Salee Posted January 10, 2017 Share Posted January 10, 2017 E ovako, hocu prvi put, uskoro da napravim svoju boilu, i sad cu vam reci za sta bi se ja odlucio ovako ne iskusan u ovome...Meleg Bait Attract Natural, Nutrabaits Nutramino 250ml, Arome SBS (mozda Meleg), SBS HCL Betain 250g, za zasladjivac isto ne znam, da li sbs, meleg... molim vas ko se razume, zna, a da pritom nije pristrasan nekom brendu, svejedno mi je koji brend samo da je taj proizvod dobar i radi svoj posao...i da ako mi neko predlozi nesto od ovoga nebitno kojeg brenda nebi bilo lose da malo i napise cemu sluzi hvalaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
bulaja23 Posted January 11, 2017 Share Posted January 11, 2017 Šta čemu služi imaš vrlo detaljno objašnjeno u delu Mamci i prihrana/Komponente i aditivi. A što se tiče pravljenja boili, u istoj rubrici pod odeljkom Boili, jedan od prvih postova je ,,Pomoć za recept,, gde možeš nešto pročitati, a svakako u istoj rubrici mozes naći dosta tema koje će ti pomoći u izradi prve boile. Moj savet ti je da ne kupuješ nikakve komponente dok se pre toga dobro ne informišeš i odlučiš šta hoćeš da praviš. Napiši prvo recept pa onda na osnovu njega u nabavku. A što se tiče proizvođača ugl na njihovim sajtovima imaš preporučene doze koliko čega u šta ide. Predlažem ti da kreneš od toga, pa onda dalje pravi svoje varijacije. Pozdrav Link to comment Share on other sites More sharing options...
Salee Posted January 12, 2017 Author Share Posted January 12, 2017 citao sam, video sam sve to, nego sam mislio od svakog brenda njihov najveci adut, npr meleg atract natural, sbs betain...lupam sad, ne znam pa zato hocu vas iskusne da pitam.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bojan4445 Posted January 23, 2017 Share Posted January 23, 2017 SBS,NUTRABAITS sve su to lako dostupni dobri brendovi i uglavnom im je sve ok ali ti od njih neces napraiti dobru boilu nego samo dobru glavobolju...Baziraj se na miks pa na sve ostalo 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aleksandar Aca Posted January 26, 2017 Share Posted January 26, 2017 evo ja posto ne pecam vise komercijale i takmicenja poslacu ti na pp neke moje mamce koji su mi se pokazali ok pa ti probaj kombinuj i bistro Link to comment Share on other sites More sharing options...
nebojsacukovic Posted January 26, 2017 Share Posted January 26, 2017 SBS,NUTRABAITS sve su to lako dostupni dobri brendovi i uglavnom im je sve ok ali ti od njih neces napraiti dobru boilu nego samo dobru glavobolju...Baziraj se na miks pa na sve ostalo Ti si u velikoj zabludi ....verovatno siPoznavao pokojnog Kenca ,Bog dusu da mu prosti,mislim da te nije tako ucio.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
pele Posted January 26, 2017 Share Posted January 26, 2017 Ti si u velikoj zabludi ....verovatno siPoznavao pokojnog Kenca ,Bog dusu da mu prosti,mislim da te nije tako ucio....Pa više ili manje napisao je istinu,sbs živi na staroj slavi a nutrabaits ima neke dobre stvari ali ništa bolje od konkurencije a koštaju zaista da te glava zaboli., Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sale-Kg Posted January 26, 2017 Share Posted January 26, 2017 Ti si u velikoj zabludi ....verovatno siPoznavao pokojnog Kenca ,Bog dusu da mu prosti,mislim da te nije tako ucio....Zasto mislis da je u zabludi....delim misljenje sa bojanom da prvo treba obratiti paznju na mix jer ne verujem da supalj i ne kvalitetno izbalansiran mix mozes popraviti jakom hemijom.Sa druge strane ako imas dobar mix ne treba ti neka narocito jaka hemija pogotovu za divlju vodu,mada ne znam konkretno na sta je bojan mislio kada je napisao : ''ali ti od njih neces napraiti dobru boilu nego samo dobru glavobolju... '' - da li je mislio na cenu proizvoda pomenutih proizvodjaca?-ili na kvalitet hemije pomenutih proizvodjaca? Link to comment Share on other sites More sharing options...
bojan4445 Posted February 1, 2017 Share Posted February 1, 2017 Zasto mislis da je u zabludi....delim misljenje sa bojanom da prvo treba obratiti paznju na mix jer ne verujem da supalj i ne kvalitetno izbalansiran mix mozes popraviti jakom hemijom.Sa druge strane ako imas dobar mix ne treba ti neka narocito jaka hemija pogotovu za divlju vodu,mada ne znam konkretno na sta je bojan mislio kada je napisao : ''ali ti od njih neces napraiti dobru boilu nego samo dobru glavobolju... '' - da li je mislio na cenu proizvoda pomenutih proizvodjaca?-ili na kvalitet hemije pomenutih proizvodjaca?Gde si Sale kralju,sa ima?Htedoh reci da sa hemijom mozes svasta isto tako i nista zato treba pre svega napraviti dobar miks i polako uciti o hemiji i probati...Licno nisam neko ko moze da drzi predavanja o hemiji,sta sa cim i kako to bih prepustio Duci(BAJT SERVIS) on to mnogo bolje zna od mene,decko je enciklopedija pa njega mozete da pitate vezano za to,ja svoje ribolovne avanture baziram na divljim vodama koje SU NAPADNUTE SOLIDNO i stoga boile baziram na tu temu...MIKS,MIKS I SAMO MIKS i jos po nesto:)) Sale ocemo na Becmen u prolece malo,nikad nisam bio a deluje mi interesantno dok ne izadje saran iz mresta valja ga negde loviti? Link to comment Share on other sites More sharing options...
bojan4445 Posted February 1, 2017 Share Posted February 1, 2017 Ti si u velikoj zabludi ....verovatno siPoznavao pokojnog Kenca ,Bog dusu da mu prosti,mislim da te nije tako ucio....Da nisi bio sa Kencem na Skadar? Link to comment Share on other sites More sharing options...
nebojsacukovic Posted February 1, 2017 Share Posted February 1, 2017 Nisam na Skadar bio nikad,planiram 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
bojan4445 Posted February 1, 2017 Share Posted February 1, 2017 Nisam na Skadar bio nikad,planiramBas sam danas sedeo sa Miletom i pocesmo neku pricu i pomenusmo Kenca,znam da je bio sa nekim iz Leposavica na Skadar a rekoh da nisi ti:) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sale-Kg Posted February 1, 2017 Share Posted February 1, 2017 Sale ocemo na Becmen u prolece malo,nikad nisam bio a deluje mi interesantno dok ne izadje saran iz mresta valja ga negde loviti?Ako uklopimo slobodno vreme idemo na neko pecanje obavezno Link to comment Share on other sites More sharing options...
Salee Posted February 19, 2017 Author Share Posted February 19, 2017 evo ja posto ne pecam vise komercijale i takmicenja poslacu ti na pp neke moje mamce koji su mi se pokazali ok pa ti probaj kombinuj i bistro cekam, pa ako mozes, posalji mi na pm neke recepte...hvala Link to comment Share on other sites More sharing options...
amatervk Posted March 19, 2017 Share Posted March 19, 2017 Koliko se kilograma gotovih boili dobije od 10kg mixa, odprilike? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kristijan_Sombor Posted March 19, 2017 Share Posted March 19, 2017 zavisi od kolicine jaja i hemije ali otprilike oko 15kg gotovih boila. Link to comment Share on other sites More sharing options...
amatervk Posted March 19, 2017 Share Posted March 19, 2017 Hvala Kristijane. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bevebo Posted May 27, 2017 Share Posted May 27, 2017 Ћао свима. Ево и ја да се похвалим да сам у пар задњих година видно напредовао у свеукупном сазнању о шаранском риболову на комерцијалним водама. Вођен искуством неколицине вас несебичних успео сам и да направим ( после доста промашаја ) свој први воћни микс (бојлу) која ми је ове године дала невероватне резултате. Сада сам решен и да покушам направити неки месни микс и не кријем али велику помоћ опет ћу потражити по форуму и сигуран сам у успех. Свима желим да истрају у својим покушајима за савршеним миксом и да без бојазни и сујете прихвате поједине рецепте које су неки по мени велики људи поделили на овом форуму. Бистро свима а ја одох да простудирам форум о франкфуртској бојли. Нешто ће већ испасти на крају 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts