Jump to content

Leaderboard

Popular Content

Showing content with the highest reputation on 02/07/2019 in all areas

  1. Mozda ce nekome biti zanimljiva ovakva priprema,posto po meni daje mnogo vecu atraktivnost mamcu,spodu...U danima(letnjim) kada nisam na vodi,skuvam matori kukuruz u vecim kolicinama.Kuvam ga redovno,na tisoj vatri,bez ikakvih dodataka,cista voda kad provri i stavljam kukuruz na kuvanje.Kuvam ga dok lepo ne nabubri i vidim da je opna pocela na puca,ali su zrna i dalje cela(da bih nogao da ih nizem na dlaku)...Onda ih skidam sa vatre,procedim i rasirim po betonu na suncu kad je najtoplije i ostavim tako da se zrna suse,toliko da se skroz skvrce i smanje.Kad je “gotov” pokupim i lagerujem negde.Posto je suv nema problema da ce da se ubudja ili bilo sta slicno. Kad mi treba za ribolov,stavljam ga u kipucu vodu nekih pola sata.Onda skidam sa vatre i poklopljenu serpu umotavam u cebe,jaknu...vece pred ribolov.Tako cak i do jutra serpa bude vruca i kukuruz dodatno radi posto je suv bio i upija u sebe bukvalno sve sto se nalazi u vodi jer je naravno predhodno bio skuvan,nabubren i ima vecu moc upijanja. Prednost ovakvog spremanja kukuruza je sto smo sigurni da ono sto smo ubacili kao atraktore,sigurno zavrsava unutar kukuruza i mnogo duze ostaje atraktivan nego kada se sprema direktno predhodno neobradjeno zrno...
    2 points
  2. Ukrajinci ce se nesto pitat u svemu tome. Iako se Capan zajedno sa Kolesnikovim mjesa u postavljanje staze, mislim da to Rusima nista nece pomoci da bi napravilo neku prednost jer ribe ima ko blata. Dole po mom nekom misljenju nece cak biti ni prednost daljina zabacaja vec taktika i selektiranje ribe koja je u vagi, jedino u C sektoru mozda daleko da ce trebat izlazit. Ima jako puno ribe van vage sto su svi koji su do sada trenirali osjetili na svojim primjerima. Ne treba otpisati ni vrijedne Engleze, a uvijek su tu i Rumuni pa i Francuzi. Bice sigurno i nekih iznenadjenja.
    1 point
  3. /uploads/imgs/pre_1549490154__408b3061-540b-4023-9f55-714cd5bd4b6a.jpeg /uploads/imgs/pre_1549490185__8767d5ee-16bb-46f5-bdfb-46a9e4d50491.jpeg Pozdrav svima.nije dugo pisano na ovu temu,ali evo na predstavim moj neki sistem sa kojim sam do sada uglavnom pecao...i imao sto je najbitnije uspeha u realizaciji ugriza.Bez nekih laznih bip-ova,uvek u donju usnu...Da napomenem da sam bukvalno svaki predvez vezao na istu duzinu,dlake,buzir,duzina strune sa skinom,goli deo od putty-ja do buzira...tako da je proveravan nekoliko sezona i sigurno nije slucajnost sto sam imao veliki procenat uspesne realizacije...bar u mom slucaju.
    1 point
  4. Jesenji ili zimski ribolov? Po meni to nije isto. Jesenji ribolov svako moze da otpeca, zimski bas i ne No dobro, da ne ujebem temu odmah na pocetku. Postavit cu par slika sa svojih zimskih ribolova na meni najdrazoj vodi, jezero Pelagicevo. http://i67.tinypic.com/fvjn9w.jpg http://i66.tinypic.com/dzgxlh.jpg http://i64.tinypic.com/foninb.jpg http://i68.tinypic.com/2e68nih.jpg http://i65.tinypic.com/jf96dc.jpg Po meni bitnije od samog mamca je izabrati lokaciju odnosno pogoditi mikrolokaciju ribe i onda u 90% slucajeva ona ce uzeti ponudjeno. Naravno ako pricamo o zimskom ribolovu okovanom snijegom i ledom. Sve dok snijega nema na vodi i okolo nje, duboko sam ubijedjen da se i riba krece u vecoj mjeri nego sto je to slucaj kada je voda pred zaledjivanje. Zimi skoro da ne hranim nikako ali zato bacam obavezno stik mix od obicne praskaste primame u kombinaciji sa izmrvljenom sardinom u ulju. Manji mamci nego obicno, 10mm,12mm i 14mm maximalno. Squid u kombinaciji sa E12, Krillom i madagaskarskim klinčićem od Nutre je dobitna kombinacija atraktora i aroma u boili na koje sam se znao bas fino napecati u hladnim zimskim danima. Prezabacivanje na svakih sat do dva i na razlicita mjesta, nikad na isto. Ja sam vec dugo ganjao sliku sa ribom na snijegu ali nikako da je uganjam po dani i po snijegu konkretno. Kalendarski gledano ribe sam uganjao zimi ali bas po snijegu ne. Po noci jesam ali po dani mi se nije do sada dalo da dovedem ribu ispred objektiva tako da za sada slika sa ribom na snijegu ostaje neostvarena zelja. Ja bih razdvojio pecanje bez snijega i pecanje po snijegu jer po meni nije isto iz nekoliko razloga. Jedan od njih je jer mislim da samim dolaskom snijega riba smanjuje aktivnost na najveci moguci minimum i po mom iskustvu sa vode ako nema snijega, ona i dalje moze da se hvata cesce i uspjesnije nego kad bijeli pokrivac stigne i samim padanjem i na povrsinu vode istu ionako hladnu dodatno ohladi. Inace meni jako drago doba godine kad volim da pecam jer nema komaraca, nema znojenja i manje je supaka na vodi.
    1 point
×
×
  • Create New...