Jump to content

Leaderboard

Popular Content

Showing content with the highest reputation on 12/25/2017 in all areas

  1. Lepo, iskreno pitanje zaslužuje korektne odgovore, što vidim, ljudi i čine. To što si pitao je pitanje o kojem većina pecaroša često razmišlja.... Vrlo je bitno kako stojiš sa vremenom....Za takve kampanje na divljim vodama, vreme ti je prvi saveznik. Kao prvo, ako imaš nmogućnosti, moraš mnogo vremena provesti u čamcu. Napraviš teg od jedno 4kg, obeležiš kanap i onda ideš u ispitivanje dna - kao najbitnija aktivnost za početak. Moraš da znaš gde pecaš-formiraš spot. U tom pogledu ispituješ dno u širem potezu, gde su udolice-kanali, sprudovi, da li u okolini ima granja, ako ima, obeležiš nekom bovicom (najbolje atropa-cev). Pri tome, tapkanjem tegom po dnu ispituješ i njegov sastav (tvrdo, mekano, mulj i sl.). Vrlo je korisno da nadješ neki prevoj, tj. sprud (on bi trebao biti tvrdjeg sastava), još ako je širi sa blagom promenom dubine, to nek ti bude reper. Ako u udolicama oko spruda ima malo mulja, ne brini, to rešavaš sa sitnijom hranom. Ako nemaš čamac, ili se on nemože koristiti, sve to možeš da radiš i sa markerom, ali ti treba više vremena. Međutim, pre markera, prvo sa obale ispituješ sa olovom, brže je za početak, a posle, preciznije sa markerom. Ne treba brzati, moraš izabrati teren-spot. Ne žali vreme za to, makar potrošio na destine dana, jer to ti obezbedjuje mogući uspeh, sve ostalo su nijanse. Kada doneseš odluku o spotu, hranjenje.....To zavisi od količine sitnije ribe u vodi, uvek je ima tamo gde ima i šarana (na divljoj vodi). Hrani prvo sitnijom hranom, u kojoj ima i dosta žita. Hrani mnogo. Ona će ti očistiti mesto i primamiti sitnu ribu da dolazi. Hrani minimalno 3 x sedmično u prvom periodu od 2-3 nedelje. Hrani širok potez, ne samo tamo gde će ti biti spot. Ako pecaš na 3 štapa, hrani u prečniku od 40-50m, levo, desno, bliže i dalje od spota.Postepeno hrani sa krupnijim spodom i bojlama sa kojima misliš da pecaš. Nemoj nikako "trpati" bojle sve koje imaš.....koje bi inače bacio i sl. Bolje baci bojle koje ti stoje, jer neznaš šta ćeš sa nima, nego da pripremaš mesto sa takvim bojlama. Mesto se priprema sa bojlama na koje misliš da pecaš, i to ne mnogo vrsta, maksimalno 3 vrste.Nikako nemoj "šarati" sa bojlama pri hranjenju i pripremi mesta, misleći da češ tako da "nabodeš" neku koju će posle uzimati. Na primer, ja mesto pripremam sa maksimalno dve vrste bojli, i gledam da budu što kvalitetnije. Ako šarana ima u široj okolini, on će početi dolaziti na mesto. To ćeš videti ili čuti.Njegovo veselo prevrtanje oko tvog spota će ti biti znak da si uspeo. Kada ga vidiš, ili čuješ noću, to je znak za početak "doziranja" hrane u skladu sa njegovim pojavljivanjem ili ulovom. Bistro
    3 points
  2. Ocekuje se da ce na trziste stici polovinom 2018god Tehnički detalji: • Prenos 4.7:1 • Lagera 6 (5BB + 1RB) • Snaga kočnice max 18kg • Kapacitet 300m - 0.30mm • Okretajem ručke namota 108.2cm • Težina 763g • Worm shaft sistem • Nepovratni brzi ležaj • Slow oscillation system (poboljšano slaganje najlona) • FPD brzi šraf špulne • Hydro block vodonepropusna membrana • Ručica od cinka sa TPE ergonomski oblikovanim prstohvatom • Rezervna alu špulna
    2 points
  3. Zorane hvala na odgovoru. Mislim da nema potrebe "da te nema ovde". Što se mene tiče tvoj odgovor je vrlo korektan i koristan. Dosta njih koristi L-zero 30 i sl. dodatke, a neznaju tačno zašto. U svom odgovoru napisao si zbog čega ga koristiš. Smatram da ovde treba da se sukobljavaju mišljenja (ako su na osnovu iskustva), čime se ljudima koji počinju omogućava da uštede neki dinar, i ne prodju ono što su neki od nas prolazili pre 20-ak godina, kada smo trošili velike pare i dolazili do zaključaka preko svog džepa.... Svako suprotno mišljenje je korisno i dobro (opet.....ako je na bazi ličnog iskustva). Ja, na primer, još uvek posle toliko godina, nisam siguran da li je potrebno dozirati neki tečni dodatak, ako sam već stavio praškasti npr.fiš protein i ako sam već ubacio neki amino, npr.Nutramino. Sa druge strane, u poslednje vreme maksimalno pokušavam da smanjim riblje brašno u miksu, jer su neke komercijale pretrpane takvim (dosta nesvarljivim bojlama). Funkciju L-zero 30 vidim u takvom nastojanju, da se nadomeste proteini, i još su lako svarljivi.
    2 points
  4. Oko 100 eur... Sent from my SM-J530F using Tapatalk
    1 point
  5. Колега Зоки је ок члан овог форума и озбиљан лик и још озбиљнији шаранџија,боилаш итд...Иза себе има јако запажене резултате.Ако сте ок,фер,без паламудања и паметовања може вам дати корисне савете.Поздрав свима.
    1 point
  6. imam ih nekih godinu i po dana...rade odlicno,nemam nikakve zamerke za sad....nemaju QD ali ja sam se vec navikao na to a mozes i da im uradis ako zelis....svakako dobra kupovina....neka te sluze dobro.
    1 point
×
×
  • Create New...