Jump to content

Leaderboard

Popular Content

Showing content with the highest reputation on 10/29/2016 in all areas

  1. Nisam hteo da komentarišem ovo pitanj, ali vidim da ste već u startu počeli da se prepucavate, a bez potrebe. Kao što svi znate ne postoje glupa pitanja, samo glup odgovor, ali zato postoje loše formulisana pitanja kao što je ovo, Mešate babe i žabe, pa upoređujete, ribnjačkog Šarana, Šarana sa komercijale, a postoji i divlji Šaran koji isto uzima boilu. Tačno je da se ribnjački Šaran hrani sa sirovim kukuruzom i peletama kojima je sastav takođe žitarice i kukuruz, znači hrana bogata UH, ali takav Šaran se hrani tom hranom upravo da bi se utovio i za nekih mesec dana izlovio i prodao od sv. Nikole do Božića. Šaran koji boravi u komercijalnim jezerima, kao i ribnjački, isključivo zavisi od hrane koju mu čovek plasira, pa tako za spod se opet najviše baca hrana bogata UH, a boile koliko vidim svi balansirate. Kao što UH prelazeu masne naslage, isto tako i proteini koji se ne utroše za neku fizičku aktivnost prelaze u masti. Odgovor na Goranovo (Billy) pitanje, što se mene tiče glasi, hrana bogatija proteinima, a zašto? Hranu bogatu proteinima je potrebno mnogo manje uzeti, a mnogo duže te drži sitog nego hrana bogatija sa UH.(Ko razume shvatiće) Divlji Šaran u hladnom delu godine zna da uzme kedera za hranu, a mnogi su u ranom proleću upecani na tvistera, i to komadi od 10+kg. Kao što može, da ne jede skoro 6 meseci bez posledica za svoj organizam Savet, pecajte na ono našta vam najbolje dolazi, pa makar to bio i kukuruz.
    3 points
  2. 1 point
  3. Ja u svoje mixeve ne stavljam a verujem da niko ne stavlja secere vec zitarice .
    1 point
  4. Pa kad si 100 puta ponovio jedno te isto pa te vise dosadno citat. To sto se ne slazes samnom nema veze, svako ima pravo na svoje misljenje, ali posto si pocetnik u saranolovu i u nekim stvarima treba jos da sazrijes, onda te shvatam. Iznenadio bi se i ti i svi ostali kada bi 19ka pecala onako kako sam ja opisao. Ne pricam napamet. Sudio sam ligu BiH tamo i znam da to nije ista pozicija kad se ogranici i kad se pusti da se cijela peca.
    1 point
  5. Sa ispravnom grijalicom,regulatorom pristiska,i bocom koju ja koristim mozes mirno da spavas u 100% dicht prostoru i nema da brines.Gijalica HPV je izradjena u Njemackoj i testirana je u svim uslovima te proizvodjac garantuje sigurnost kod ispravnog rukovanja i koristenja tako da nema brige. Inace ugledni biznismen iz BiH gospodin Sarajlic (Kopex Sarajlic) sa jednim prijateljem je na lovackoj ceki (zatvorenoj)koristeci grijalicu "no name" i ako je imao novaca da kupi i najbolju na trzistu izgubio zivot gusenjem!!! Opreza nikad na odmet neko je rekao na moj post o grijalici "da za 160€ se moze razvest centarlno grijanje" do jezera i da je to bezpotrebno bacanje para,a ja se nikad nebi slozio sa tim. Ako kupujemo stapove,masinice od 500€ i vise onda mi nikako nisu jasni ljudi koji nece kupit pravi Sator,Krevet,Vrecu,Grijalicu jer zivot je jedan,a i zdravlje bogami,jer ako ostanes bez zdravlja dzaba ti stapovi masine i svi sarani svjeta. Odradio sam tek dva ribolova po tri dana i noci sa ovom grijalicom i nisam je gasio 24//7,a kolege su bile pet dana i noci u Bungalovu njih trojica 15 kvadrata zatvorenog prostora i takodje nisu gasili iz razloga sto je opremljena termostatom i sam se gasi kad postigne zeljenu temperaturu u prostoru. U svakom slucaju ko moze sebi priustit ovako nesto ja mu toplo preporucujem i nece se sigurno pokajat.
    1 point
×
×
  • Create New...