Jump to content

Leaderboard

Popular Content

Showing content with the highest reputation on 01/09/2017 in all areas

  1. U kantu sa mixom ubacis kasiku ili viljusku i zatvoris. Moljaca neces imati sigurno a i nece se kvariti tako su nekada cuval brasno .
    2 points
  2. Nema potrebe kolega da ga zamrzavas. Zamesas sve i stavis npr u papirni dzak i onda u neku vecu kantu i to tako moze da ti stoji mesecima. Veruj mi, nema uopste potrebe da se mucis sa time da svaki put iznova sve mesas. Mix cuvan na hladnom i suvom mestu nece nista izgubiti na kvalitetu. Pa sta se desava sa kupovnim mixevima? Oni nekad stoji i vise od godinu dana i to u neadekvatnim uslovima, na policama radnji, a toplom i svetlom pa im opet nista ne fali. To sve oko svezine vise peca ribolovce nego ribe. Samo je bitno da ga adekvatno cuvas i nece biti nikakvih problema. Usredsredi se ti na onih 20%, nemoj da se brines oko sitnica
    2 points
  3. Svaku boilu za divlje pecanje mozes da napravis od istog mixa. Tj svaku boilu generalno. Mozes da napravis neutralni bazni mix koji ce usebi sadrzati i riblje brasno i mlecne proteine i pticiju hranu. Neutralan u tom smislu da ni jedna od ovih stvari ne preovladjuje. Takav mix moze da ti sluzi kao 80% mixa za bilo koju boilu koju smislis da napravis. A onih preostalih 20% da sastavljas u odnosu na to koju aromu zelis, koje godisnje doba, tvrdoca... Tako uglavnom prave boile i kompanije. Zar stvarno neko misli da firme koje imaju u ponudi po 20 razlicitih aroma gotovih boila to rade iz 20 razlicitih mixeva?! Malo sutra. A iskreno nema ni potrebe. Evo ja cu ti dati jedan primer tog "baznog" mixa pa mozes njime da se vodis za pocetak a ti posle sam menjaj i eksperimentisi. 10% lt brasno 5% predigest brasno 5% robin red 20% kukuruzno brasno 20% psenicni griz 10% sojino brasno 10% pirincano brasno 10% mleko u prahu za telad ili bolje proteinkoncentrat 10% pticija hrana mlevena Ovakav mix mozes da zamesas u kantu i da ga uvek imas kuci. Kada pravis boile umes 80% toga i ostatak kao sto rekoh po zelji i potrebi. Veruj mi da tako mozes napraviti koju god aromu da smislis i da ce uvek da ti da divlju ribu, pa cak i onu koja bas i nije divlja Hristos se rodi!!!
    2 points
  4. Ne zezas li ti nas malo?dobio si za pocetak recept i cak dva recepta jedan za voce jedan za meso. Ako nisi PRAVIJO ,eto uzmi i pravi. za pocetak ti je to sasvim dovoljno. a arome kada uzmes i budes kupio koje ces stavljati ti napisi sta si kupio i koje vode ces pecati . svaka aroma se dozira razliciti a imas i na bocici dozu pa idi ispod donje granice .
    1 point
  5. Ubacis 2-3 kokoske u korito sa mixom i nece se pokvariti...........pojesce one to na vreme
    1 point
  6. i meni se nista ne desava isto i ja drzim u jupolkama mixeve i bez dzaka ali sam imao lose iskustvo sa ribljim brasnima pa od tada u friz. a cc moor lt mi se uzeglo i od tada ne reskiram jer boila mi posle nije to sto treba....
    1 point
  7. Mislim da je aca91 mislio na onih 20% miksa za koje je Kristijan rekao da se menjaju u zavisnosti od vrste boile..Ako se radi vocna boila tih 20% miksa bi mogla da bude neka jajcana hrana za ptice (megablend,nectarbled ili slicno)..
    1 point
  8. Ko su ovi manijaci jbt.☺
    1 point
  9. Bravo za savete! KRISTIJANE ALAL VERA NA NESEBIČNOSTI. Niko nikom neće upecati njegovu ribu . MIR BOŽJI HRISTOS SE RODI !
    1 point
  10. Stop moderatorskoj torturi i nasilju nad forumasima
    1 point
×
×
  • Create New...