Jump to content

Leaderboard

Popular Content

Showing content with the highest reputation on 03/14/2017 in all areas

  1. Squid&octopus predstavlja jednu od sigurno najrasprostarnjenijih i najvise koriscenih aroma za lov sarana vec godinama, pa cak i decenijama. Ne bitno da li se koristi sama ili u kombinaciji sa nekom drugom sigurno je vecina ljudi koja pravi boile barem nekada koristila ovu aromu. Neke poznate kombinacije su S&O/jagoda, S&O/cranberry, S&O/peach, S&O/esterblend 12, S&O/cokolada, S&O/banana, S&O/shellfish, S&O/monster crab... Mnoge firme koje se bave proizvodnjom aroma za ribolov imaju u svojoj ponudi ovu aromu. Dve najkoriscenije na nasim prostorima su Solar i DT. i jedna i druga imaju svoje prednosti i mane i menjale su svoj sastav i jacinu kroz vreme. Solar je davno bio neprikosnoveni kralj, posle ga je DT prestigao svojom velikom koncentracijom i povoljnijom cenom, kasnije su se neki ipak ponovo vratili na Solar i tako dalje. Pored ove dve firme takodje postoje jos mnoge kao sto su SBS, AA baits, Rod Hutchinson, Keen carp, S Carp... koje prozvode vrhunsku S&O aromu ali su one slabije zastupljene kod nas jer ih nema u prodaji vec se mogu nabaviti iz inostranstva ili su se pokazale slabije od navedenih. Koji je vas favorit kad je u pitanju ova aroma i koja vam je omiljena kombinacija?
    1 point
  2. Po meni solar s&o od pre 13-15....god i ovaj sad nisu iste Osnova arome tj mirisa je ista ali je je aroma slabija. Intenzitet mirisa nije isti Zadnjih par godina koristim dt i po meni je dt onaj miris sto je bio s&o pre,jak i oštar miris,ne vetri ja je stavljam 2ml na kilo ali mix je s&o i plus s&o brasno Meni obavezan dodatak Squidu je BP Oil i salt&bp engancer dok ga je bilo Salt i BP engancer skroz menja notu toj boili i jedna od retkih stvari koja sigurno pravi razliku U dobrom i kvalitetnom mixu s&o verovatno najlovnija i najbolja aroma ikada napravljena Ali u dobrom mixu,jer mix hvata ribu ne aroma,aroma samo pripomaze
    1 point
  3. Godinama sam S&O pravio sa Solar aromom i jako lepo mi je pecao kako na komercijali, tako i na divljoj vodi. Prosle godina je bila izuzetak i nisam se bas proslavio na tu istu boilu. Bilo je ulova (narocito na startu sezone), ali nije to bilo ni blizu nivoa u odnosu na predjasnje sezone. Da li je do same arome, drugih komponenti ili do neceg sasvim treceg nisam uspeo da provalim, mada se nesto nisam ni trudio da saznam posto su mi ostale boile lepo pecale. Sa druge strane mi je zao, jer kao sto sam pomenuo, proteklih godina sam imao stvarno lepe ulove na S&O, pa se nesto razmisljam da napravim mali test ove godine kada budem imao viska slobodnog vremena. Prvo bih napravio uporedni test sa Solar aromom i DT aromom (prvi izbor jer vidim da svi hvale DT),pritom na aromu najvise sumnjam, jer vecinu ostalih komponenti koristim i u drugima boilima,a ako nije do arome, onda bih krenuo dalje od samog mixa, pojedinih komponenti itd... Da li je jos neko imao slicnog iskustva?
    1 point
×
×
  • Create New...