Jump to content

Leaderboard

Popular Content

Showing content with the highest reputation on 12/22/2016 in all areas

  1. Neznam samo kako dodju na ovakve ideje,da ovako sloze pravilnik svaka im cast!Cuj zabrana koristenja meredova i kadice u vasem vlasnistvu,al zato mi vam iznajmimo za 5€ extra!!! Ispade ovo jedno od skupljih jezera u Evropi,a miljama daleko od iste!
    3 points
  2. To ja kolega sve vreme i hocu da kazem ko hoce i moze pecace tamo,ko nece nece... A nazalost mislim da je najvise onih koji bi pecali ali ne mogu... Jos samo jednu stvar tj zapazanje,pored sve lepote jezera,prirode,ribe.... Po meni najvece bogatstvo onog jezera su Sloba i Misa... Mislim da njih nema jezero bi tonulo pa taman da plivaju u njemu sve ribe ovo sveta
    2 points
  3. Druze,covek je vise nego kulturno obrazlozio probleme koji su se pojavili u okruzenju i mere koje oni nameravaju da sprovedu na svojoj vodi,trudeci se da pronadju sto je moguce bolje i bezbednije resenje.Do sada smo samo lajkovali poribljavanja i uredjenje kako je napredovalo.Hajde sada da ih napljujemo i izvredjamo,zbog cega molim te?U celoj temi,ti si video kako ces puci ne znam koliko para,sto bi eventualno par puta godisnje posetio jezero.Pitaj vlasnike jezera koji su imali tu nesrecu sa novonastalim problemom da li je budalastina.Na kraju krajeva oni sigurno i od tebe i od mene vise zele da gazduju jezerom sa zdravom ribom i da je ono prepuno pecarosa.Nadam se da ce uspeti da izbalansiraju sve to i zbog sebe i zbog nas. Ako su sve mere za koje se oni opredele neophodne a za mene i tebe finansijski nemoguce,opet lepo.Sto Tarik kaze svaka voda ima svoju musteriju. Mene u celoj ovoj prici daleko vise brine pojava tog virusa i njegove posledice a ne da li cu morati negde da iznajmljujem kadicu i meredov... Citajuci konstantne prepiske,gotovo uvek se provlaci prizvuk toga sta mi kao pecarosi na nekoj vodi dobijamo i za koje pare... Nikako da se pocne provlaciti misao sta mi mozemo da pruzimo. U najmanju ruku da ne blatimo.
    2 points
  4. Alo ba gdje vi lebdite,u kojoj drzavi sé nalazi to jezero,gledajuci pravila i cijene kao da je Dubai u pitanju?Prosjecna placa u BiH 700 km(350€),a kod njih dan ribolova 10% od neto mjesecnog primanja to nema nigdje na svjetu!!!!!
    2 points
  5. Evo nadjoh za 2015. godinu I tad je bila cijena 1400 eura za All inclusive. Bathroom with shower and WCSatellite TV, Wi-FiLicensesBreakfast, Lunch and Dinnernon-alcoholic beveragesUnhooking mat and weighing and clinic spray3 kg of boilies (18-22 mm)10 kg of cooked corn per dayRefrigerator in your swimPower in your swim for mobile phones, laptop's, and electric tent heaterExclusive catfishing packages are also availableAdditional: Daily dinner €40.00 A ovo sad sto sam maloprije postavio sliku sa pravilima, to sam nasao direktno na njihovoj stranici od Euro Aque i znaci dobijes to sto dobijes. Kako vidim povecana je kolicina boile i kukuruza. Medjutim ima na Euro Aqua jos zanimljivih pravila koja se moraju postovat. Poput onih da slike sa jezera i sa ribama ne smijes objavljivat bez njihovog znanja i dopustenja. Pecas samo na 2 stapa. Predvezi moraju biti minimalno duzine 35cm. Shock lideri zabranjeni u potunosti. 0.35mm najtanji najlon. Sve udice moraju biti bez kontra kuke. 8ca najmanja udica, najveca broj 4. Ruke prije doticanja ribe moraju biti mokre obavezno. Ako je ribolovac pijan, apsolutno ne smije pecat. Mora se svaka povrijedjena ili ostecena riba prijaviti (to vjerovatno da te oglobi jos vise). Da Tigar je dozvoljen i moze se kupiti kod njih. Ali ne i donijeti!
    1 point
  6. Sve meni štima,svaki gazda ima svoja pravila i cijenu naravno naše je da to prihvatimo ili ne.Osobno mi smeta da mi netko hrani,jedno od mojih uživanja u šaranskom ribolovu je i moja prihrana i moj mamac,netko tako ne radi, ide da lovi i ne zanima ga s čime,bitno da zateže ribu,ja nisam taj a vjerujem da nas ima dosta takvih,volim kompletan ribolov.Jasno mi je ako netko zabranjuje kukuruz pa čak i tiger iz razno raznih razloga iako mislim da je to glupost za nas sa strane koji dolazimo izdaleka jer mi lovimo brzopotezno i sigurno ne bacamo ni prokisli ni nekuhani kukuruz radi kojih se ovakve zabrane i donose jer ne možemo čekat mjesec dana da pozicija proradi,nama takav način ribolova ne odgovara.to mi sigurno ne bacamo u vodu,to na svakoj vodi domači rade jer imahu vremena čekati,kad tad če proraditi hrana.Ne razumijem ovu priču o hranjenju pozicije,zar če mi netko hraniti poziciju dok lovim? S čime če hraniti? U koje vrijeme? S čijim boilama?Koliko skuhani kukuruz? Koliku količinu ? S kojim preljevom je partikli preliven? Gledao sam na jednoj vodi kako rusi sjede u foteljama i ispijaju koktele,dečki im za lovu hrane ,drilaju i kad je šaran izmoren predaju im štapove u ruke.Ako tražite takve ribiče,pregradite jezero za par pozicija samo za njih a nama normalnima ostavite normalan ribolov,a na kraju se svodi da je nas normalnih više ipak.Što se tiče kadica ima i pozitivne stvari u iznajmljivanju,ne moramo nositi svoje ,manje prtljage teglimo,jbg ,stvar je samo da bude neka razumna cijena.a ujedno ne trgamo tu svoju opremu .Što se tiče koi virusa,to je jako zajeban problem a nastao je uvozom ribe,uvijek najebemo od drugih ,zna se i tko i od koga,ali svi šute i čuvaju jedni druge,pojedine vode su najebale a mislim da je ta priča završena,barem za Hrvatsku govorim.
