jana Posted March 26, 2009 Share Posted March 26, 2009 Pivski kvasac deluje lekovito na vise nacina zbog toga sto obiluje mnogim zastitnim i lekovitim stvarima osobito vitaminima grupe B(B1,B2,B5,B6,B12),esencijalnim aminokiselinama(lizinom,leucinom),gvozdjem,selenom,cinkom,magnezijumom,kalijem,natrijem,kalcijem i nukleinskim kiselinama.Vitamin B obuhvata 13 srodnih vitamina koji cine B grupu.Deluju udruzeno medjusobno se potpomazu pa su zbog toga poznati pod B-kompleksom. B-grupi pripadaju i vitamini: K,P i H Glavni i zajednicki izvor vitamina B je PIVSKI KVASAC.Tu se nalaze u najvecoj kolicini.Medjutim kako organizam ne stvara rezerve ovaj vitamin se mora svakodnevno unositi.Pomaže pri varenju i pojačava apetit. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vlaxy Posted March 27, 2009 Share Posted March 27, 2009 Postoji li neka granica ( u gr) koju ne bi trebalo prelaziti u mix-u ili ne. Link to comment Share on other sites More sharing options...
BojanSU Posted April 1, 2009 Share Posted April 1, 2009 interesuje me kako se stavlja i koliko na kg mixa? Link to comment Share on other sites More sharing options...
jana Posted April 1, 2009 Author Share Posted April 1, 2009 Moja iskustva pokazuju da je kolicina od 4% do 6% sasvim dovoljna.Posto je pivski kvasac u prahu ja ga dodajem u miks direktno. Link to comment Share on other sites More sharing options...
BojanSU Posted April 1, 2009 Share Posted April 1, 2009 Moja iskustva pokazuju da je kolicina od 4% do 6% sasvim dovoljna.Posto je pivski kvasac u prahu ja ga dodajem u miks direktno.4-6% na kg mixa?to dodje 40-60gr Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bata Rale Posted March 22, 2013 Share Posted March 22, 2013 Nasao sam pivski kvasac u spajzu - na kutiji pise:suvi pivarski kvasac i jos:dijetetski proizvod,inaktivisan,dobijen prirodnim procesom fermentacije bez dodatka aditiva.jedina mana mu je sto je istekao rok upotrebe a inace kutija nije otvarana i hermeticki je zatvorena.dal to da bacim ili moze jos da se koristi? Link to comment Share on other sites More sharing options...
bevebo Posted April 5, 2013 Share Posted April 5, 2013 Da li se bolje pokazao na vocnim ili mesnim aromama jer misljenja sam da bi mogao ici uz obe vrste Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dimitar Posted April 7, 2013 Share Posted April 7, 2013 ide sa svaka aroma i svaki miks,bar ja ga koristim tako.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gvttasa Posted June 16, 2017 Share Posted June 16, 2017 4%-6% je po meni malo puno???ustvari to opet zavisi od mnogo stvari,ali sa dosta ribe + 6% pivski to je mnogo!meni se najbolje pokazalo 15-20 gr na kg mixa!!!to je jedna od retkih stvari koje imam u svakom mixu Link to comment Share on other sites More sharing options...
Časlav KM Posted May 28, 2018 Share Posted May 28, 2018 jedno pitanje za strucnije kolegeda li je isto pivski kvacas i alkoholni kvasac? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts