Jump to content

Leaderboard

Popular Content

Showing content with the highest reputation on 11/27/2018 in all areas

  1. Just teaser live from the bank. Poslato sa ANE-LX1 uz pomoć Tapatoka
    2 points
  2. Tako je Tarik. Nadovezao sam se na post na Dexter za balansirani mamac isti kao boilu sa koju pecamo. Sent from my SM-J600FN using Tapatalk
    1 point
  3. Nema nista gore nego kad dodjes na ribolov i zamrzne ti jezero ispred nosa. Da se to moze tako desit i da voda zaledi na cijelom jezeru u roku pola sata, da mi je neko pricao i da nisam gledao, rekao bi mu da laze. Do ujutro se stvori dosta debeo sloj leda. Imao sam negdje sliku, uporedjen delkim sa debljinom sloja leda na jezeru, ali sve mi se cini da je ista zavrsila nepovratno u izgubljenim fajlovima na pokvarenom externom hard disku.
    1 point
  4. Sad pecaju oni koji stvarno vole pecanje, a ne iluziju stvorenu oko rod podova. Prosle zime, sjecam se, Miroslav i ja smo pali u fucking depresiju kada je u martu sve zaledilo, a moje prvo pecanje je bilo u martu sa prvim otapanjem leda sa jezera. Znaci, ono ujutro u 6h, bacam sistem, i cujem tup umjesto buc. Neprocjenjivo Pecam izbegavajuci sante leda, i na kraju ribolov zavrsavam sa somom od jedno 6kg koji je uzeo crno zutu spuzvicu na 4m od dna i zig sistemu. Nema pravila Poslato sa ANE-LX1 uz pomoć Tapatoka
    1 point
  5. Jesenji ili zimski ribolov? Po meni to nije isto. Jesenji ribolov svako moze da otpeca, zimski bas i ne No dobro, da ne ujebem temu odmah na pocetku. Postavit cu par slika sa svojih zimskih ribolova na meni najdrazoj vodi, jezero Pelagicevo. http://i67.tinypic.com/fvjn9w.jpg http://i66.tinypic.com/dzgxlh.jpg http://i64.tinypic.com/foninb.jpg http://i68.tinypic.com/2e68nih.jpg http://i65.tinypic.com/jf96dc.jpg Po meni bitnije od samog mamca je izabrati lokaciju odnosno pogoditi mikrolokaciju ribe i onda u 90% slucajeva ona ce uzeti ponudjeno. Naravno ako pricamo o zimskom ribolovu okovanom snijegom i ledom. Sve dok snijega nema na vodi i okolo nje, duboko sam ubijedjen da se i riba krece u vecoj mjeri nego sto je to slucaj kada je voda pred zaledjivanje. Zimi skoro da ne hranim nikako ali zato bacam obavezno stik mix od obicne praskaste primame u kombinaciji sa izmrvljenom sardinom u ulju. Manji mamci nego obicno, 10mm,12mm i 14mm maximalno. Squid u kombinaciji sa E12, Krillom i madagaskarskim klinčićem od Nutre je dobitna kombinacija atraktora i aroma u boili na koje sam se znao bas fino napecati u hladnim zimskim danima. Prezabacivanje na svakih sat do dva i na razlicita mjesta, nikad na isto. Ja sam vec dugo ganjao sliku sa ribom na snijegu ali nikako da je uganjam po dani i po snijegu konkretno. Kalendarski gledano ribe sam uganjao zimi ali bas po snijegu ne. Po noci jesam ali po dani mi se nije do sada dalo da dovedem ribu ispred objektiva tako da za sada slika sa ribom na snijegu ostaje neostvarena zelja. Ja bih razdvojio pecanje bez snijega i pecanje po snijegu jer po meni nije isto iz nekoliko razloga. Jedan od njih je jer mislim da samim dolaskom snijega riba smanjuje aktivnost na najveci moguci minimum i po mom iskustvu sa vode ako nema snijega, ona i dalje moze da se hvata cesce i uspjesnije nego kad bijeli pokrivac stigne i samim padanjem i na povrsinu vode istu ionako hladnu dodatno ohladi. Inace meni jako drago doba godine kad volim da pecam jer nema komaraca, nema znojenja i manje je supaka na vodi.
    1 point
  6. Rekao si da pokusavas napraviti pop up sa hranljivim miksom kako bi podigao lovnost iste? Je li tako? Odgovorio sam ti kako je moje misljenje da sa takvim miksom ne postizes to da ti pop up bude lovniji vec da se to radi sa hemijom. Gdje sam rekao da je poenta samo u hemiji? Rekao sam kod pop up boila iskljucivo, ne kod tonucih boila. Poenta spuzvice je da izbalansira boilu isto kao i pop up kod snjesko bijelic montaze. Sto bi Braca rekao" da ucini mamac pokretnim i stvori iluziju kod sarana da je to nesto zivo jer su sve nase ribe predatori pa tako i saran"
    1 point
  7. Ne vredi druze batali pricu...poenta celog pecanja je uzivati...a ovo sta rade to je samo lecenje kompleksa...samo sebi lose mozes uciniti sto se nastavljas...u poslednjih par godina sam dosta ljudi upoznao koji su kao u nekoj senci...nema ih na netu pecaju uzivaju i bas ih briga...za neke je mozda poenta da uhvatr 50 riba dnevno ....nekom da spava...ali ko je iole normalan shvata da je dovoljno uhvatiti 6-7 riba sedeti pricati sa drugarima jesti piti pivo i ne umarati se sa glupostima...to jest da budes sa ljudima koji ti ne zele zlo i ne zele da gledaju ko je uhvatio vise ribe...a da ne bude da sam skroz van teme ...ja sam uhvatio po koju ribu na baku i solar top bananu, na baku i jacko solarov ...i m1 i club pop up....i jagodu i winter secret pop up...druge iskreno nisam preterano probavao solar ima vrh pop up boile..
    1 point
  8. Joj tebra, aj nemoj i ti kao Boris nindza iz MinKena koji prepakuje Mainline pop up mixeve i trpa budalama pricu da je to njegova proizvodnja pa tupi o nutritivnoj vrijednosti istih. Kakva nutritivna vrijednost kad ne hranis sa tom boilom po Bogu si brate? Zna se za sta je pop up boila. Da ga zajebe atrakcijom i to je to.
    1 point
  9. Dok je tebe Limaru MG ne treba uopšte komercijalnu sobu ni na forumu ni na fejsu ni nigde. Ahaha brate svi znamo da su MG stvari jeftine i skroz dobre, ja prvi ih puno kupujem ali ti ga pretera baš. Svi pop up mixevi su isti očin, nikakve razlike nema. Ja sam pop upove skoro potpuno izbacio iz upotrebe, sunđeri obični u dipu mi isti posao rade pošto svakako ne pecam na solo pop up nikad. Ima firma iz Zrenjanina, pravi odlične sunđere
    1 point
×
×
  • Create New...