Limar Posted August 21, 2017 Share Posted August 21, 2017 5gr i 7% je velika razlika,nisi razmisljao da u miksu M1 vec ima povoljno RR pa 5gr igra ulogu? Nije to klot miks pa da trpas kako stignes 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
hanibalccc Posted August 21, 2017 Share Posted August 21, 2017 Razmisljao sam ja o tome ali koji su onda vrag stavili i 5g u recept (cisti marketing da prodaju proizvod vise), nego mi je Dusan Janac rekao da slobodno u orginal sbs m1 mix stavim 7% robin reda. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Limar Posted August 21, 2017 Share Posted August 21, 2017 Meni je Dragan Torbica rekao da moze i vise od 10%,ne moze da smeta,sto vise trosis-vise kupujes. 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
hanibalccc Posted August 21, 2017 Share Posted August 21, 2017 Ja prvi put rolam M1 tako da cemo vidjeti kako ce ispasti, pa cemo ga dalje doradjivati I jos pola ljudi mi je reklo obavezno aroma frankfurtske da se stavi a druga polovina ni slucajno...hehehehe Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shoga Posted August 21, 2017 Share Posted August 21, 2017 Razmisljao sam ja o tome ali koji su onda vrag stavili i 5g u recept (cisti marketing da prodaju proizvod vise), nego mi je Dusan Janac rekao da slobodno u orginal sbs m1 mix stavim 7% robin reda.Taj recept njihov nista ne valja, nemoj ni da ga gledas....imas robin reda u miksu, mozes i da ne stavis preko toga nista...ja sam stavljao 50 grama, kad nisam imao vise rr rolao i bez njega i nije bilo neke razlike. Mislim da 50 grama zavrsava posao racunajuci sve ukupno...ostalo je trpanje bez potrebe Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shoga Posted August 21, 2017 Share Posted August 21, 2017 Meni je Dragan Torbica rekao da moze i vise od 10%,ne moze da smeta,sto vise trosis-vise kupujes.Pusti ti Dragana, nema on pojma....nikada nece biti glavni arhivator 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
hanibalccc Posted August 22, 2017 Share Posted August 22, 2017 Taj recept njihov nista ne valja, nemoj ni da ga gledas....imas robin reda u miksu, mozes i da ne stavis preko toga nista...ja sam stavljao 50 grama, kad nisam imao vise rr rolao i bez njega i nije bilo neke razlike. Mislim da 50 grama zavrsava posao racunajuci sve ukupno...ostalo je trpanje bez potrebe Pa koji recept onda da gledam, daj neki savjet Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fox Posted August 22, 2017 Share Posted August 22, 2017 Pa koji recept onda da gledam, daj neki savjet Nemoj da gledas nijedan recept,sedi sam i sastavi mix. M1 mix ti je mesno-zacinski i kreni odatle. Riblja brasna,robin red,ugljeni hidrati i vlakna. Upotpuni i izbalansiraj mix na takav nacin i pecace sigurno 5x bolje. Ako pravis po recepturi sbs upecaces jedno veliko NISTA. Sve je preko svake optimalne doze i cist marketinski trik. Prvo i osnovno je da znas sta koja komponenta u mixu znaci i koja je njena uloga,ne mozes da trpas sve i svasta,drugo nije isto ako pecas 24h ili 3 dana,da li hoces instant reakciju ili da ti riba "legne" na boilu,period kad lovis,dubina vode itd. Ako stavis 10ml likvida m1 i ostalu hemiju po njihovoj recepturi mozes da pecas otprilike max 10 sati i posle toga da gledas kako drugi pecaju. I da znas kada sve to slozis ta boila nije nimalo jeftina,mix+hemija+jaja cca 25 eur/1kg Link to comment Share on other sites More sharing options...
hanibalccc Posted August 23, 2017 Share Posted August 23, 2017 Pazi novac nije problem, al ne mogu da vjerujem da orginalni recept sbs-a ne valja, ja nisam do sada nisam nikada rolao M1 pa ne smijem nista da tvrdim!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Limar Posted August 23, 2017 Share Posted August 23, 2017 Pa kad nije problem lova kupi i pravi dok ne ubodes,ne moze biti pouzdanije,ovako je sve rekla-kazala... Link to comment Share on other sites More sharing options...
hanibalccc Posted August 23, 2017 Share Posted August 23, 2017 Vec sam sve kupio sto treba po receptu sbs-a, uzeo sam i 10 kg miksa....vidjecemo sta nam Bog da Link to comment Share on other sites More sharing options...
vladaBG Posted August 23, 2017 Share Posted August 23, 2017 A sto be kupis već gotove boile i ne lomis glavu ooo recepta. Braca iz kikinde,Nesa borca a verovatno ima i drugih prave proverenu boilu dokazanu na stotine takmicenjaTo ti je mnogo i bolja i jeftinija varijanta,potroši ćeš kile i kile miksa i litre tečnosti i potanje šta ćeš napraviti i dobitiBolje kupis proverenu boilu ako ti je bas toliko važno da pecas na tu boilu Link to comment Share on other sites More sharing options...
mijat Posted August 23, 2017 Share Posted August 23, 2017 A sto be kupis već gotove boile i ne lomis glavu ooo recepta. Braca iz kikinde,Nesa borca a verovatno ima i drugih prave proverenu boilu dokazanu na stotine takmicenjaTo ti je mnogo i bolja i jeftinija varijanta,potroši ćeš kile i kile miksa i litre tečnosti i potanje šta ćeš napraviti i dobitiBolje kupis proverenu boilu ako ti je bas toliko važno da pecas na tu boilu nemoj da misliš da je to što oni prodaju isto to sa čime pecaju na takmičenju! hanibale, samo napred, napravi boilu i pravac na vodu. za početak napravi kilogram i videćeš kako će se pokazati. da te utešim, mnogi prave M1 sa komponentama SBS-a, konkretno i ja a jagodu i ostalo voće pravim od VdE. nemoj samo da koristiš čist mix već ga razblaži tj. pomešaj sa "domaćim" 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
hanibalccc Posted August 24, 2017 Share Posted August 24, 2017 nemoj da misliš da je to što oni prodaju isto to sa čime pecaju na takmičenju! hanibale, samo napred, napravi boilu i pravac na vodu. za početak napravi kilogram i videćeš kako će se pokazati. da te utešim, mnogi prave M1 sa komponentama SBS-a, konkretno i ja a jagodu i ostalo voće pravim od VdE. nemoj samo da koristiš čist mix već ga razblaži tj. pomešaj sa "domaćim" Hvala na savjetu Pazi a to sto prodaju kosta 20e po kilogramu znam jer sam pitao Bracu, a i ja se slazem sa kolegom sigurno ti nece prodati boilu istu kao sto on peca na nju.....Ne bi ni ja da sam na njihovom mjestu, meni je ribolov hobi a Braca zivi od toga Link to comment Share on other sites More sharing options...
vladaBG Posted August 24, 2017 Share Posted August 24, 2017 E jesmo mi čudan narod koji u sve sumnja i ni u šta ne veruje....Mi znamo uvek sve od toga da se solar i nutra prepakuju kod nas kod žike u shupi pa do toga ko je ubio kenedijaOba čoveka koja sam naveo lično poznajem i siguran sam da prave isto za sebe i za prodaju, i da idu logikom da se na pecas i dodjes da kupis opet.... jer jednom ako te zajebe nećeš više doći A na isti mamac,na istom mestu, u isto vreme dva čoveka će imati različite rezultate 4 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
vladaBG Posted August 24, 2017 Share Posted August 24, 2017 Ja sam ti samo dao savet da bi skratio vreme,muke i uštediš pare a da se napecasSvi prave m1 i frakfurtsku a peca vrhunski petorici ljudi Komplikovana jako boila za napraviti da bude ful 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
exyucarp Posted August 24, 2017 Share Posted August 24, 2017 Tema! Link to comment Share on other sites More sharing options...
biser Posted September 13, 2017 Share Posted September 13, 2017 Nikad nisam pravio m1, niti sam ikada pokusavao da kopiram brendiranu aromu. Pravac dejstva nije taj nego bojla sa kombinacijom extrata, mirisa i ukusa koja je jedinstvena. Ako miks ima iole onog sto treba, uz sve druge potrebne uslove, saran ce doci. Mozda necete upecati 20 koliko bi ih bilo sa napucanom bojlom ali 6 hocete. A moze biti i obrnuto Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sokan Posted December 5, 2022 Share Posted December 5, 2022 Aj da osvezim temu i ponovo pokrenem. Koristim moj domaci M1 i Monster Crab vec nekoliko sezona i neverovatno dobre rezultate imam. Ne takmicim se, niti planiram i bas me briga da li neko zna koju boilu imam i kako glasi recept. Vise znacaja pridajem taktici i nekim drugim stvarima, nego da se oslanjam samo na mamac. Opet i van toga, nije mi cilj da dodjem na jezero i nabijam komplekse nekome jer mi se moze, niti smatram da sam toliko dobar. Recept sam ja sastavio i testirao, rolao i pecao. U pocetku je to bilo mnogo jednostavnije, kako su se javljali rezultati, tako sam pojacavao recept i ovo je neka konacna varijanta koja mi vrhunski peca, od pocetka do kraja kampanje. Riba lepo prihvata boilu i uz adektvatno hranjenje zna lepo da legne na nju :). Pravio sam je i topivu uz odredjenu taktiku i nije bilo greske. Ko voli nek izvoli M1 15% LT94 10% HERING RB 5% PREDIGEST RB 12% PTICIJA HRANA MLEVENA 10% RENNET CASEIN 8% PSENICNE KLICE 5% MLEVENA KONOPLJA 10% ROBIN RED 25% PALENTA 30 gr pivski kvasac 20 GR SO 5 GR BETAIN HCL 3 ml M1 SBS 1 ml frankfurter s. sbs 6 kapi black peper 20 ml Attract natural 20 ml liquid liver Zasladjivac - preporuka proizvodjaca 25 ml salmon ulje Najlepse rezultate sam imao u kombinaciji sa pop-up jagodom na dlaci (snowman ili pola-pola), kao i singl boilu sa malim podizacem umocenom u dip M1, domaci. Igrajte se malo i sa tretiranjem boila nakon kuvanja sa odredjenim komponentama, zna da bude veoma efikasno. Opet kazem, taktika je mama i to je ono na sta se oslanjam, ako ne znate da pecate mozete da rolate bilo sta nece to biti to. Cena miksa na 10 kila je oko 60 i nesto eura sto je prihvatljivo, gledao sam i cifru da ispostujem. 5 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kristijan_Sombor Posted December 12, 2022 Share Posted December 12, 2022 Veoma zanimljiv recept. Svaka čast 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Edgar Posted January 26, 2023 Share Posted January 26, 2023 @SokanThanks za deljenje recepta. Ne vidim koliko ide jaja? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts