Jump to content

Leaderboard

Popular Content

Showing content with the highest reputation on 01/11/2017 in all areas

  1. Ode sajla mit.....
    3 points
  2. @TKD Ti rece da su svi nadrkani sem Kristijana, a posto sam i ja pisao na ovoj temi znaci i ja sam. Strucnjace kad si tako pametan onda napisi decku nesto korisno umjesto sto kopiras linkove nekih drugih stranica. I druga stvar, ako tako mislis da se ponasas onda bolje idi sa foruma.
    2 points
  3. kristijanov miks : 10% lt brasno (radi i neko drugo riblje brašno ali LT je naj...ja volim kombinirati različita) 5% predigest brasno- 5% robin red-može a ne mora i domača paprika i ona če dati ribu 20% kukuruzno brasno ili može a ne mora krupica instant( bolje se skuha al je i skuplja) 20% psenicni griz- 10% sojino brasno 10% pirincano brasno( pola ovoga može a ne mora i polubijelo pšenićno -zatvorenija boila ako treba,ili raženo,ili integralno npr) 10% mleko u prahu za telad ili bolje proteinkoncentrat( može a ne mora i whey,ili nutrapro ali brate košta ) 10% pticija hrana mlevena-može a ne mora i pola CLO,nectarblend itd itd ali poskupljuje ::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::: od kristijanovog miksa oduzmeš ovo dole 10 % vanilija brašno ili tiger brašno može i 5% csl powder( ja ga volim u kremama-voću) nije nužno može i bez njega ali nije preskupa komponenta VDE jagoda stimulator po srednjoj mjeri aroma jagoda po izboru donja doza 2 žlice pivski amino neki ako želiš :::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::: 5 % squid liver imperial ili nešto drugo na mesnoj bazi ,meni to ide uz frankfurtsku 5 % liver ili hydrolised poultri protein ili nešto drugo ili čak samo ovo gore je dovoljno za uredan signal 2 žlice pivski aroma frankfurtske donja doza amino neki ako želiš 10-20 ml ,može pola i izvana dok su boile tople ili za vrijeme zamrzavanja ili odmrzavanja :::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::: s ovim sigurno loviš a koliko loviš to ne znaš dok ne probaš,to su te varijacije koje je kristijan naveo,može i drugačije naravno nek i drugi dodaju svoje ideje .Poanta je da se zna šta čemu služi u boili ,nešto veže nešto razbija nešto curi a na kraju to mora biti kompaktno i jestivo ribi ,Ako se očekuje da če vam netko napisati svoj udarni isprobani miks tome se ne nadajte,to je svatko na svoj način naučio,netko je nekome i rekao al večina je do toga došla eksperimentiranjem al to su sitne varijacije koje daju koju ribu više ,mnogi svojim miksevima idu na takmičenja ,pa nije lud da vam ih napiše.Može tu i glm ,oficial squid al opet naglašavam i bez toga ovo sigurno lovi,samo brate hrani pošteno sa dosta partikla i dosta boili i ne boj se i imaj povjerenja u ono što si napravio i povjerenja u svoj znoj,ono glavno što sam naučio na svojoj koži je ne preteruj sa aromama ako nisi isprobao nešto uvijek donja doza i nema greške onda loviš a ako prepušeš može se desiti da ne loviš ništa i da još napišem,i da ništa ne diraš na kristijanovom nego samo staviš aromu češ loviti sigurno .Ajd dečki nadopunite i vi nešto
    2 points
  4. Ne boj se za ubadaljke....pa ludi englezi srafe sa srafilicom one male ''smesne'' solarove drzace....mozda se nadje neki pametni fideras pa im uradi patent pa zaradi neku lovu Mi imamo rod podove,a braca fiderasi ''arm'' drzace(valjda sam ubo naziv) koji se montiraju na stolice,pa neke stolice sa platformama.....ma ne zna se ko je gori -da li mi ili oni po pitanju opreme !?
    1 point
  5. Evo odgovorile su kolege isto sto bih ti i ja rekao Nekako mi se niger uvek nadje na rubu boile tako se podesi sto je jako dobro. . U sustini u mojim boilama niger prvi ispadne , brzina zavisi od temp vode , i vec imas boilu koja je pocela da salje signal i da atraktuje . Tu svrhu ima u mojim mamcima Da bi skontao o cemu ti pricamo mozes da probas ovako : ubaci boilu u casu sa vodom , naravno nemoj da stavis ledenu vodu i posmatraj sta se desava i kako krece da ti se otvara mamac
    1 point
  6. cuo sa nestoo a i sam ne verujem u to.da je uprava u pregovorima da od velikig jezera napravi komercijalu za fiderase.da hoce da proodaju veliku ribu i ubace malu od dve tri kile.e sad o cemu se tu radi nemam poima.pitam da nije u pitanju mali jezero kai jok bas veliko.konsultovani su neki fiderasi o izgledu mesta i pozicija .navodno 50 tak mesta ce biti.
    1 point
  7. probaj te sa crtanjem
    1 point
  8. Bravo za savete! KRISTIJANE ALAL VERA NA NESEBIČNOSTI. Niko nikom neće upecati njegovu ribu . MIR BOŽJI HRISTOS SE RODI !
    1 point
  9. Svaku boilu za divlje pecanje mozes da napravis od istog mixa. Tj svaku boilu generalno. Mozes da napravis neutralni bazni mix koji ce usebi sadrzati i riblje brasno i mlecne proteine i pticiju hranu. Neutralan u tom smislu da ni jedna od ovih stvari ne preovladjuje. Takav mix moze da ti sluzi kao 80% mixa za bilo koju boilu koju smislis da napravis. A onih preostalih 20% da sastavljas u odnosu na to koju aromu zelis, koje godisnje doba, tvrdoca... Tako uglavnom prave boile i kompanije. Zar stvarno neko misli da firme koje imaju u ponudi po 20 razlicitih aroma gotovih boila to rade iz 20 razlicitih mixeva?! Malo sutra. A iskreno nema ni potrebe. Evo ja cu ti dati jedan primer tog "baznog" mixa pa mozes njime da se vodis za pocetak a ti posle sam menjaj i eksperimentisi. 10% lt brasno 5% predigest brasno 5% robin red 20% kukuruzno brasno 20% psenicni griz 10% sojino brasno 10% pirincano brasno 10% mleko u prahu za telad ili bolje proteinkoncentrat 10% pticija hrana mlevena Ovakav mix mozes da zamesas u kantu i da ga uvek imas kuci. Kada pravis boile umes 80% toga i ostatak kao sto rekoh po zelji i potrebi. Veruj mi da tako mozes napraviti koju god aromu da smislis i da ce uvek da ti da divlju ribu, pa cak i onu koja bas i nije divlja Hristos se rodi!!!
    1 point
  10. Otvorena Svastara. Postovi koji nemaju veze sa temom su prebaceni /index.php?showtopic=10425
    1 point
  11. Dobro se pokazala i kombinacija obe u prolece. Koristili smo donji minimum u prolece Nutrabaits 2ml ester 2ml standardna i rezultati su odlicni na divljoj vodi.
    1 point
×
×
  • Create New...