials/gardner-zig-link.html http://cdn4.fast-serve.net/cdn/Bridgewater-Tackle/Gardner-Zig-Link_700_600_4KR34.jpg
    1 point
  20. Ja jos ne videh da je neko pustio ovih dana stuku ili smudja....cujem sampioni na Dobrodolu vade lepog smudja a na kanalu u Putincima stuku..
    1 point
  21. 16.C.T '' KLANICA RADIC'' RUMA
    1 point
  22. Danasnji ulov емотикон smile Свиђ
    1 point
  23. U toku sledece nedelje ako vreme dozvoli i ne pada kisa trebalo bi da se put popravi,obezbedjena je rizla za nasipanje i ravnanje puta
    1 point
  24. desno ispred ostrva i skroz sa leve strane pored same obale.ukoliko je voda velika tu je veliki zaliv u koji ulazi saran da se mresti. u aprilu zna da bude 50% sarana u tom zalivu.nemoj previse hranit i cekaj ga da izadje .nemoj po celoj liniji zaliva trpat hranu nego samo na levu i desnu stranu.tu kruzi saran
    1 point
  25. levo prema platformi na nekih 50-60 m ima sprud i tu su uglavnom udarci noci.znaci bacas pored obale na nekih 5-6 m dalje u pravcu platforme kad stanes na sred pozicije pogledaj izmedju poz 8 i 9 imas tri stabla .gadjas srednje stablo na 95-100 m tu je fantastican sprud i josh jedan sprud na 70m prema poz 10-11
    1 point
×
×
  • Create New...