Jump to content

Leaderboard

Popular Content

Showing content with the highest reputation on 07/31/2017 in all areas

  1. U sredu popodne idem sa drugarom na 36h,pozicija 6.U petak uvece sledi izvestaj.
    1 point
  2. Na sirov se najbolje napecam,samo imam problem da ga stavim na dlaku.
    1 point
  3. Ja je bacam na Fazaneriji sa 3,6m 3,0lb.Najlon 0.40mm I okuma lb65 bez problema.Jos sam je koristio sa istim priborom na Debeljaci na 5.Desni cosak/kocic bez problema.Bacao je jos kojekud I moze se na prste jedne ruke prebrojati koliko se puta nije otvorila.I to na klipovanju pa kad je povratim u zajebu.Neko rece a I meni se to desava sa sitnim spodom.Zapadne zrnce kod bravice I to je mali problemcic ali resiv.Pre neki dan na Ubu bacao jedan deo bas lepljivog spoda I nije problem samo malo usporava bacanje ali ga treskam o ivicu kante I napravi se skoro pa kugla I opet leti.Ma dobra stvar.Uporedo sam koristio mali spombic I odustao/komplikovanije.Manje kolicine u Dot I teraj.Sve je ovo na manjim daljinama a kako je na 80+m I sa odgovarajucim priborom ne znam. E samo je problem sa peletom.Manja gramaza I losije leti.
    1 point
  4. Ista riba samo po danu Uz obalu je jako plitko tako da smo ribe koje smo sakovali preko noci morali da nosimo 20m od obale.
    1 point
  5. Vratili se sa kratke kampanje na jezeru Lapovac. Sastav ekipe sa foruma bio je Stupar,Aca i ja.Utisci vise nego odlicni,jezero prelepo sa stvarno fantasticnim ribljim fondom,domacini odlicni i ovom prilikom im se javno zahvaljujem na doceku i podrsci tokom kampanje. Veliki pozdrav za Dalibora,Branimira i za Kruna koji su nas obilazili svaki dan!Dalibor predsednik udruzenja nas je docekao u Ponedeljak popodne,posavetovali smo se sa njim oko pozicije i izabrali mesto u sumi pored jednog od zaliva na kojoj je na poslednjem kupu pecao Mesaros. Pozicija prelepa u hladovini, u vodi dosta prepreka ali na nekih 95-97m dubina oko3,5m,ja se odlucujem da pecam levo na 60m gde su prepreke ( panjevi) dosta blize obali sa slicnom dubinom.Pecamo na dva kompleta stapova. Prvi udarac je bio dva sata po zabacivanju ali riba odpada u plicaku. Vece je donelo oluju sa jakom kisom, prava akcija krenula u drugom delu noci udarci su se redjali, do jutra bilans je bio 11 udaraca,Stupar je izvadio prelepog sarana oko 22 kg,sarana 15,i prelepog divljaka oko 5-7kg par Amura koji su bili kao preslikani 6-8kg i par izgubljenih riba. Sledeci dan nije bilo mnogo akcije ali zato noc donosi pravu Amurijadu, redjali su se kao na traci do jutra bilans 6 amura i dva sarana. Amuri iste kilaze kao predhodnog dana sem jednog od oko 10 kg. Saran oko 10 i jedan lep ljuskavi saran oko 16-17kg. Naredno prepodne tri udarca u sat vremena na blizem spotu i sva tri odlaze u panj. Do predvece je bilo jos par amura, pred mrak Stuparu udara krupna riba,vadi prelepog ljuskavog sarana od 21kg. Treca noc ponovo kisa,po najgorem pljusku i grmljavini udara prelep divljak oko 12kg,pola sata kasnije amur oko 14kg. Do kraja noci je dosao jos jedan saran oko 12-13kg. Ujutru smo vec poceli polako sa pakovanjem da bi oko 12 napustili jezero. Odlicno pecanje sa obiljem udaraca i riba. Jos jednom da se zahvalim Daliboru,Branimiru i Kruni!
    1 point
  6. Raspored pozicija po sektoru A1 je do brane tri sekrora A B C po deset pozicija. Zbog nizeg vodostaja maksimalan broj prijavljenih ekipa smanjujemo na 30.
    1 point
  7. Sitan spod moze malo da pravi problem je se zrnca zavlace kod onog zuba i nece da se zatvori raketa pa stalno moras da cistis taj deo...jedina zamerka kod duzeg i intenzivnog hranjenja
    1 point
  8. He he i ta ti je pametna uz pec i toplu rakiju,mada je i na vodi ljepo po zimi usator se zavuc ukljucit grijalicu,prokuhat rakiju ili vino i domace meze,,uh nigdje kraja
    1 point
  9. Neko je rekao - Sve genijalne stvari su izuzetno jednostavne. Svaku udicu tj. sistem mozemo naterati da radi raznoraznim dodacima otezanjima prepravkama shrinkovanjima ... shto oduzima vreme a ponekad je i nemoguce takve sisteme vezati - napraviti na vodi. Svoj, dugo brusheni i ispitivan sitem 'kandza' sam postavio u nadi da cu cuti i vashe komentare o efikasnosti kako tog tako i vashih sistema u nadi da zajedno iznadjemo najednostavniji sistem - udica cvor predvez, lak i brz za vezivanje shto zbog velicine boile tj. duzine dlake shto potrebe da se prilagodjavamo svakoj vodi posebno. "Kandza" koju upotrebljavam mi je udvostrucila efikasnost tj realizaciju udaraca a poprilicno je jednostavna. Satoji se od LS Korde 4 mikro ringa i Sufix predveza Black silt od 25 lb. Tri komponente za moj "savrsheni" jednostavni sistem. Ubodi udice su skoro u 90% donja usna po sred srede. Pretpostavljam da ima i jednostavnije i efikasnije.
    1 point
×
×
  • Create New...