Jump to content

Leaderboard

Popular Content

Showing content with the highest reputation on 08/17/2017 in all areas

  1. Citam sve ovo i tacno znam kakav je osecaj. Ja opet imam u glavi neku svoju teoriju a da li je tako ne znam. Ispravi me ako gresim. Ja ipak mislim da je to do mamca na kji se peca, tacnije kako on utice na ribu a evo i zasto. Uglavnom pecam vode oko Beograda tipa Bezmen , Mika , Fazanerija. Ista desavanja po ko zna koliko puta uglavnom na takmicenjima na slobodnim pecanjima samo na jednon vodi i to jednom. Meni razliku pravi pecanje na tajger na boilu i na tajger boilu. Kadaa pecam na boilu (nije bitno koja aroma) spadanja su svedena na minimum, cak i na ribu dve za celo takmicenje i to uglavnom par sekundi posle kontre. Ali primetio sam da mi se na istoj vodi desava da riba spada nenormalno kada pecam na tajger boilu. Tacnije kada udje u hranu jede na hrani uzima kao luda i tada imamo bas dosta spadanja i to uglavnom na nekih 10-15m od obale. Od same kontre ide levo desno kao ludad vrti se i okrece bukvalno ide gde ona hoce a ne gde ja hocu. Cak nam se desavalo da imamo 5 riba na stapu i izvadimo samo jednu. Desavalo nam se da izgubimo cak 40% ribe. Ja mislim da mamac kojim se peca i kojim se hrani tako utice na ribu da jednostavno podivlja i ne mozes joj bukvalno nista. Udice uvek koristimo iste ista velicina isti velicina boile ista velizina podizaca isti nacin vezivanja. Probali smo sa safety sistemom, in line sistemom, olovo kruskica , kocka , potkovica sve vrste olova maltene ali udica je uvek ista nacin vezivanja isti duzina predveza i dlake ista. Po meni je to mozda jedini uticaj nemam drugo objasnjenje zasto toliko spada riba. Opet napominjem za one koji kada citaju ovako duge postove zaborave ono sto je napisano na pocetku u pitanju je ista voda isti nacin pecanja isi stapovi isti sistemi samo je razlika u mamcu i prihrani. Godisnje doba takodje mozda ima uticaja ali opet pecali smo obe varijante i po kisi i na 40+ i kada god pecamo na tajger boilu uvek ali uvek je spadanje ribe nenormalno poviseno. A ovo mi je palo na pamet kadda sam sa drugarom pecao istu liniju na pola vode ja sam pecao tajger boilu a on monster, on je blagio hranio sitnim spodom i bacao je boile u vodu a ja sam samo pojacano (ne preterano) hranio iskljucivo sitnim spodom. U prvih 5 min ja imam dve ribe i onda tajac do jedno 12h gde on dobija 10-tak riba bez i jednog spadanja i onda riba prelazi samo na tajger boilu on naravno uzima moje sisteme i kaci na stap jer riba samo to uzima i tada smo izgubili isto preko 15 riba a mozda i blizu 30 nisam bas siguran sa izvadjenih preko 60. Tada mi je palo na pamet da mozda jednostavno tako reaguje na mamac i na hranu i to je to.
    2 points
  2. Minja, da iskoristim priliku da ti se zahvalim prije svega na svim pohvalama,da izrazim zahvalnos i za izvjestaj i opis ove divne vode, ljudi i prirode. Naša ekipa (moja malenkost, Rade i Mladen) trudimo se uciniti nesto vise, a ja sam mozda najvise ovako eksponiran ali Rade i Mladen naravno daju veliku podrsku i pomoc da izguramo zdravu pricu do kraja. Prosle godine Rade i ja smo krenuli u pricu i prvog takmicenja i tada je sve pocelo, sad idemo dalje sa klubom i to prvim šaranskim, te sa ponosom mozemo reci od sledece godine i mi pocinjemo sa šaranskom ligom, jeste sve sporo i ne previse veliko ali idemo u dobrom smjeru! Nesebicnu pomoc imamo od svih prijatelja i drugova iz Srbije, na cemu se svima od srca zahvaljujemo!
    2 points
  3. Da li uzimate u obzir losu srecu? Niste vi masine pa sa kao na traci izvlacite ribu...jednostavno spadne,nema pomoci.
    1 point
  4. Ja sam cuo neku informaciju da je ovo jezero otislo u privatno vlasnistvo od skoro, da li neko zna koliko je to tacno?
    1 point
  5. to sigurno Krdzo. Divljak se jako retko otkaci, on ne kalkulise mnogo prilikom uzimanja. ahahah
    1 point
  6. Da je do udice i do vezivanja otpala bi odmah ili se ne bi ni ubola. A ne posle 10min borbe. Ako se sa 5 razlicitih tipova udica i sa 4 razlicita predvez matetijala i sistema isto desava onda ne moze biti do udica ni ljudski faktor. Nije bas da ih od juce vezem i koristim
    1 point
  7. Bila je vrlo cudna situacija. Bilo je full runnova gde se masina usija(inace pecam sa prilicno zategnutim kocnicama) i te ribe su uglavnom izlazile napolje a bilo je i polaganih uzimanja, uz najavu i tek blago dizanje hengera uz par bipova i te su ribe uglavnom spadale. Pecao sam na 110m i nisu spadale odmah nakon kontre nego sve i jedna na nekih 20m ispred obale posle poduzeg drila. Jednog smo jasno videli, izasao na povrsinu i samo dva puta okrenuo glavom i udica izlete kao ispaljena. Haos zivi. Pecao sam na iste udice i iste sisteme na koje smo na istoj toj vodi pecali drzavno prvenstvo i nismo imali ni jedno otkacivanje na dnu, zig ne racunam. Posle sam menjao, cak i ubacivao velike udice, nesrazmerne toj vodi ali nista nije pomoglo.
    1 point
×
×
  • Create New...