Jump to content

Leaderboard

Popular Content

Showing content with the highest reputation on 03/07/2016 in all areas

  1. Ja kupio neku Ultegru sa falinkom. Nista joj se ne uvrce niti krivi. Moracu da reklamiram. Inace trebalo bi pod hitno pisati Shimanu da pocnu da prave Ultegru Balkan edition. Sa telom od inoxa 18/10, osovinom od titaniuma, celicnim lezajevima, ruckom od livenog gvozdja. Jer mi ovde pecamo arapaime a ne sarane i ova sranja sto inace prave mi sjebemo za dan-dva. Citam ovo vec par dana i ne verujem. Imam 9 ultegri. Na XSC sam izvadio vec 5 riba preko 20kg i jos dosta 15+. Masina radi kao sat. Imao sam i xt i xsa i sve moguce i nemoguce. XSC je mama za njih!!!
    5 points
  2. U proteklih par meseci imao sam kontakta sa nekoliko Shimano modela: XSC, XTC, XTB Ci4, Speedcast. Sa nekom manje, sa nekom vise. Po obliku, sve su prakticno iste. XSC izgleda jako lepo, utegnuto, miran rad, lepo slaze... Nije preteska, nije preskupa, za tu lovu mislim da je odlicna. XTC - Zivotinja. Malo je reci da me odusevila. Ostavila me bez reci. Izuzetno robusna, neverovatno snazna. Mozda ce se neko smejati, ali po meni na nivou starog aerotehniuma. U ruci mi deluje dosta teze od XSC iako su im je po specifikaciji tezina gotovo ista. XTB Ci4 po meni najlepsa, ali to je stvar ukusa. Najlaksa, sto nije zanemarljivo. Preskupa. Deluje mekano, vreme ce pokazati svoje. Sto se Speedcasta tice, nju sam samo u radnji provrteo, uzivo nije ni delic sa reklame gde je nasminkana do bola. Spoljni materijali i sam rad mislim da je 6 klasa iza svih Ultegri. Nikako nisu za poredjene. Nova melje ko busilica, jedva vrti. Ali je dosta jeftina i lepa.
    4 points
  3. Verujem da su stari modeli Ultegri kvalitetniji, ali ja to drugacije gledam: ne postoji Mercedes koji ce preci vise od legendarnog 123 pa bih pre vozio neki noviji. Tako je i sa Ultegrama.
    3 points
  4. masina izgleda perfektno a o kvalitetu mogu samo da palamude kao i za vecinu stvari. Masina se jos nije stigla po radnjama a vec se sudi o njoj da verovatno nevalja jer cena je mala. MASINA JE LEPOTA.....
    2 points
  5. ljudi kako necete da shvatite Kupis okumu za tu cenu za koju se prodaje i znas sta dobijas Kupis ticu za cenu i znas sta dobijas Kupis primjer daiwu emblem xt znas sta dobijas Kako bre da kornem 200 eur za windcast x kad nije niza cega Kako da cornem 200 i vise eur za ultegru koja nije ni pola od onog sto je bila,ziva plastika Niko neprica da nevalja ,nego netreba da bude za cenu za koju si stari modeli bili sa imenom ultegra a po kvalitetu nije im ni do pola
    1 point
  6. Koliko para nudite za butt swinere u presentation setu?
    1 point
  7. O tome ces moci da pricas tek za nekoliko godina i pod uslovom da budes koristio neku od ovih novih Ultegri pa da onda uporedis mane, ako ih ima, sa starim izvedbama Ultegre i novim izvedbama. Ne slazem se da to da ako budu recimo XTD nesto jeftinije da ce to znaciti automatski i da je shit. To nema veze nikakve sa kvalitetom. Marketing je cudo i sa jedne i sa druge strane. Zato treba uzeti pa pogledati sa obje strane medalje. Zasto se ne bi moglo poceti razmisljati o tome da Shimano je krenuo sa jeftinijom cijenom da bi kasnije recimo povecavao cijene masine koja recimo zadovolji dobar dio ribolovaca i onda kada pukne glas da su to kvalitetne masine, jednostavno uzmu i dignu cijene i dignu jos love? Shimano ima u svom asortimanu i stapove koji su low cost pa ti isti stapovi mogu rame uz rame da stanu mnogo skupljim markama kako po izgledu, tako i po kvalitetu.
    1 point
  8. Ne videh da je otpocela tema na Vladino pitanje. Da pomognem: Nisam imao u svojini ISO QD, ali sam pecao sa njima. Nekad davno sam imao stare T 5000. Ovako, ja vec 7 godina koristim Daiwe Emblem Z. Kada ne bih njih imao, jedina masina sa kojom bi pecao je ISO QD. To je zaista besprekorna masina i vec je duze u upotrebi, tako da se dokazala. Kada kazem besprekorna, mislim na sve bitno: kvalitet izrade, kapacitet, oblik spulne, slaganje najlona.... Da jos dodam, da kada bih kupovao nove masine, nikada se ne bih odlucio da kupim one koje su na trzistu godinu do tri, jer nemam toliko para da rizikujem, a pri svakoj kupovini pa prodaji se gubi. Mnogo je masina izaslo zadnjiu deceniju sa astronomskim ciframa kojima je cena pala nakon nekog vremena i za vise od 50%. Suprotno tome, kao primer, Turnament Entoh (koja nije japanska), ne gubi mnogo na ceni evo vec nekih desetak godina. Ili kao primer Emblem Pro (zamena ovih mojih Emblem Z), kad su izasle mogle su da se kupe za male pare, a onda posle nekog vremena im je cena otisla i na 200 eur. Sigurno ima mnogo primera koji potvrdjuju da ne treba zuriti i kupovati novitete, ali nekad se desi da se kvalitet pokaze, pa i cena time ode gore, ali su to pojedinacni slucajevi. ISO QD je masina koja ce trajati dugo
    1 point
  9. 3x Century FG 13' 3,5lb i 3x BBLC Spod stap - Century SM (Spodding Machine) 12' 4lb i masina Daiwa Emblem Spod Marker stap - Greys Distanc Marker 12' Moji omiljeni...3x Prologic Fast Water 9,6' 3,5lb i 3x Daiwa Emblem X5000T
    1 point
  10. Pozdrav, sto se tice ribe kada se spusti na 30m nemoze danima da se vidi. Izdvojicu iz tvog teksta samo u vezi bandara, sitnog ga ima kao pleve a bogami ima i krupnog. Ja i moja cerka smo uhvatili dva po 1,2kg.
    1 point
  11. nutrin je skuplji jer debeli Bill kad ode na Novi Zeland da roni i skuplja velike zelenousne školjke potroši više boca sa kiseonikom jer je debeo ko mečka, a i treba mu više tegova za oko pojasa da ga drži na dnu dok skuplja. A Zoki je više ovako atletske građe pa je njemu lakše, onda njegov može da bude jeftiniji.
    1 point
  12. E ZLOCKO ZLOCKO STVARNO SI ZLOCKO!!! AHAHHAHA!!
    1 point
×
×
  • Create New...