Jump to content

Leaderboard

Popular Content

Showing content with the highest reputation on 03/29/2017 in all areas

  1. Poneti na pecanje izvod iz maticne knjige rodjenih
    2 points
  2. a hobotnica, mastilo, ljubičasta boja??? To ništa?! ahahahah
    2 points
  3. Squid&octopus predstavlja jednu od sigurno najrasprostarnjenijih i najvise koriscenih aroma za lov sarana vec godinama, pa cak i decenijama. Ne bitno da li se koristi sama ili u kombinaciji sa nekom drugom sigurno je vecina ljudi koja pravi boile barem nekada koristila ovu aromu. Neke poznate kombinacije su S&O/jagoda, S&O/cranberry, S&O/peach, S&O/esterblend 12, S&O/cokolada, S&O/banana, S&O/shellfish, S&O/monster crab... Mnoge firme koje se bave proizvodnjom aroma za ribolov imaju u svojoj ponudi ovu aromu. Dve najkoriscenije na nasim prostorima su Solar i DT. i jedna i druga imaju svoje prednosti i mane i menjale su svoj sastav i jacinu kroz vreme. Solar je davno bio neprikosnoveni kralj, posle ga je DT prestigao svojom velikom koncentracijom i povoljnijom cenom, kasnije su se neki ipak ponovo vratili na Solar i tako dalje. Pored ove dve firme takodje postoje jos mnoge kao sto su SBS, AA baits, Rod Hutchinson, Keen carp, S Carp... koje prozvode vrhunsku S&O aromu ali su one slabije zastupljene kod nas jer ih nema u prodaji vec se mogu nabaviti iz inostranstva ili su se pokazale slabije od navedenih. Koji je vas favorit kad je u pitanju ova aroma i koja vam je omiljena kombinacija?
    1 point
  4. Vlax u potpunosti se slazem sa tobom . Pogotovo ovo za hangere ,tj swingere. Meni licno sensitivity na indikatorima nije potreban. Imao sam indikatore sa podesavanjem osetljivosti,koji su me cak umarali,iz razloga sto pisnu i na najmanji vetar,ako postavim preosetljivo ,grubo podesavanje mi nista ne znaci,jer je riba u poodmaklom runu,kad on krene kontinuirano da pisti.Svaki indikator (koji nema podesavanje) ce pisnuti na izvlacenje najlona od par milimetara ,sto je sasvim dovoljno. naravno,uslov je da je sve lepo postavljeno i da najloni nemaju 'stomak' . ja licno na prvi bip,pogledam u henger i na osnovu njega zakljucujem da li ide kontra ili ne.
    1 point
  5. Nije lose da signalizatori imaju podesavanje osetljivosti, mada meni licno to nije toliko vazno. Na mojim mxr+ imam dva nivoa osetljivosti (redovno i jace osetljivo), a nikad nisam taj drugi mod koristio. Pritom sam pecao na raznim vodama, po mirnom, po losem vremenu i pecao na daljinama od 5 metara, pa do 150+ metara. Uvek mi stoji na redovno i kada riba slabije uzima opet lepo registruje svaki pomak hengera. Ja vise volim da prilagodim hengere u zavisnosti od vremenskih uslova i daljine pecanja, meni je to mnogo vaznije za detekciju nego dugme za osetljivost signalizatora.
    1 point
  6. Tu je. Samo verovatno duplo.
    1 point
  7. Po ovome ispada da samo stranci mogu pecati nocu. Gde je za nas nocno pecanje?
    1 point
  8. Ovo je smesno za strane drzavljane 15e dozvola . Zasto ?
    1 point
  9. Koja glupost zakon zabranjuje diskriminatorske cijene to samo kod nas na brdovitom balkanu ima jedna cijena za domace druga za strance kako to misle objasniti inspekciji I dali na fisikalnom racunu pise strani ribolovac 15 e ...
    1 point
  10. Pravio sam O&S sad za kampanju na Zabarima i bolia je ekstra pecala Club mix solar Official secert O&S Robin red (kupljen kod Mesarosa kilogram) + hemija Najvece ribe su dosle upravo na octopus !!!
    1 point
  11. Mislim da ovi komentari prevazilaze temu i prelaze u neku sasvim drugu i tezu dubiozu. Ko je tamo radio, lopatao,osnovao jezero ili sta vec iskreno me ne zanima. Ja sam sasvim obican covjek koji samo zeli da peca i uziva u prirodi. Meni je u cilju i interesu da jezero sto prije dobije karte (dozvole) i krene pecanje. Dolazim na jezero 0d 2006, nikada nisam imao nikakvih problema. Ponasanje po pravilniku i sve funkcionise kako treba. Za DSR Šaran nemam nikakvu primjedbu ,samo pohvale, to sto se desavalo unutar drustva nije moja stvar i ne zanima me.Samo zelim da sto prije dobiju dozvole i da krene sezona. A po mojim informacijama dozvole se ocekuju svaki dan. Bistro..
    1 point
  12. Sve ima svoju namjenu, no svaka koja ima ograničenje doziranja a posebno one sa malim dozama 10 ml po kili mixa imaju puno više toga u sebi osim aminokiselina. Zato se radi o posebnim linijama.
    1 point
  13. SHto se tice RH secret proizvoda slazem se sa zacom.Ja sam dugo godina koristio RH secret agent,shelfish sense apeal Amino kiseline koje ima rh su po meni najace uradjene al od svih bi izdvojio RH amino blend supreme koji je miks vishe aminokiselina,atraktora po meni neprevazidjen od nijedne druge firme. Dodatci sa aromom su i tipa mainline adit,koji pored arome koje imaju u sebi ima josh i specifiscnog atraktora kao i amino kiseline uz koje netreba se dodavljati bilo shta pri izradu miksa-normalno ovu paletu prizvoda je cista sintetika al u datim trenutcima vrlo dobro radi-prati ga jak signal koji je neodoljiv sharanu. Koristim strowbery adit koja se pokazala fantasticno.
    1 point
×
×
  • Create New...