    1 point
  7. Xaxaxaxaxaxxa e boze me sacuvaj i sakloni kao da ulazimo u operacionu salu da izvrsimo transplataciju bubrega pa moramo biti dezinfikovani . Ljudi peterali ste ali 100% . Sta ste napravili od jednog najobicnijeg pecanja . Citam sad tekst izmene-dopune i vidim samo pise nesme ovo nesme ono pa da vas pitam : Da li se nesto sme na vasem jezeru ? Gospode boze ja neverujem sta citam . Ja tamo pecati necu sigurno , da puknem toliko para i svo vreme da budem u grcu sta smem da uradim sta ne , ma nepada mi napamet . Kad pecam hocu da pecam i da uzivam a ne da se tresem da'l cu napravati nesto sto nesmem pa da budem kaznjen ko u vrticu . Vecu budalastinu u zivotu nisam cuo .
    1 point
  8. Kapiram zašto su restrikcije za kadice i meredov, ali bi onda njihova oprema trebala da bude gratis
    1 point
  9. Poštovane kolege šarandžije, Veoma nam je žao što je naša objava naišla na tako burne reakcije. Verujemo da je krivica na našoj strani jer nismo objasnili pobude koje su nas navele na ove mere. Sa nadom da je naša dosadašnja praksa opravdavala vaše poverenje, molimo Vas da nam posvetite još malo svog vremena i pročitate tekst koji sledi. Kao što je većini šarandžija poznato, nedavno se u regionu pojavio virus koi herpesa koji je na mnogim jezerima u Srbiji i Hrvatskoj već desetkovao ili potpuno uništio riblji fond. Dolazilo je do uginuća više od 4 tone šarana na dnevnom nivou; ti ribnjaci i jezera su isušeni, a u njima se riba ne može gajiti namjanje 2 godine. Kako i naše jezero ne bi zadesila ista nesreća, prinuđeni smo da preduzmemo neophodne preventivne mere u vidu dezinfekcije pribora u rastvorima sa jakom količinom hlora. Taj proces podrazumeva da se rastvor u posudi za dezinfekciju mora menjati svaka tri dana kako bi bio učinkovit. Sve to nije problem, i mi smo spremni da obezbedimo sva potrebna sredstva za dezinfekciju. Međutim, pomenuta koncentracija hlora u rastvoru toliko je jaka da uništava materijal posle nekoliko dezinfekcija, te se on doslovno raspada. Vaše kadice i mrežice od meredova bile bi uništene već posle nekoliko podvrgavanja ovom procesu. Zato smo odlučili da ih obezbedimo u okviru jezera. Budući da se meredovi i kadice svrstavaju u potrošni pribor (mrežica se kida, meredovi pucaju, kadice se habaju), u novonastalim okolnostima naša procena je da nam na godišnjem nivou treba 40 meredova, 80 mrežica i 20 kadica, koji će tokom godine biti rashodovani. Sve navedeno preduzeto je isključivo u cilju očuvanja ribljeg fonda, te nam je žao što je naša odluka naišla na tako intenzivna negodovanja. Verujemo da bi reakcije bile drugačije da ste imali u vidu neohodne korake ka zaštiti ribe, što je nesumnjivo u interesu svakog šarandžije. Sa naše strane, uvažili smo vaše komentare i već smo preduzeli korake da nađemo drugo rešenje koje će podrazumevati da je riba sačuvana, a naši posetioci zadovoljni. Nadamo se da ćemo time pokazati koliko Vas cenimo i da ćemo imati zadovoljstvo da Vas vidimo na našem jezeru i ubuduće. O novoj odluci obavestićemo Vas u najkraćem roku. Evo nastavak...
    1 point
  10. Ja ih koristim trecu sezonu i verovatno ih necu skoro menjati.Ja sam jako zadovoljan s njima.Ja sam ih platio 20500rsd na novogodisnjem licitaciji jedne radnje iz Kikinde.
    1 point
  11. Krevet mi je stigao pre malo vise od mesec dana i kada sam otvorio kutiju bio sam vrlo prijatno iznenadjen - sve je uradjeno savrseno! Konstrukcija kreveta je vrlo masivna i izuzetno cvrsta - tezak je 13 kg . Stope su velike i debele kao i unutrasnje sipke na kojima su stope postavljene. Sistem za podesavanje visine je skroz ok. Kada zglobove zategnete i okrenete na dole dobije se dodatni prostor, ali i bez toga krevet je zaista dovoljno sirok. I na najbolje za kraj - sto se udobnosti tice potpuno se slazem sa ocenom koju su dali englezi na forumima - perfektno. Mnogo novca sam potrosio na potreban i jos vise na nepotrban pribor, ali ovo je ultimativno najbolja i najpametnija investicija u saransku opremu do sada.
    1 point
×
×
  • Create New...