Jump to content

Leaderboard

Popular Content

Showing content with the highest reputation on 03/03/2015 in all areas

  1. zagovornik sam teorije da nema nista lose u tome da se peca u vreme zabrane, pod uslovom naravno da se vraca riba. Nista njima to ne smeta. Nesto drugo ima zanimljivo u toj celoj situaciji oko mresta i zabrana. Sam taj fiksni period zabrane po sebi je glupost, ko moze da zna kada ce ribe da se mreste? Kada je toplija godina na vecini divljih voda, pod uslovom da je pogodan vodostaj, one to obave vec u aprilu i kraj. A kada je godina kao ova i zima se oduzi svi znaju da tek polovinom juna zna da bude mrest, kada ga svi vec uredno deru pod izgovorom da je zabrana prosla. Datum kao datum odstampan na dozvoli nista ne znaci, Takodje ni ne mreste se ribe na svim vodama u isto vreme, milion je faktora koji uticu na mrest, nekad on traje dva dana i gotovo a nekad se sexaju po tri nedelje... onaj ko ima savest ribolovca(ne mora cak ni da bude iskljucivi C&R ribolovac) taj ce mrest na svojoj vodi da ispostuje bio on u aprilu ili u septembru, a onaj ko je iskljucivi mesar taj ce ga odneti kad god da ga uhvati, prosto ko pasulj.
    4 points
  2. Neka tebi da onda njegove PVA,da i neko drugi digne najvecu,sem tebe.I cuvaj se rovova,Peskara je poznata po njima.
    2 points
  3. OBAVESTENJE Svi pecarosi koji do kraja marta posete jezero Basiana i uz malo srece mozu da dobiju besplatno pecanje cele sezone na ovom reviru.Evo na koji nacin.Do kraja marta ko od pecarosa prvi upeca sarana preko 10 kg dobija 50% jeftiniju dozvolu za sezonu 2015g sto znaci placa samo 350din.za svako naredno pecanje.Ko do kraja marta upeca sarana preko 14kg dobija besplatno pecanje cele sezone 2015g.
    1 point
  4. Samo da nas žreb posluži.
    1 point
  5. Odvojis zumanca od bijelanjka i stavis svu hemiju sa zumanjcima. Umutis sa mikserom nesto duze ta zumanjca i hemiju i ostavis nekih 15ak minuta da izadju mjehurici koji su se napravili. Sjedinis zajedno sa bjelanjcima i opet malo samo umutis tek toliko da bi umutio i sjedinio zumanjce i hemiju sa bjelanjcem. Moje licno misljenje je da je ovaj proizvod nepotreban i da se nece napraviti neka prevelika razlika ako ga koristis i ako ga ne koristis. Limar je dobro objasnio zasto sluzi. Bas slikovito.
    1 point
  6. Uzmi bilo koji kvalitetan najlon (gledaj samo da nije tonuci) 0.28-0.32mm radice posao,mozda ovaj novi Prologicov zig. Nema potrebe da dajes vise para za fluorokarbon moze samo da ti pokvari prezentaciju ako je veca duzina ziga u pitanju.
    1 point
  7. Plivajuci flurokarbon ne postoi to su price za malu decu,to sto se prodaje za zig pecanje verujem i da nije pravi flurokarbon vec obican monofilamen verovatno obavijen flurokarbonom. Da dodam samo da specificna tezina flurokarbona u odnos na vodu je 1.7-1.9 tako da mozda se izdigne ako stavite gore pampur.
    1 point
  8. Prosjek na tom jezeru se popravlja iz godine u godinu za nekih cirka 2 do 3 kg na gore. Postavljao sam tu negdje rezultate sa Fishermans kupa i lijepo se na njima vidim godisnji prirast ribe u jezeru. Kod ove ribe je varirala kilaza dosta. Recimo kolega Hrvatski ovcar ovdje na forumu ju je uhvatio sa preko 28 kg 2013.godine. Godinu dana kasnije hvatana je dva puta. Oba puta na 14ci. U avgustu neki momci iz Hrvatske, imala je za cudo Bozije 25+ dok ju je Kristof Cuderman uhvatio ako se ne varam u septembru sa preko 30 kg, tacnije 32kg. Isti detalji se desavaju i na Zajarkama, gdje popularna Berta varira za par mjeseci negdje oko 5 do 6 kg. Ili trenutni rekord Etna isto tako. Tako da to nije nista cudno.
