Jump to content

Leaderboard

Popular Content

Showing content with the highest reputation on 03/27/2016 in all areas

  1. Kao da trazite sitnicu pa da se oko nje svadjate. Ko voli neka dodje da peca,ko ne voli takve vode ne mora i kraj price. Sa tim glupum pricama i prepirkama necete nista promeniti.Bice onako kako bude i niko nista ovde ne moze da promeni. Ja bih voleo da vidim na delu one koji misle da samo dodjes,zabacis i uhvatis danas 10-20 riba. Nagledao sam se gomilu takvih za ovih 7-8 godina na Miki Alas. Svoje prve boile sam napravio pre tacno 21 godinu.Sve dok nisam poceo da pecam komercijale(u to vreme je bila samo Ada safari,Kovin i jos neke bare) nisam ni znao koliko ustvari neznam da pecam sarana. Ne zato sto nesto pogresno radim nego zato sto neznam pravilno da ocenim ponasanje ribe,kretanje,ulazak u hranu pa cak i samu pripremu hranilista i jos mnogo sitnica vezanih za tehnicke stvari pribora. Hteli to mnogi da priznaju ili ne komercijale su i vise nego pozeljne ako za nista drugo onda za test pribora,mamaca,sistema itd.
    7 points
  2. Ti baš sve pratiš na forumu, svima soliš pamet pa i meni sada. Opusti se malo.
    5 points
  3. Miku znam od prvog dana kada je otvorena sa pokojnim saletom.Bio sam na sveceno otvaranje a pecao dva puta ,jednostvano nevolim takve komercijale.ALI takve komercijale su odlicne za nove sarandjije gde mogu svasta da isprobaju,gde dobiju osnovu gledajuci starije saranase,da dobiju samopouzdanje koje redko neko dobije na divljoj vodi.e samo da nezaluta sa znanjem jer komercijala nemozete nauciti na sve. zato postoji divlja voda il razlicite polu komercijale,teze vode .da nije mike i ostalih nebi bilo takmicenja,novih sarandzija ,ribarskih prodavnica-da nekazem bilo bi ko u makedoniji. Cak i ja volim neki put komercijalu da se napecam ribe-Da se napecam ne da vadim tonu-jer necu da radim nego da uzivam. Sve ima svoj draz i sve ima za svakog.
    2 points
  4. Trenutno a mislim i do kraja 1.CT Taurunum Nesa sa 125 kg 2.CT Foke 3.CT Silverbaits Uglavnom riba slabo uzima zbog vremena..Do juce poz.11,poz.20.poz.22 nisu imali ribe.Neznam kako su danas Nesa i Srle na poz.29 al do juce imali jednu ribu
    1 point
  5. Kupujem masinice spro incognito 9000 pro 975 ako ima neko neka se javi... pozdrav
    1 point
  6. Jane ,Carp yoyo ne bih da vam ometam raspravu ali moram da vas opomenem da necu dopustiti da ponovite onaj cirkus.
    1 point
  7. Speedcast je odlican ali je Ultegra smece za te pare. 125 eura kosta Speedcast. Nema slow oscilaciju kao Ultegra ali opet odlicno namata. Ma da.
    1 point
  8. Nisam ni rekao da je sve samo u tome vec da je to jedna od glavnih prednosti
    1 point
  9. djunta,ako pocinjes da se bavis takmicenjima gde ces konstantno da bacas tone i tone hrane,onda uzmi nesto jace,ako ti je za slobodni ribolov bez razlike gde ides i jeftinija masina tipa spro,tica,okuma ce odlicno da ti zavrsi posao. sto se tice okume uzimaj 80-icu il surf il dci, za jace masine emblem -ja licno volim emblem pro a ne spod.
    1 point
  10. Moze li neko ko je upoznat da napise uslove pecanje, dozvola za 24 sata, ima li opet da dozvola za vise dana kako smo placali ranije, kolko to kosta, rade li bungala i kolko kosta iznamljivanje, realan ribni fond ( da se razumemo neidem Ja da bih ganjao rekorde ali lepo je da se upeca i koja riba), kako da rezerviramo mesta Moze sve ovo i na PP ali mislim da bi i druge ovo interesovalo Hvala unapred
    1 point
  11. A kakvo znanje treba da se ima da bi se uhvatila riba na miki,voda 4hektara sa 1500glava ribe... Ja stvarno ne znam kakvo treba znanje da se uhati riba tamo,jedino ako nije norma da se za jedan dan na slobodnom pecanju uhvati 20riba. Za to treba znanje,ali individualno je koliko je kome norma. A sto se tice ulpate kotizacije pa da se pokazuje znanje,ja vidim da znanje tamo pokazuje 3 do 4 ekipe koje kad pecaju uvek su u plasmanu a istali popunjavaju broj, ili "idu da se druze"
    1 point
  12. Ja još nisam video jaču gumu od urino katetera i koristim je godinama.
    1 point
  13. Da ali tad nisi imao razmak izmedju sajli izmedju 7 i 8 , 6 i 9 celih 100m koliko ce sad biti ako se budu pomerale sajle , prosle godine je bilo najujednacenije pecanje na takmicenjima do sad , znaci svako mesto je moglo pobediti sa malo truda i malo znanja znaci bukvalno svako mesto na jezeru je imalo plasman i nije bilo mesta na kom nije moglo da se pobedi ili bar uzeti plasman ako se radi , sva ce se riba grupisati na tom sirokom mirnom delu i bice totalno nerealno pecanje . Po meni cista glupost jer jezero nije cista kocka , Izmadju 1 i 13 je sirina nekih 180 met i tu ce razmak izmedju sajli biti dvadesetak metara a sirina jezera izmedju 7 i 8 je celih 270m znaci razmak izmedju sajli celih 110m totalna glupost . To je moje misljenje sto ne znaci da sam u pravu !!!
    1 point
  14. Osobno posjedujem 3 komada MX+ i mogu samo reći, da ti ne treba ništa bolje (bolje ni nema, već samo skuplje zbog imena) Za ono što im je namjena, savršeni su i nisam im našao manu. Ovo sve govorim iz iskustva jer sam u šaranskom ribolovu oko 15 godina i imao sam od prvih (jeftinih modela) pa sve do najskupljih. Uz navedene signalizatore imam i Gardner ATTX stanicu i u paru sa MX+ (SAVRŠENO) Kao što je već netko spomenuo, da mu je signalizator trošio baterije kao lud, i ja sam na jednom signalizatoru imao isti problem. Trošio je bateriju i kada je bio ugašen. Druga dva su radila bez greške. Očito je bila neka greška u seriji. Kontaktirao sam trgovca gdje je isti kupljen i zamjenjen je bez ikakvih troškova. Sada svi rade besprijekorno i meni ništa bolje ne treba.
    1 point
  15. Spod koji uzimam je Shimano Tribal Spod 12ft 5lbs
    1 point
  16. Free Spirit LRS je odličan štap. Kad se navikneš na njega, raketa ide mnogoooo daleko Pozdrav
    1 point
×
×
  • Create New...