Jump to content

Leaderboard

Popular Content

Showing content with the highest reputation on 12/02/2018 in all areas

  1. Praktično i ne hranim mesto, uglavnom pecam sa 3 štapa (sa po 1 udicom) a koristim nešto veće hranilice i pošto u svaku stane bar po 200gr. hrane eto to mu bude bar pola kile hrane po zabačaju. Ponekad bacim ne više od kilo kukuruza i to samo kada sam na noćenju pa pre spavanja. Hrana je klasična, kuvana prekrupa sa dodatkom meda i to onaj pekarski med, duplo je jevtiniji od normalnog zato što je bio provreo a inače ima dobra vezivna svojstva kao i miris i ukus. Ponekad posolim sa vanil šećerom. Mamac je isključivo kukuruz šećerac ili mlad kukuruz, nekuvan sa klipa, direktno na udicu. Probao sam ja tokom godina sve i svašta i to mi se pokazalo kao jedino delotvorno. U konkretnom slučaju, kada je voda hladna (ispod 12-13C) onda koristim taj kukuruz potopljen u alkohol (97% ili rakija kako kad), to je dobro za hladnu vodu i privlači ga. Mada svi to znaju ipak da napomenem, loviti ga na divljoj vodi i komercijali totalno su različite stvari. Nisam pecao na komercijali ali koliko vidim tamo mu se nudi sve i svašta i otuda ta filosofija poprima ogromne razmere. Čak mislim da ga je teže upecati tamo nego na reci baš zbog obilnog hranjenja i široke palete mamaca.
    5 points
  2. Dzabe zakon ako nema ko da ga sprovede ili nece da ga sprovodi, dzabe sve ako se kasapi istale sa sluzbom koja treba sve to da sprovede!! I u Srbiji ima zakon, ali se ne sprovodi, odnosno sve gore navedeno je u punom jeku i onda je... zakon!!
    1 point
  3. Billy hvala puno buraz! Zivio
    1 point
  4. Naravno da idete... ti dođes zabacis, ulovis u granicama... nama su problem domaci kasapi... nikako prijatelji i gosti
    1 point
  5. Moram da se dopunim. Prošao me nazeb i reših da zatvorim sezonu pre nego krene minus. Isplovim na moje mesto (kraj Novembra, temp. vazduha 8C) i imao 2 udarca, 1 realizovan (4kg). Javljao se na mamac spušten tik uz panj, na ostale tek koji metar dalje ništa. Dakle tu je ali je prestao da se kreće, možda samo promoli nos iz granja ako ga baš privuče mamac.
    1 point
×
×
  • Create New...