    1 point
  9. verzija 1: napravi predvez 250cm... zakaci ga na olovo 300g i stavi ga ispred sebe... stavi udicu u usta... ako probas da pljunes udicu vrlo moguce da ces uspeti... ako uspes da pljunes, to znaci da se udica nije ubola. verzija 2: napravi predvez 250cm... zakaci ga na olovo 300g i stavi ga ispred sebe... stavi udicu u usta... kreni da trcis najbrze sto mozes... udica se u tom slucaju vrlo verovatno jeste ubola preko kontra kuke i bice gotovo nemoguce pljunuti je dok ti ruke, motorcangle i cvicangle ne pritrce u pomoc. Isto je i kod sarana. Samo ce u malom broju slucajeva, posle ne tako kratkog vremena, telo uspeti da odbaci udicu kao strano telo. O pljuvanju dobro ubodene udice nema puno smisla pricati... izvinjavam se za off
    1 point
  10. zasto prekidati lepu tradiciju da ja budem prvi.... mada mozda bolje da probusim sakove nego da "slucajno" upadnem u neki rov...
    1 point
  11. ...moze da je ispljune dok nije ubdena, ali ako jeste onda ce malo teze da je ispljune...
    1 point
  12. Drage kolege nemoj da brinete,kako nas narod kaze "vazno je ucestvovati".... a mislim da ce o matori ovaj put biti u ozbiljnoj konkurenciji,cujem nabavlja metalne sakove
    1 point
  13. Obzirom da se za druzenje prijavio nas veliki Šampion Vladabg mi ostali sada mozemo rasterećeno da pecamo i nemislimo o prvom mestu i najvećoj ribi!
    1 point
  14. 1 point
  15. Ako smijem, nadovezao bih se. Ja bi tu onda isao samo sa pva stickom blago nadipanim, sa nekim big shotom preko njeg. Samo bih to dodao. Zanimljiva informacija je to da je rekord jezera hvatan 3 puta na toj poziciji i znam sigurno da je dva puta dosao bas na tom mjestu koje ti opisujes Kiki. Istina tada je u dva navrata bio ispod 30 kg. Medjutim treci puta je presao tu magicnu granicu od 30 kg.
    1 point
  16. Sve lijepo objasnjeno mada mislim da sad taj sprud bas i ne moze da gadja zbog grana od drveca. Ovih dana cu bas da obidjem vodu, zanima me nesto pa cu slikati. Mozda ne budem upravu, ali cini mi se da je taj sprud vise uvucen i da bas granje smeta za zabacivanje na njega. A da je interesantan, jeste itekako.
    1 point
  17. Ugo je definitivno bolje rešenje od Cygnet-a. Imao sam ga nekoliko godina, Cignet Grand Sniper Extreme, prodao i kupio Ugo 1 Inox i to je to, na Ugu su promenjene sve te sitne mane koje ima Cignet, koje nisu ništa strašno ali opet za takvo ime i za takvu cenu ne bi smele da postoje. Kao prvo užasno me nerviralo to što i Krle kaže što se rotira srednja cev. kada eventualno pomeraš rod pod sve se vrti i uvija i moraš da držiš da štapovi ne popadaju. Kada se prednje dugačke noge izvuku skroz ugao je jako velik i moraš da obilaziš oko rod poda, sa izvučenim nogama nije baš jako stabilan. U svakom slučaju da je malo jeftiniji bio bi super izbor, ovako bolje je dodati još koji dinar pa kupiti Ugo.
    1 point
  18. http://www.youtube.com/watch?feature=player_profilepage&v=nVWhukljbdQ
    1 point
  19. Za vikend tradicionalna skola ribolova na zmajevackim jezerima,priroda je super,a tek dva dana sa gomilom decurlije ,neprocenjivo
    1 point
  20. novi SP!!!! http://s1.postimage.org/5fYNA.jpg http://s1.postimage.org/5g0hJ.jpg
    1 point
×
×
  • Create New...