Jump to content

Leaderboard

Popular Content

Showing content with the highest reputation on 03/13/2022 in all areas

  1. Jeste drug,generalno mislim da za sve sto pluta,ili se njise u vodi je Spinner rig IDEALAN,..pop up,gumeni,verovatno i za sneska,ali ja ga nisam probao za sneska.Sneska mi uzme drugacije,usisa lepo,udica se ubode dublje pa za njega koristim German,kao sto sam napisao gore,mada zimi generalno sve uglavnom uzme nekako mrljavo,i uzeo bi i nebi,i uglavnom mi uzme solo pop up,na gumeni me bas jebe Deverika(ne volim da pecam na gumu,ali eto zimi moram,i jedino tada i pecam na gumu), a sneska hoce da uzme ali tipa mora da malo popusti hladnoca,da se malo vise aktivira riba,da malo otopli par dana,i da se malo samim tim i pokrene malo vise njegova aktivnost,valjda mu ovako ne odgovara bas da zine za 18mm boilu i pop up 14mm (malo zasecena boila,i malo pop up gde se spajaju),ipak je to malo veci mamac,..ali solo pop up 14mm idealan zalogajcic,uz mali pva top stvar. Sto se tice stavri sa Alija vrv ima dobrih,jer generalno sve pravi Kina sada,kao i udice tako i ostale sitnice,ali treba znati koje uzeti u pm,treba ekperimentisati i ubosti dobre Pratio sam ga duze vreme zadnjih mozda cetiri,pet godina sta radi zimi,mada zime nisu ni bile bas jake,sada sam malo skrenuo sa teme,izvinjavam se,..ali da se nadovezem na mrljavo uzimanje mamca,kada stegne hladno i voda zaledi,tanji led recimo,on se generalno grupise u grupice,i uglavnom budu u jednom mestu,sto deblji led on manje pliva,cim otopli,malo,tipa par dana sunce i toplije malo za to doba godine on se pokrene malo,cim krene lepse vreme odmah i njegova aktivnost raste,pomeraju se i grupice se polako rastave,ako opet stegne hladno,mraz,ledic,oni se opet vrate u grupice. Uglavnom su u najdubljem delu vode tada,obicno tu zimuju,mada vecina vas to dobro zna,ali eto mozda ce nekom da znaci i da pomogne ovaj mali tekstic iz mog skromnog iskustva,zimski ribolov na divljoj vodi je druga dimenzija ribolova,nema nigde nikoga,sam na vodi,u satoru trideset stepeni,dok napolju fijuce vetar i steze mraz,naspavam se i odmorim tako dobro,jos ako uspete da dobijete zimi divlju ribu,e onda je to stvarno malo visi nivo zadovoljstva. P.S. Necete verovati koliko covek moze da vidi i isprati,nauci navike divljih sarana uz pomoc dobrog sonara,manje vise na svim divljim vodama,jezera ili reke princip je isti,samo su nijanse razlicite,hocu da kazem da je pristup jako slican,ali generalno svaka voda ima nesto svoje sto je drugacije.
    2 points
  2. Svakako drug da nije dovoljno jedno pecanje za zakljucak u vezi bilo cega,ali…Da izmenjam nekoliko swingera,nekoliko hengera,signalizatora,pa kako se isti ponasaju na daleko,na blizu,razliciti uslovi itd…I to samo po jednu sezonu za sve navedeno.A ako se pogleda trend pojave novotarija u saranskim ribolovu koji je iz cestog prerastao u jos cesci i gde se uvek pojavi nesto “bolje”…Postavlja se logicno pitanje. A kad cu zaista pecati? U pravom smislu tih reci.Jedino cemu sam bas posvetio paznju i sto sam testirao su recimo sistem,oblik i velicina udice,predvez,struna,najlon…da bih dosao do onoga sto mi odgovara u razlicitim uslovimai sto mi mozda daje ribu vise,bolju realizaciju…i samo u nedostatku istih trazim alternativu.Nisam neko ko menja te neke krupnije stvari samo zato sto se pojavilo ili postoji nesto drugo,a pojavljuje se isuvise cesto.Da li ima bolje kombinacije recimo od mojih signalizatora i swingera?Ima itekako.Ima li losije,svakako…Ja koristim ono u sta sam stekao poverenje i guram tako.Filmove Korde,Nash-a,FOX-a…ne pratim.Razlog je prost i jednostavan.Jedino im je reklama svrha.Saranska industrija menja misljenja jednom mesecno,jbg. Da ne bude da medju markiranim kako standardnim stvarima tako i novotarijama nema dobrih stvari i da ih kudim,naravno da ne…Ja prvi kupim top stvar od gore pomenutih firmi ukoliko mi je potrebno,jbg volim dobro i kvalitetno,ali ne volim da mi se ribolov pretvara u test necega “boljeg,drugacijeg” jer toga nikada ne manjka…zato i jeste ono “A kad cu zaista pecati?” P.S. Nema negativne konotacije u mom postu drug.Samo razmena misljenja…Uostalom,najbitnije je da smo na vodi,pa neka koristi svako ono u sta ima poverenja i bice dobro.
    1 point
  3. Definitivno najefikasniji sistem na koji sam pecao. Toliko, da sam morao prestati da ga koristim! Tako pokretljiva udica kači sve što joj se približi...sistem je ubica, ali to znači da nepogrešivo upeca terpana, deveriku, babušku (često i za stomak) i onda oni tako vise na udici umesto da samo malo smetaju i glođu boilu, dok se ne pojavi šaran. Meni je to u praksi značilo da sam morao da vadim štapove na pola sata iako je boila mogla da izdrži napade ove napasti makar još sat vremena. German rig je moj izbor br. 1.
    1 point
  4. Mogu da se raspitam, imam neke prijatelje iz tog kraja
    1 point
  5. Prosle godine na Ramskom jezeru pecao sam zig, vjetar nam je pravio probleme jer je konstantno mijenjao pravac i hranjenje spod miksom mljevenim i sitnim gubio je smisao, dubina vode je bila u 7 m, a zig na 1.7 m od dna. Najvise rezultata mi je dala Korda Goo orange jer sam pored zute spuzve na udici, predvez u nekoj duzini od 1 m mazao kordom, spod nisam bacao ali sam stalno kobrao boile. Ovo navodim jer sam na komercijalma imao drugacije uslove gdje mi je spod igrao izuzetnu ulogu, tako da mi je trebalo malo vise vremena da se snađem. Tako da na rijekama mislim da se mora biti veliki znalac za pecanje zig tehnikom...
    1 point
  6. Jesam, prvog sarana u zivotu sam tamo upecao. Davno je bilo, nisam odlazio tamo jako dugo pa ne znam kakva je sada situacija
    1 point
  7. Na jezeru sam godinama kampovao i po mesec dana u cugu, nekada davno. Istina nema tamo puno sarandzija ali to je i prednost. Valjda ce se preko leta vodostaj popraviti jer bi rado da posetim to jezero. Priroda je bas takva kako si je opisao, prelep ambijent a voda se bukvalno pila iz jezara.
    1 point
  8. Steta,velika steta,..ja sam bio par puta pre nekih 10-ak godina,prelepa velika voda,priroda je nestvarno lepa,selo Paklestica sa kamenim krovovima,reka Visocica sa pastrmkom(pijes vodu iz ruke),..drugar je musicar pa sam par puta isao sa njim,ja sam bacao varalicu,oduvek sam zeleo da napravim kampanju od nekih 10 dana tamo.Onaj deo gde su ostaci kuca,koji je isplivao pre mozda dve godine kada je voda pala mi je bio nekako top da se tu postavi negde kamp,tipa kao da je druga planeta,okolo planine,..kakav bi to kadar bio za neki wild filmic,eeeeeh Prosle godine sam razmisljao o tome da se nekako organizujem da odem,ali prvo bi morao opet turisticki da obidjem jezero,da bi napravio neku viziju i plan gde bi se spustio sa opremom,kroz koji sljivar,i u kom delu jezera bi se postavio mozda,sto znaci da bi morao bar dva puta da idem a nije mi bas blizu,i tako na kraju nista . Veze me nostalgija neka za tim krajem dole,kao klinac cesto sam boravio u Pirotu,i na Staroj planini,i kupao se na jezeru gore,nadam se da nece ostati skroz bez vode,i da nece ostati samo prasina na kraju. Mada generalno u tom kraju su uglavnom varalicari i musicari,plovkarosi,retko da je neko sarandzija i da se bavi modernim saranskim ribolovom a da ga ja poznajem. ...evo par slika od pre desetak godina
    1 point
  9. U decembru prošle godine sam prvi put pecao sa drugarom koji ga koristi i oduševio se koliko je mamac fleksibilan i okretan. Bukvalno sa koje god strane da uzme udica se uvek namesti kako treba. Ja sam pored njega koristio german i kombi rig sa krimpovanjem i imao slabiju realizaciju u klasičnim zimskim uslovima. Vezano za elemente sistema, Fox ima dosta tih sitnica tako da sam njih kupio a povoljnije je od Korde. Mada, sa spinera se menja udica a kopča ostaje tako da se isplati i najskuplji uzeti.
    1 point
  10. Da se nadovezem jos da su i sanse za mrsenje predveza spinnera prilikom zabacaja svedene na minimum ako se koristi BOOM od Korde,i fora sa krimpovanjem je top,kompaktno i veoma lako i pouzdano,na pari se ispravi,i bude prav,zeljena duzina moze u milimetar da se odredi,bukvalno se isloristi skoro svih 100% Booma,otpatci su minimalni. Ima i drugih proizvodjaca jeftinijih,ali ne mogu da se porede sa kvalitetom od korde,recimo CarpPro ima tih stvarcica za spinner rig ali su prevelike,glomazne,zavrsna obrada losa,kada pravis rig sa njima je sve veliko,glomazano,dok je sa Kordom sve full upakovano,manje i kompaktno. Gardner ima dosta tih stvarcica i dosta su bolje od CarpProA. Kao i svi i ja gledam da me kosta jeftinije sve sto moze,ali vredi da se kupe te Kordine drkalice da bi ispao rig perfektno,meni je recimo bitno da bude perfektan,tako da jbg,pravim ga od Korde,eventualno nesto od Gardnera,ili PB Product,mada imam i tih stvari i od CarpProA,mogu i oni da posluze naravno. Video sam da je Korda izbacila i neka mala olovca umesto ovog olova koje mesimo pa stavimo na mesto cvora ili onog metalnog krimp dela da bi stajalo,generalno stoji ali je mozda bolja fora to olovce koje se stisne kljestima i vrv stoji jace nego ovo olovo koje mora da umesimo dobro da bi stajalo kako treba,treba probati.
    1 point
  11. Realno može ali jako teško,treba dobro poznavati i izračunati tok reke da znaš koliko uzvodno treba baciti da mi hrana dosla na tu dubinu gde je zig... a postavlja se pitanje ima li to ikakvog smisla.
    1 point
  12. Ovo je tema gde bukvalno nema tačnog odgovora, kao BMW ili Mercedes, Samsung ili Iphone, Nike ili Adidas, ZVEZDA ili partizan (ovo baš i nije najbolji primer ) Svako koristi ono šta se najbolje slaže sa njegovim načinom ribolova, prezentacije, priborom... ja npr ne bih mogao da zamislim ribolov sa swingerima i meni su hengeri bolji milijardu puta i za divljinu i za komercijalu, za blizu i daleko, za leto i zimu,.. bukvalno za sve
    1 point
  13. Šator je uzet i skoro bio prvi put montiran za probu na dnevnom pecanju. Prvi utisci su skroz korektni, taj njegov prostor mi je i trebao. E sad ćemo videti kakav je za noćenje i da li kondenzuje.
    1 point
  14. Ja sam ga kupio,posle 4,5 koriscenja mogu neki sud da donesem.. Sasvim dobar sator za te pare,veliki,prostran,dosta mesta.. Mana nema winter skin opciono,bar za sad da se dokupi.. Uz njega ide kapsula koja je odlicna,komarci,bube itd..,sve u svemu carp pro je napravio dobar sator za pristrojne pare.. Prvih par puta ga je bilo muka rastaviti zbog novih sipki valjda,a da i tenziju nikako neskidati dok se rastavlja bar u pocetku.. za te pare,opet bih ga kupio,iako sam pre toga imao pelzer-a,trakkera sl itd
    1 point
×
×
  • Create New...