Javor Porobic Posted January 25, 2017 Share Posted January 25, 2017 i ja se slazem da je malo cudno i pitanje kako vezuje ovaj mix. 200 tiger ,200 pticija ,200kukuruzno bas se pitam sta ce vezatiMisliš da kukuruzna krupica-griz nije vezivo? I ja mislim da je malo premalo veziva u gornjem i da prebrzo radi,ali je dole ispravio.Ova boila je po meni,sasvim ok što se tiče rolanja,u kemiju ne ulazim 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ganic Posted January 25, 2017 Share Posted January 25, 2017 Ma vezace nije problem sve veze ali vrlo malo ima veziva . A ne ulazim ni ja u hemiju ali istog sam misljenja da je previsevtecnosti za 900gr mixa . Ne kazem da nece da radi mix ili boila radilo meni na 5 brasna i mleko nekada ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Javor Porobic Posted January 25, 2017 Share Posted January 25, 2017 Ma vezace nije problem sve veze ali vrlo malo ima veziva . A ne ulazim ni ja u hemiju ali istog sam misljenja da je previsevtecnosti za 900gr mixa . Ne kazem da nece da radi mix ili boila radilo meni na 5 brasna i mleko nekada ...Htio sam reći da 20 % kukuruznog griza-krupice sa 5% surutke je sasvim dovoljno,iako je prebrza boila po meni ipak,a dole je u tekstu ispravio sa grizom ili megablendom taman.Kukuruzno obićno brašno ne bi po meni prošlo ali naveo je griz,kukuruzno brašno ili kukuruzni griz se drugačije ponašaju tehnički u boili.Sirutka je isto lijepo vezivo.I pretpostavljam da melje ptićju Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fox Posted January 28, 2017 Share Posted January 28, 2017 Druze ja sam ovde napisao samo za pelagicevo a nosio sam je i na Smolucu i Zabare, ista stvar Zbog toga ja kazem da sam razocaran bakom a pravio sam je kao sto pise na kesi i samo sam dodao po 1 ml cream cajusera na kilogram mix-a! Melegov malbery mi je pecao na sve tri vode naprimer Moj ti je savet da se ne bavis bakom jer ces samo da lutas i da bacas pare. To ti je boila pola-pola,tj ili si pukovnik ili pokojnik.Mnogo faktora treba da ti se poklopi da bi pecao. Imas x drugih kombinacija i aroma. Radi ono sta si testirao,sta ti se dobro pokazalo i posveti se odabiru mesta,markiranju,spremanju spoda itd itd sto ti je veliki preduslov za dobar ribolov. Licno kod sebe uvek imam 4 vrste bojla koje pravim ( 2 voca 2 fish/fish-spice) i drugo me ne zanima. Pored toga kod sebe uvek imas kukuruz,gumenjak,tiger ako ne posebno spremljem bar u spodu. Napravi par razlicitih dipova i peglaj. Sve sto vise gomilas,tipa ovde radilo ovo extra,ovaj ga razbio na jagodu i slicne price samo se vise gubis i srljas a na kraju rezultat ocajan. Radi i pravi ono sto si probao,usavrsavaj i ne brini. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
GORANBILLY Posted January 28, 2017 Share Posted January 28, 2017 Limar tebi Mesaros bas prirastao za srce?????! Kakve bre veze sad ima Baka sa ovom temom?Covek trazi pomoc oko recepta a vi polimisete koju Baku saran bolje jede! Link to comment Share on other sites More sharing options...
boza rus Posted January 28, 2017 Share Posted January 28, 2017 Limar tebi Mesaros bas prirastao za srce?! Kakve bre veze sad ima Baka sa ovom temom?Covek trazi pomoc oko recepta a vi polimisete koju Baku saran bolje jede!billy druze jel ovo prva tema koja ide u out....ovde bre i oglasi se svedu na zezanje a ne nesto drugo...tako da je ovo vec standardno postalo.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
GORANBILLY Posted January 28, 2017 Share Posted January 28, 2017 Bozo druze ne moras svaki put kad spomenem Limara da se odmah javis. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
GORANBILLY Posted January 28, 2017 Share Posted January 28, 2017 Postovi o Baki prebaceni u odgovarajucu temu. Sad bi bilo lepo drzati se teme. Link to comment Share on other sites More sharing options...
biser Posted January 29, 2017 Share Posted January 29, 2017 STEVDA:Dato ti je mnogo toga. Kristijan je po obicaju napisao korektno i to ti je dovoljno.Ako mislis da pecas u buducnosti svojim miksom na tim vodama, onda ti savetujem da ga napravis sa sto manje komponenti, odnosno da su komponente koje stavljas u miks u sto vecem procentu. Dodaci u manjem procentu su varijacije koje samo ti mozes da ispitas na vodi.Ako unapred "iseckas" miks na 20-30 komponenti, izgubices se.... Moj predlog za tebe i sve pocetnike - napravi miks od 5-6 komponenti, proveravaj kvalitet rolanja, koenzistetntnost, pustanje arome (u casi vode), lovnost itd... a onda se igraj sa sitnijim dodacima i prati ucinak 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
bojan4445 Posted January 31, 2017 Share Posted January 31, 2017 Ja ti savetujem pocetnicima da pecaju na kukuruz:)) Od bake nema spasa,marketing je cudo.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
dejan zarkov Posted January 31, 2017 Share Posted January 31, 2017 Ja ti savetujem pocetnicima da pecaju na kukuruz:)) Jako gresis ako mislis da je kukuruz mamac za pocetnike. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bojan4445 Posted February 2, 2017 Share Posted February 2, 2017 Jako gresis ako mislis da je kukuruz mamac za pocetnike. Kako god okrenes ja gresim Link to comment Share on other sites More sharing options...
dejan zarkov Posted February 2, 2017 Share Posted February 2, 2017 Samo sam hteo da ukazem na to da je 'mamac za penzionere i pocetnike' cesto potisnut i marginalizovan . Kukuruz nekad peca bolje nego ista . Pecao je kukuruz i na svetskim prvenstvima ,samo tako. no,to sad nije tema i ne bih puno o kukuruzu,da ne odemo u offtopic . pravda za KURUZ ! 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts