GORANBILLY Posted December 21, 2012 Share Posted December 21, 2012 Sta vam znaci ovo SPOLJA??Spolja znači posle kuvanja na mlake boile preliti..... 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
TasinCarp Posted January 2, 2013 Share Posted January 2, 2013 GORANBILLY hvala... Link to comment Share on other sites More sharing options...
TasinCarp Posted January 20, 2014 Share Posted January 20, 2014 Koji recept je proban od ovih.Ja imam ovo korigujte molim ako ima sta:---------------------------900g triga ice100g red hering30g GLM50ml likvid triga20 kapi black peper3ml crambery1ml kavijar7g betain HC120 kapi n - bytric acid20 ml nutraminoUlje samo za rolanje salmon ....---------------------------Nisam ga nikad probao i necu dok ne cujem sugestije.. skup je do jaja.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kristijan_Sombor Posted January 20, 2014 Share Posted January 20, 2014 20 kapi n butric i 20 kapi black paper na kilo mixa? auuu lebovu ti pomadu, da nije malo mnogo drugar? 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Srkijan Posted January 20, 2014 Share Posted January 20, 2014 Slazem se sa Kristijanom....a dodao bi i to da je 30g GLM previse i preskupo po meni....nema potrebe za toliko ekstrakta...pojacao bi red hering i dodao malo robin reda. Salmon oil 10-15ml za hladnu vodu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
TasinCarp Posted January 21, 2014 Share Posted January 21, 2014 Pa koliko ide onda tih kapi? Znam da u M1 ide oko 8kapi - 10kapi pepera.. a ovde? Nbytric nisam koristio a imam ga i smrdi ko smrt.. kako se on dozira? Link to comment Share on other sites More sharing options...
vladaBG Posted January 21, 2014 Share Posted January 21, 2014 a 3ml kavijara i 1ml kremeberija u ovom tvom receptu nece ni da se nazire a ne oseca...triga jaka,belek peper 20 kapi... 20 kapi n batrik... 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
milancheshow Posted January 21, 2014 Share Posted January 21, 2014 meni samo nije jasno da 100g red heringa pravi neku revoluciju u mixu... 5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
zima Posted January 21, 2014 Share Posted January 21, 2014 Ja mislim da 20 kapi peper-a nije mnogo to mu dodje 1ml a 1ml ide na 1kg mixa to sam isprobao. A n - bytric acid nisam iso nikad vise od 10 kapi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krle Posted January 21, 2014 Share Posted January 21, 2014 n,butric ne vise od 5-6 kapi za rano prolece a posle i manje Link to comment Share on other sites More sharing options...
GORANBILLY Posted January 21, 2014 Share Posted January 21, 2014 Koji recept je proban od ovih.Ja imam ovo korigujte molim ako ima sta:---------------------------900g triga ice100g red hering30g GLM50ml likvid triga20 kapi black peper3ml crambery1ml kavijar7g betain HC120 kapi n - bytric acid20 ml nutraminoUlje samo za rolanje salmon ....--------------------------- Nisam ga nikad probao i necu dok ne cujem sugestije.. skup je do jaja..Po 20 kapi je previse,ja bih stavio 7do10 kapi B Pepera,i max 5kapi N Barica ali N batric razmuti u malo vode pre nego sto ubacis u jaja. I pojacao bih aromu za po 1 ml. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ganic Posted January 21, 2014 Share Posted January 21, 2014 i ja bih reko ne da je mnogo nego preterano. ja bi zavisno od vode ako je komercijala onda moze 5-7 kapi peper i 3-5 kapi bytric a aromu po propisanom odnosu na ambalazi a li maximalnoj dozi a i mislim da ti red 100gr nista ne znaci na 900gr ica. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krle Posted January 21, 2014 Share Posted January 21, 2014 "N batric razmuti u malo vode pre nego sto ubacis u jaja"n'butric je toliko jak da kada se sipa direktno u jaja odmah ih isprzi i smrdi u PM Link to comment Share on other sites More sharing options...
GORANBILLY Posted January 21, 2014 Share Posted January 21, 2014 "N batric razmuti u malo vode pre nego sto ubacis u jaja"n'butric je toliko jak da kada se sipa direktno u jaja odmah ih isprzi i smrdi u PMIskusio sam to sa N Batricom zato sam mu i napisao da razmuti sa vodom. Kad sipas direktno u jaja gde padne kap Batrica jaja pobele i naprave se grudvice. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
rodja Posted January 21, 2014 Share Posted January 21, 2014 Iskusio sam to sa N Batricom zato sam mu i napisao da razmuti sa vodom. Kad sipas direktno u jaja gde padne kap Batrica jaja pobele i naprave se grudvice.to sam i ja hteo reci sad ali si bio brzi... Link to comment Share on other sites More sharing options...
biser Posted January 21, 2014 Share Posted January 21, 2014 Jel neko probao da meša Triga ice sa, npr, Big fish miksom ili nečim drugim, za onaj recept, sa početka teme.Ako jeste, sa čim i u kom odnosu u gr. Link to comment Share on other sites More sharing options...
TasinCarp Posted January 21, 2014 Share Posted January 21, 2014 E vidite ljudi ja sam svakako dobio ovaj recept i bas mi je drago da se ukljucila tolika konverzacija.Vidi se tacno da taj gospodin sarandzija nije hteo ni blizu da mi da dobar recept nego sve na vrat na nos.. Ja znam da je mnogo - tj skupo glm, nbutric je jako mnogo cak ga izbaciti mozda.. arome naravno pojacati..Hvala svima iz ovog mogu svasta da naucim... Link to comment Share on other sites More sharing options...
max90 Posted January 21, 2014 Share Posted January 21, 2014 Ko je lud da pokloni dobar recept koji bi posle zavrshio ovako na internetu komentarishuci ga javno bilo ko . A covek ulozio ko zna koliko truda a i novca da ga stvori . Polako , nemoj uzimati sve zdravo za gotovo :-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
ganic Posted January 22, 2014 Share Posted January 22, 2014 I ja se slazem max da sve to sto se dobiju recepti mozes uzeti da ti sluzi kao osnova za pocetak i da polako krenes da ga preradjujes je ti niko nece dati tek tako . A taj od koga si dobio ako ti je dobar drug i verujes mu toliko zasto bi stavio na forum i proveravao kvalitet. Kvalitet proveravas na vodi . 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Srkijan Posted January 22, 2014 Share Posted January 22, 2014 I ja se slazem max da sve to sto se dobiju recepti mozes uzeti da ti sluzi kao osnova za pocetak i da polako krenes da ga preradjujes je ti niko nece dati tek tako . A taj od koga si dobio ako ti je dobar drug i verujes mu toliko zasto bi stavio na forum i proveravao kvalitet. Kvalitet proveravas na vodi .A pitanje je i na kojoj vodi?...ne radi svaki miks isto na svim vodama....neko razvija boilu....testira....usavrsava je ....dodje do lovne boile ali za samo jedno jezero! i sta onda? prodje dve sezone i riba vise ni na toj vodi nece da jede tu boilu!To je char pecanja na boile i varanja sarana!Stalno nesto novo....nova brasna, novi miksevi, nove kombinacije.....ljudi kupujte komponente....pravite blaze varijante, pa postepeno pojacavajte...testirajte ako imate vremena...ako ne, uzdajte se u srecu i dobre komponente naravno!Svako dobro 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
TasinCarp Posted January 22, 2014 Share Posted January 22, 2014 Imam drugara ima jednu boilu i peca na svim vodama sa njom i vata. U sezoni na komercijalama razbija sa njom. Tako da moze da se napravi boila da radi na sve vode samo je treba cackati. Znam ja da nije niko lud da da recept od A do Š. Kontam da nikad necu ni praviti ovu trigu, eto hteo sam samo da prepisem sa papira ono sto sam dobio jos pre god ipo dana.. Pecajte ljudi, ja planiram da batalim boile mnogo bre to skupo da bi napravio dobar mamac..... Dobar dip kukuruz, guma, parfem i gas.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dukas Posted January 22, 2014 Share Posted January 22, 2014 Au Tasin sad si pustio reklamu,batalices boilu!!!!!!!! 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ganic Posted January 22, 2014 Share Posted January 22, 2014 Imam drugara ima jednu boilu i peca na svim vodama sa njom i vata. U sezoni na komercijalama razbija sa njom. Tako da moze da se napravi boila da radi na sve vode samo je treba cackati. Znam ja da nije niko lud da da recept od A do Š. Kontam da nikad necu ni praviti ovu trigu, eto hteo sam samo da prepisem sa papira ono sto sam dobio jos pre god ipo dana.. Pecajte ljudi, ja planiram da batalim boile mnogo bre to skupo da bi napravio dobar mamac..... Dobar dip kukuruz, guma, parfem i gas.. pa najbolje pitaj tog drugara za konkretno tu boilu pa on ti nece dati kompletan recept pa eto nju doradjuj . Link to comment Share on other sites More sharing options...
milancheshow Posted January 22, 2014 Share Posted January 22, 2014 pa ako ti je drugar dace ti ceo recept...sa druge strane, zavisi sta podrazumevas pod dobrom boilom... da li ocekujes dobar mamac na dlaci kojim ces da pecas 8h ili zelis dobru hranu koja ce da ti propeca kasnije i drzi ribu duze u zoni u kojoj pecas... cesto su to dve potpuno razlicite stvari... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ganic Posted January 22, 2014 Share Posted January 22, 2014 slazem se milance i moje iskustvo koje imam a mozda i nije neko kaze da boila sa jakim procentom proteina je upravo ta sto kazes da propeca kasnije i potraje na duze a boila koja je takoreci suplja sa mixom ili ti boila sa cetiri brasna i sa nekim manjim procentom proteina a napucas je hemijom zna da radi na komercijali odma dok ova prva nista u startu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts