Jump to content

Leaderboard

Popular Content

Showing content with the highest reputation on 02/12/2017 in all areas

  1. Probao u više navrata, nit bolje nit lošije uzima,za konkretniji zaključak mi treba još vremena,ne volim popljuvat nit hvalit dok nisam siguran u nešto niti pisat o nečemu što ne mogu potkrijepiti s nečim,za razliku od nekih ovdje koji nisu zaslužili da im Pametnjaković išta odgovori,onda se i ne čudim da se na pp odgovara al hvala bogu ima i normalnih.
    4 points
  2. 100gr šećera na 1kg mixa? Pa to je 10%! Ima šaran da dobije šećernu bolest. Pa kad krene da prima insuline biće mu kalijum sorbat najmanji problem u životu. Ahahha
    4 points
  3. Citam sta pisete i ne mogu da verujem da ne znate tacan recept. Sama rec vam kaze. KonzervaNS. Kupite konzervu u Novom Sadu i nece vam se pokvariti boila.
    3 points
  4. To da riba slabije jede boile ako u njima ima konzervansa moze da prica samo onaj koji ne zna da ih koristi pravilno , tj da pretera ili nesto slicno . Podjednako isto jede sa i bez , vise puta testrirano . Samo sto imaju neke komponente koje ne mogu da se konzerviraju i kad se boile prave sa njima moraju u zamrzivac posle susenja .
    3 points
  5. 50 gr soli ili 100 gr secera u boili i ne moze da se pokvari ? Rekao bi da ti to nisi ni probao nego prepricavas necije nagadjanje . Sa tim tako mozes samo da produzis vek boili neko vreme ali da je konzerviras ne . A da se boila ne pokvari 5 godina i da nema ni trunke konzervansa to je vec magija . I da pri tome nije ni slatka ni slana ...
    2 points
  6. Pisi mene za 2kg. za pocetak. A posle cemo videti
    1 point
  7. Evo jedan link gde mozete procitati koji od emulgatora (sastojci obelezeni sa E) nisu stetni , koji jesu i koji su dosta sumnjivi . Citao sam dosta o tome i konzervans nije stetan za zdravlje izmedju ostalog ubacujem ga nekad u boile i nisam primetio razliku sa i bez . Sad mozda kod kolege bokija je drugacije u svakom slucaju postujem svacije misljanje . Moze konzervans a i nemora meni je potpuno svejedno http://www.ceps.rs/saveti/item/566-spisak-stetnih-i-dozvoljenih-emulgatora
    1 point
  8. Zeljko, kao i Javor mislim da mi treba malko vise vremena da ispitam dmpt da vidim neku razliku. Napravim boilu bez betaina i jede mi riba, a kujemo ga u zvijezde kako ne moze bez njeg u mixu. Ovo nisam testirao puno pa ne mogu da kazem nista konkretno da li ili ne pravi toliku razliku u mixu i na kraju da li utice toliko na lovnost. Koliko si ga stavljao u dipu?
    1 point
  9. Imas inbox pametnjakovicu a ne citas ga evo vec mjesec dana. Tamo sam ti objasnio svoja zapazanja! Jos da ti nije dupli profil na forumu, sve bi dobro bilo.
    1 point
  10. Berkly gulp Nizozemci. A ima i još ponekih koji su na temlju osbnih iskustava došli do istih rezultata ( takođe firma koja pravi mamce iz inozemstva ),ali nebih otkrivao ime jel je bila privatna priča između mene i vlasnika. Nema na čemu
    1 point
  11. Mene zanima koja to istrazivanja i gdje se nalaze ti rezultati istrazivanja da se mogu procitati? Hvala
    1 point
  12. 1 point
  13. npr imas ovde proguglaj malo nacices http://www.maslina.rs/proizvodi/zdrava-hrana/semenke-suvo-i-jezgrasto-voce/semenke/bundevino-brasno-200g-lucar.html http://www.biospajz.rs/bundevino-brasno-500-gr.html
    1 point
  14. Najveci problem kod nas ti je u tome da sve i da neko dobije taj famozni hard disk, prvo sta bi uradio kad bi otvorio recepte bilo bi da vidi sta tu moze da se promeni nesto da se oduzme a nesto da se doda.
    1 point
  15. Veličina boile - rupa na levku 14 - 11 16 - 13 18 - 14 20 - 16 22 - 18 25 - 20 Orijentaciono.Treba probati, zavisi i od sastava miksa.
    1 point
  16. Bss me cudi da vi imate nesto sto nema sve najbolje ocene :-D
    1 point
  17. He he trebalo je stonoga mesto pauka al to je stara fora pa sam zaboravio,nema veze malo sale.Hodor lepe informacije, ,ja sam hteo da neko napise nesto o uljima poznatih proizvodjaca-koje bi gde pasovalo?Evo nekih ulja:Cod Liver oil (ccmoore),Red Salmon oil (solar),Hemp oil (sbs),Pure Salmon oil (nutra),Essential oil (nutra), ima jos da ne nabrajam! Hodor gde se kupuje to laneno ulje? :pardon:Dobro milance uredu je,aj napisi mi gde na ovom celom forumu postoji bar jedan recept za boile gde pise 30 ili 20.ml ulje dijamant?Stalno se pravis pametan i ako hoces iskreno i netrebaju mi takvi decacki saveti!
    1 point
  18. Jedno nojevo jaje vas rešava sve muke.
    1 point
×
×
  • Create New...