Jump to content

Leaderboard

Popular Content

Showing content with the highest reputation on 06/11/2017 in all areas

  1. Zovem se Andjela i sarana pecam vec nekoliko godina zajedno sa suprugom Miroslavom (ovdje poznat pod imenom DucicM). Forum pratim vec duze vrijeme preko njega. Vidimo se na druzenju na Zabarima. :-)
    2 points
  2. pozzz i dobro dosla
    2 points
  3. Prošlog vikenda bio sam sa devojkom u poseti prijatelju u Gradišci u RS, inače istaknutom članu našeg foruma DucicM poznatijem kao Miroslav pa smo iskoristili priliku i da odradimo ribolov na prelepom jezeru Laminci koje se nalazi nedaleko. Samo jezero je prelepo, sastoji se od dva dela, malog i velikog jezera koji su međusobno spojeni tako da riba može da cirkuliše, duboka i bistra voda, ribe borbene, travnjak uređen i održavan, ljubazni domaćini kao i gosti... jedno rečju ostao sam oduševljen svime što nas je tamo dočekalo jer sam na jezeru bio prvi put. Ranije sam gledao slike i slušao priče ali, iskreno, voda je mnogo lepša nego što sam očekivao. Na Miroslavovu preporuku seli smo u drugi deo jezera, takozvano malo jezero kako bi bili što udaljeniji od plaže i mnogobrojnih kupača koji su tokom vikenda posetili jezero i cele graje i gužve i kako bi mogli maksimalno da uživamo. Odabir pozicjie se pokazao kao pravi jer smo imali zaista fenomenalan ribolov sa mnogo mnogo ulovljene ribe, nekoliko otkačivanja i nažalost par kidanja jer na delu gde smo pecali ima dosta granja i potopljenih panjeva i mesta gde riba može da pobegne. Važno je napomenuti da ni jedna riba nije otišla sa sistemom u ustima zato što smo za svaku zakačenu ribu se skidali i plivali do nje i ili uspevali da ribu zakačenu oslobodimo i izvučemo na obalu ili da riba ode a da mi sistem ili spasemo ili pokidamo ali bez ribe, što je naravno bolja opcija! Kada smo počeli ribolov lovili smo isključivo uz drugu obalu ali smo se kasnije, zbog pomenutih zakačaljki sve više i više pomerali dalje od obale u dubinu gde je bilo mnogo čistije. Suma tog našog 30časovnog ribolova je bila oko 40tak izvađenih riba što je sasvim solidna količina i po Miroslavovim rečima svojevrstan rekord vode po broju ulovljenih riba za tako kratak period. Imali smo dosta lepih riba preko 10kg, najveća negde oko 13kg, svaka karakter za sebe, savršenog divljaka vretenara, linear ili ti španskog šarana, dugačkog golaća, debelog... neke ribe koje smo ulovili nisu imale ranu od uboda udice u ustima( bile su nevine ) ali ovaj put na njihovu žalost na našu sreću nisu mogle da odole onome šta smo imali da im ponudimo. mamci na koje smo lovili su bili domaće izrade, manje/više uzimali su sve što smo probali, nešto više a nešto manje tako da sam stekao neki utisak da ribe nisu mnogo izbirljive i da će rado uzeti svaki sveži i kvalitetni mamac. Naravno uvek neki mamac mora da se izdvoji kao favorit i to bi u mom slučaju bili topivi M1 i školjka koji su mi dali par lepih serija a Miroslav neka sam napiše svoje, ako želi. ahahahah Sve u svemu jezero je debelo premašilo moja očekivanja i mogu da ga preporučim svakome i siguran sam da ću ponovo ići tamo čim budem mogao jer je stvarno prelepo i ribe su izuzetno lepe i borbene, čak ponekad i nesrazmerno svojoj veličini.
    1 point
  4. Ћао свима. Ево и ја да се похвалим да сам у пар задњих година видно напредовао у свеукупном сазнању о шаранском риболову на комерцијалним водама. Вођен искуством неколицине вас несебичних успео сам и да направим ( после доста промашаја ) свој први воћни микс (бојлу) која ми је ове године дала невероватне резултате. Сада сам решен и да покушам направити неки месни микс и не кријем али велику помоћ опет ћу потражити по форуму и сигуран сам у успех. Свима желим да истрају у својим покушајима за савршеним миксом и да без бојазни и сујете прихвате поједине рецепте које су неки по мени велики људи поделили на овом форуму. Бистро свима а ја одох да простудирам форум о франкфуртској бојли. Нешто ће већ испасти на крају
    1 point
  5. Mora da vidim te 3,25lb u odnosu na shimano da nije meka glindza. Послато са C1905 уз помоћ Тапатока
    1 point
  6. Zaboravi vlajko da napomenes,za unutrasnje dipovanje neka sljiva ili kajsija
    1 point
×
×
  • Create New...