Jump to content

Leaderboard

Popular Content

Showing content with the highest reputation on 11/28/2017 in all areas

  1. Osnova jednog miksa, varijacija imam dosta u zavisnosti kad, gde i koliko dugo se peca. 100g Predigested fish meal100g Herring fish meal 50g Sardina/Anchovy fish meal150g CLO 50g Robin Red100g Rogac brasno 50g Psenicne klice100g Mleko u prahu200g Kukuruzni instat griz100g Soja odmascena 30g Pivski kvasac 10g Betain 10g Morska so 7 Jaja 2ml DT bait Squid 10ml Stimulin amino
    3 points
  2. Da nastavimo,jedan od mene 4 % predigested aa baits 7 % Lt fish meal aa baits 4 % sardina incun aa baits 5% protein koncetrat imperial 5% robin red haits 10% soja odmaščena 20% clo haits 20% krupica instant-pola pola 5% kelp aa baits 5% integralno psenicno brasno 5 % squid liver imperial 5 % red factor haiths 25 gm squid extract aa baits 1 kafena solar squid 1 gm banana powder imperial 2 žlice jušne pivski 1 jušna blood plasma cc moore 10 gm betain 8-9 jaja 20ml squid liver oil feedstem 25ml aminol 10 kapi black paper nutra 2 ml banana solar 6 ml squid octopus solar 2 ml nhdc hutchinson sladilo 1 žlica sol srednja ostaviti miks 5-6 dana u kanti i onda rolati
    3 points
  3. 3 points
  4. Evo ja da dopunim, vazno je znati da neopren sam po sebi ne greje, nego odrzava temperaturu... znaci ako smrznuti navucete neoprenske carape ili rukavice bice jos gore... odlicna stvar, ali treba znati koristiti... mnogi ne znaju ali bolje ih je koristiti na bosu nogu, nikako preko pamucnih carapa... pogresno vlada misljanje da je pametno imati pamucni materijal do tela... vlaga tj. znoj su glavni izazivaci osecaja hladnoce... pamuk i ostali prirodni materijali se tesko suse, zadrzavaju vlagu i nikako se ne porucuju kao prvi sloj odece... sinteticki materijali koji se lako suse su mnogo bolji izbor... Iako sarandzije nisu mnogo aktivne, moja preporuka je da prvi sloj garderobe bude Aktivni ves. Tanakak sinteticki materijal koji sam po sebi ne greje ali skuplja vlagu sa tela i prenosi na sledeci sloj garderobe, odrzava telo suvim i na taj nacin toplim. Tri dobro odabrana sloja garderobe su sasvim dovoljna za zimu. Aktivni ves, duks od polara i termo odelo cija debljina zavisi od uslova u kojima se boravi.
    3 points
  5. Evo nesto od mene da nastavimo sa temom! - 100g vde aditiv tuti fruti ili jagoda - 100g brasno tigrovog oraha - 150g hrana za egzote - 100g mleko u prahu - 50g whey protein - 50g predigest cc moore - 100g soja brasno - 150g psenicno integralno - 200g plaenta i kukuruzno brasno - 30g pivski kvasac - 10g betain - 10g kostovit - 5 ml sladilo - 10 ml corn sweet syrup - 20 ml ulje konoplje Mix ostavim da odstoji nekih nedelju dana jer dobije onaj smek od vde aditiva tako da aroma nije ni potrebna ( nekazem da nemoze da ide ) . Ja ga uvek radim u vecoj kolicini na primer min. 5kg zamesam i ostavim da odstoji. Posto mi je fish mix uvek prvi izbor ovo mu daodje kao neka druga opcija kad nece meso. Nista komplikovano i sve su komponente lako dostupne.
    2 points
  6. 4tu sezonu vec koristim Thermo Armour 4 ,i sad vec kopam gde bih mogao da nabavim jos jedno , jer mi je mnogo bolje i toplije od max5. A i postava mu je 370g/m naspram 170kod max5ce. I naravno ,donji ves ispod obavezno,i dok voda ne zaledi peca se bez problema.. Da se ne lazemo ,ok svima je bitan dobar stap ,masinica.pribor u globalu,ali sto se tice zimskog pecanja najvaznije je dobra odeca,dobar sator,dobar krevet,vreca,grejalica.. jer zdravlje je na prvom mestu.
    2 points
  7. Javore,mnogo dobar mix jako me podseca na moje samo sto bi ja dodao 5%GLM-a i 10-15ml natural atracta od sbs-a!
    1 point
  8. Ja sam rolao slican mix samo sto sam umesto 150 gr psenicnog inte, ubacivao rogac 100 i integralno 50. i predigest mi je bio 100gr bez whey p. Milkom jagoda ili tutifruti! Radilo je posao.
    1 point
  9. ovo mi je jedna od varijanti i radi .Ne držim se ja slijepo mora ovog ovoliko onog onoliko,prvo vidim šta imam pa slažem miks.Imao sam kelpa pa ga stavio,da ga nisam imao ne bih,iako volim staviti kelp ,imao sam red factora pa ga stavio ,da nisam pojačao bih clo npr,ništa se tu ekstra ne mjenja,lovi i ovako i onako,neke stvari su mi kao obavezne a neke su lako zamjenjive .Kako se razlikujemo u kemiji naprimjer, pojasni otprilike?
    1 point
  10. ni ne treba vise od 30gr livera,to je optimalno jak je miris a i jaka je koncentracija,50gr livera i 100gr predigesta i boila bi ti se lagano topila.... a probaj na 750gr cluba da stavis 100gr skvid brasna i 150 gr kruonije pticije hrane,mnogo ce brze da se otvara i da je riba jede a i lakse i brze ce da je vari
    1 point
  11. U ovom gore navedenom miksu je 50% mesa,po meni licno previseeee!!?a sto se tice krila ja mislim da je premnogo,koliko god da je dobar premnogo je!! Ajmo da napravimo boilu sa 35% glm-a!!?moje misljenje je da kako god je napravljeno brasno mix sa 35% krila treba staviti bar 100g olova u prahu!
    1 point
  12. Ja sam pre 3 godine kupio Prologic Mimicry termo odelo komplet pantalone sa tregerima i jakna, reci cu samo da mi su mi to najbolje ulozene pare u ribolovnu opremu ubedljivo, posto licno najvise idem u ribolov tokom jeseni i period jesen/zima to mi je neizostavni deo opreme..Mozda nije dobro kao armour odela prologica ali ja sam vise nego zadovoljan..Evo bas u subotu sam bio ceo dan na kisi pecao stuku, niti mi je bilo zima niti sam bio mokar pa sam bas zbog toga i izdrzao ceo dan..
    1 point
  13. najjaci film u novijoj istoriji. Veliki Terry Hearn https://youtu.be/09uRo_QTWRw
    1 point
  14. Sjajna diskusija i sjajni predlozi. Ja bih sa Vama podelio moje vidjenje stvari i imao bih komentar za svačiji post. Brajo, znam da ti imaš ozbiljan domaći zadatak da upecaš ribu na divljoj vodi, pored mora ribokradica, a što se tiče tvojih uspeha, svi smo već upućeni u to. DucicM - nemoj da se bojiš ničega, to što kada otvoriš kesu sa boilima a ne dobiješ direktan udarac arome koje si hteo, to ne znači da ta boila nije lovna i da šaran ne oseća tu aromu. Uostalom bitno je da lovi. Javi utiske kako si prošao i da li si nešto po svom osećaju menjao smanjivao/oduzimao. Ganiću, nisi jedini koji je imao problem sa brašnima od račića (da li je u pitanju shrimp ili krill ili krayfish) kao što je Vlada rekao, zavisi od proizvođača, ne toliko od proizvođača koliko od načine proizvodnje brašna. Npr. Ako koristiš brašno koje se dobilo hidrolizacijom (najprirodniji način sušenja u veštačkim uslovima) nećeš imati takav problem. Bilo koje brašno koje je dobijeno dehidratacijom na visokim temperaturama može da izazove efekat pop-up boile. Da se razumemo, ovo nisam ja izmislio ili pročitao negde, nego imam sreću da sam odgovore dobijao od jednog doktora veterine - ihtiologa, a i imam sreću da mi je otac tehnolog za mleko i meso na poljoprivrednom fakultetu pa sam od njega imao veoma puno informacija. Moje viđenje Krill-a Prvi put kada sam se susreo sa ovim brašnom je bio naravno vizuelni kontakt...utisak je bio "liiiiiči na Club" Kada sam pomirisao, rekao sam:"Pa ovo je klub samo mu fale neki dodaci" Kada sam napravio boilu sa 35% krill-a dobio sam isti efekat kao kada sam radio Club mix...aktiviranje tek posle 20 i nešto sati, ali posle tih 20 i nešto sati riba bukvalno nije stala da jede. Srdačan pozdrav svim ljudima koji ovako konstruktivno razrađuju kvalitetne teme.
    1 point
×
×
  • Create New...