Jump to content

Leaderboard

Popular Content

Showing content with the highest reputation on 12/14/2020 in all areas

  1. Amur kao riba koja nije autohtona vrsta se po zakonu ne sme vratiti u vodu. Tako kaze zakon, a to koriste mesari da odnesu svakog koga uhvate. U potpunosti se slazem i vecina jezera je imala kakav takav riblji fond dok su bila pod upravom lokalnih udruzenja. Conoplja je dozivela svoj procvat dok je jezerom samostalno upravljalo udruzenje Saran iz Conoplje. Kada su V Vojvodine preuzele upravljanje jezerom krece njegovo propadanje, samim tim da je prihod od prodatih dozvola umesto udruzenju preusmeren V Vojvodini udruzenje se suocava sa problemom kako isplatiti cuvare koji su na jez 365 dana u godini kako poribiti... a sada i problem sa vodostajem. Da je jezero ostavljeno da funkcionise pod lokalnom upravom ja sam siguran da bi mi sada pecali sarane 30+ u Srbiji ( Conoplji) ne bi morali da idemo u komsiluk.
    2 points
  2. Ja licno sam imao situaciju posle tog izglasavanja Uhvati i pusti da pricam sa KOLEGOM na jezeru koji je pecao par mesta od mene i podrzao tu odluku ali samo pola sata posle naseg razgovora vadi Amura od 10-12kg i stavlja ga u sak! Posle rasprave uspeo sam da ga nateram da vrati ribu ali je i on otisao sa A radi se o dugogodisnjem redovnom ribolovcu na jezeru. Nadam se da se to vise nece desavati. Prisustvovao sam smirenom i konstruktivnom razgovoru i ubeđivanju . Od tog dana, sad je evo treći mesec, nije dolazio na jezero.
    1 point
  3. Deliblato je specificna voda jer se vodi kao deo Specijalnog rezervata prirode "Kraljevac", pa je situacija tamo malo drugacija. Ljudi koji upravljaju Deliblatom su svojim zalaganjem za ocuvanjem vode dali primer kako bi trebalo da se vodi neka divlja voda. Velika je steta sto mi kao ribolovci moramo da skupljamo sredstva kako bi se u ovom slucaju spasilo Conopljansko jezero, valjda bi to drzava trebala da potpomogne, da bi sprecila nestajanje jedne stvarno predivne vode ciji je riblji fond na odredjenom nivou u odnosu na neke druge divlje vode. Sto se tice Bilijeve ideje vezano za pomoc jezeru, apsolutno podrzavam ovu ideju, jer je to izgleda jedini nacin za spasavanje divljih voda.
    1 point
×
×
  • Create New...