Jump to content

Leaderboard

Popular Content

Showing content with the highest reputation on 03/23/2017 in all areas

  1. Tariče pretera ga stvarno. Kao prvo jezero je u Republici Srpskoj. Kao drugo kad si toliko pametan sto ne radis u Bosni nego u Italiji. Posto si toliki rodoljub! A kako je Italijanima kad im dodje neki tamo iz Bosne uzimati leba... O cemu ti pricas majstore... To sto bi voleo da si Miško a nisi samo tebe boli a nas ostale zabole. Kada je neko u igri i kada moze odmah se stvara zavist. To sto je covek uradio od Zabara je za primer! Samo mozes da ga mrzis
    4 points
  2. Verujem da Medo nema zle namere u pisanju,ipak je za njih tamo Pelagicevo jedina voda gde mogu pecati,svi oni obicno ljudi,za njih je jeftinije nego za stranice,uz to Udruzenje kroz godine napravilo svetski poznatu destinaciju,zdravim razumom zasto bi onda oni izgubili jezero? LOVA I politika....alavi na lovu koriste svaku priliku da na konto Evropskih subvencija maznu bespovratne milione a za to I'm trebaju jezera.ako preuzmu jezero drugi lokalni pecarosi ce onda dolaziti kod nas da pecaju jer ce Im biti jeftinije.....
    2 points
  3. Jedan isecen zuti nastavak ti nece zadovoljiti potrebe ako rolas vise od jedng tipa mixa, svaki mix se drugacije ponasa kada izlazi iz tocira, neki su mixevi tvrdi i kobasica koja izlazi je skoro savrsena, dok neki mixevi imaju tendenciju da kad izlaze iz nastavka expandiraju i boile koje uradis ce biti ne jednke i jajaste pa si u problemu ako planiras da kobras boile. Imam druga koji ima bar 5,6 nastavka isecenih razlicito i on ih menja proba kad rola neki mix prvi put, sve dok ne dobije idealno okruglu boilu. Moj savet ti je da zuti nastavak seckas po malo i testiras kobasicu na roleru sve dok ne dobijes lepu okruglu boilu,(ja secem skalperom), kada potrefis obelezi nastavak i on ti sluzi za taj mix za kojeg si ga podesio. Igrarija od par milimetara puno znaci. Precnik koji iseces nije idealan za sve mixeve posto se svaki mix ponasa drugacije.
    2 points
  4. U pokusaju uredjenja one druge teme Pelagicevo preko telefona i brisanja nekih postova ja sam slucajno obrisao celu temu. Da znate da nije nikakva teorija zavere, neki lobi, iluminati, svevidece oko niti Angela Merkel uticao na to. Bice tema vracena sto pre ne brinite!
    2 points
  5. Milkom zasladjivac prijatelji.Isto doziranje, kao i ovi " za ribu ", kod mene radi godinama a dajem mnogo manje para.
    2 points
  6. Bice smak sveta! Spremite se! Docice ljudi sa istoka....zuti ljudi....Pice vodu sa Pelagiceva. Čudiće se ljudi!
    2 points
  7. Krivac je onaj što prodaje, a ne onaj što kupuje. Taman i da je reč o poklonu u ovoj situaciji, opet ja kriv onaj što poklanja, a ne onaj što prima poklon.
    1 point
  8. Tema je Pelagicevo a ne Zabar! Drzite se teme.
    1 point
  9. Naravno druže. Ranije, kada se dosta koristio saharin, nije mi se svideo jer je imao nekako opor, po malo gorak ukus.Onda su počeli da budu dostupni zasladjivači, koji se koriste u prehrambenoj industriji, koji su mešavina više vrsta zasladjivača i koji imaju dobar ukus.Recimo, Milkomov zasladjivac ima diskretan, kremasti ukus. A za prodavce ne znam.Mislim da su oni, ipak, '' testiranjem u dužem vremenskom periodu, došli do idealne-specijalne formule, koja je prilagodjena ribama ''.
    1 point
  10. Pravio sam i kran i oklagiju (kost ) kako sam ja naučen da se zove. Nije ih teško napraviti al' stradale su dečje igračke . Oklagiju sam pravio od drvene tiple 8mm koja košta 40-50 dinara pola metra i na krajeve stavio plastične loptice od 10 cm. Loptice sam napunio pur penom i duž tiple zalepio i povezao par čačkalica za uši. To me koštalo možda 100 dinara ceo sistem. Kran se pravi vrlo slično ,samo ide jedna kugla na donju trećinu sistema. Tu sam koristio vršnu sekciju starog teleskopa i njegova je suština da se sistem zatezanjem našpanuje tako da je ribica na površini vode i ne prekidno teži da pođe dole a sistem je vraća gore i tako stalno stvara talase na površini. Kran je jako lepo zamišljen ali nije baš funkcionalan,iz razloga što i najmanji vetar ljulja ceo sistem i zalepi ga za površinu. Na oklagiju ( kost ) sam jako lepo pecao štuku ali som slabo prima ovaj sistem kod nas u ritu a probao sam na više voda i više lokacija. Čak i na mestima gde se na varalicu hvata redovno i svi znamo da ga ima na ovaj sistem ni potez. Sigurno da ovaj pristup i ova vrsta ribolova kao i svaki ima svoja pravila. Ja sam se zezao sa tim jednu celu sezonu i odustao. Nemam vremena i za šaranski i za somovski ribolov.
    1 point
  11. U svako doba,apsolutno
    1 point
  12. Solar ima ukus breskve i svaku boilu odvuce na neki zbunjen smek i kad metes u neku mesnu aromu to bas nesto i ne peca lepo dok u ananasu,kvencu,sljivi,jagodi daje nepobediv smek. Inace ni malo losa fora nije tecni zasladjivac za ljudsku upotrebu,cela ona boca kosta 300 dindzi a doziram je kao i ove nase fabricke...
    1 point
×
×
  • Create New...