ivankole Posted May 23, 2012 Share Posted May 23, 2012 uzmeš i jedno i drugo u jeftinijoj varijanti i uzivaš!!! 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
šarenko Posted January 27, 2013 Share Posted January 27, 2013 I jedno i droug. Link to comment Share on other sites More sharing options...
coolair Posted March 7, 2013 Share Posted March 7, 2013 Imam oba, ali preferiram swingere. Na nerve mi ide vetar i bibibibipkanje Link to comment Share on other sites More sharing options...
vlada...... Posted March 23, 2013 Share Posted March 23, 2013 Uzmes Fox iluminatore i solar hengere i to je to dve vrste pa menjas malo jedne malo druge po meni nesto najbolje sto ima. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sale.gr123 Posted March 23, 2013 Share Posted March 23, 2013 Ljudi Pro logic ima dobre swingere, bogami i hengere godinama pecam na njih prezadovoljan sam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nesa Posted March 23, 2013 Share Posted March 23, 2013 Po meni ubedljivo najbolja sprava koju sam ikad koristio,jeftino a neprevazidjeno.http://www.carpfishing.de/images/product_images/info_images/fox_buttswinger-new.jpg 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Smiley:) Posted March 23, 2013 Share Posted March 23, 2013 http://www.taskacarp.com/_media/product_images/296.jpg 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
milancheshow Posted March 23, 2013 Share Posted March 23, 2013 http://img692.imageshack.us/img692/9199/20130323423c.jpg 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jova Posted March 25, 2013 Share Posted March 25, 2013 K. Neš hengeri i posle desetogišnje upotrebe nezamenljivi i nesalomivi. Izuzetno osetljivi, za sve vremenske uslove pogodni, prakticni za pakovanje, bez plastike i roka trajanja.http://i.ebayimg.com/00/s/NzY4WDEwMjQ=/$T2eC16ZHJHwE9n8ii02QBQymDqS)Dw~~48_81.JPG Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jakovcevic Tihomir Posted March 25, 2013 Share Posted March 25, 2013 Ja imam oba u nekoj jeftinjoj varijanti , ali vise koristim hangere na vetru nemam problema cak Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jovica75 Posted May 22, 2013 Share Posted May 22, 2013 Ja sam glasao za swingere, pošto na sam početkom ovog tipa ribolova, stavio sam hengere, i tako lošo mi se uplo konac oko hengera (jezda nije bio henger neka firma), zato sam od samog početka prešao na swingere, i do dan današnji ne bi ih promenio. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dax Posted May 22, 2013 Share Posted May 22, 2013 jos nekoristim ali mi je u planu, mnogo mocno izgleda http://imageshack.us/a/img855/445/5838foxeuroswingerblack.jpg dosad sam imao i hengere i swingere raznih proizvodjaca ali fox euro swinger mi se pokazao najbolje, trenutno razmisljam o black verziji da uzmem 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sale-Kg Posted September 9, 2013 Share Posted September 9, 2013 Po meni treba imati i jedno i drugo pa zavisnosti gde se peca montirati po potrebi Link to comment Share on other sites More sharing options...
wallas89 Posted April 18, 2014 Share Posted April 18, 2014 swingeri, swingeri... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Milos El Magico Posted April 18, 2014 Share Posted April 18, 2014 Svingeri [emoji2] Link to comment Share on other sites More sharing options...
rodja Posted April 19, 2014 Share Posted April 19, 2014 Solar henger ..... i samo Solar.....a lepi su uhhh kad cucnu na rod pod.... ali ukusi su rayliciti rece djavo pa sede u trnje.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Daka88 Posted February 24, 2022 Share Posted February 24, 2022 Neznam dal je tema aktivna. Gledam neke hangere pa neznam da li da kupim pošto nikad nisam pecao na njih. zanima me da li je 12cm prekratak lancic za hangere. Gledam neke prologic-ove.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ivan S. Posted February 26, 2022 Share Posted February 26, 2022 On 2/24/2022 at 4:39 PM, Daka88 said: Neznam dal je tema aktivna. Gledam neke hangere pa neznam da li da kupim pošto nikad nisam pecao na njih. zanima me da li je 12cm prekratak lancic za hangere. Gledam neke prologic-ove.... Hangeri su top stvar,probaj da nadjes Solar,ili mozda neke Nashove,mada je Solar N.O.1 inox je inox jbg 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
GORANBILLY Posted February 27, 2022 Share Posted February 27, 2022 On 2/24/2022 at 4:39 PM, Daka88 said: Neznam dal je tema aktivna. Gledam neke hangere pa neznam da li da kupim pošto nikad nisam pecao na njih. zanima me da li je 12cm prekratak lancic za hangere. Gledam neke prologic-ove.... Hengeri su po meni precizniji u detekciji griza kada riba pipavo uzima ali im je po meni mana (ako je to mana) po jakom vetru kada je senzitiviti na signalizatoru podešen na viši nivo onda zna da se desi da imas lažne "bipove". Mada je to resivo smanjenjem senzitviiti-ja. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sasa Nadlacki Posted February 28, 2022 Share Posted February 28, 2022 8 hours ago, GORANBILLY said: Hengeri su po meni precizniji u detekciji griza kada riba pipavo uzima ali im je po meni mana (ako je to mana) po jakom vetru kada je senzitiviti na signalizatoru podešen na viši nivo onda zna da se desi da imas lažne "bipove". Mada je to resivo smanjenjem senzitviiti-ja. Po meni svakako mana.Jednom sam pecao sa hengerima,uzeo od kolege da probam…ko rekoh mozda mi se svidi.Tad i nikad vise.Upravo zbog tog vetra sto kazes.Inace sedim 90% vremena blizu stapova i manje vise aktivno pratim posto pecam blizu palih stabala u vodi,ali voda uglavnom uvek cista,ne nosi nista osim kada je visok nivo,pa mi je i sensitiviti na maksimumu gotovo uvek…ali tada sa vetrom i tim lancicima kao na rigispilu,to zvecka,pa bip svako malo…Iskrivio sam se buljeci u hengere i vrhove stapova.Sa svingerima nemam taj problem ni pod tim uslovima.Povucem tegic do kraja ako je potrebno,sensitiviti na max,bude sve to izuzetno lagano i osetljivo,a zategnuto…Po meni je to i vise nego dovoljno za bilo kakvo pipavo,recimo zimsko uzimanje mamca.Mislim da je ovako nemoguce da ne vidim da se nesto desava.Naravno preduslov je da saran pomeri olovo cak iako se samo pecne na udicu.Bez pomeranja olova mi ne vredi ni najfiniji henger. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
dzordz Posted February 28, 2022 Share Posted February 28, 2022 Koje su razlike kod hengera koji se kace na najlon preko line klipa sa kuglicama pa budu klizne (tj. najlon slobodno prolazi kroz klip) u odnosu na one kod kojih klip ustine najlon ( npr. Korda Stow )? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kristijan_Sombor Posted February 28, 2022 Share Posted February 28, 2022 Ovo je tema gde bukvalno nema tačnog odgovora, kao BMW ili Mercedes, Samsung ili Iphone, Nike ili Adidas, ZVEZDA ili partizan (ovo baš i nije najbolji primer ) Svako koristi ono šta se najbolje slaže sa njegovim načinom ribolova, prezentacije, priborom... ja npr ne bih mogao da zamislim ribolov sa swingerima i meni su hengeri bolji milijardu puta i za divljinu i za komercijalu, za blizu i daleko, za leto i zimu,.. bukvalno za sve 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
beli Posted February 28, 2022 Share Posted February 28, 2022 Moja licni stav...koristi sta ti pase i zadovoljava tvoje potrebe.A ne zato sto to neko drugi ima ili zato sto je" IN" 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
dane Posted March 13, 2022 Share Posted March 13, 2022 imao prvo one majmune pa mikrone,mk2,iluminatede i onda presao na hengere (solar) uglavnom necu sigurno opet kupovati swingere mada sam i sa njima bio i vise nego zadovoljan... Optika...lepse mi cuce na podu... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ivan S. Posted March 13, 2022 Share Posted March 13, 2022 On 2/28/2022 at 1:08 AM, Sasa Nadlacki said: Po meni svakako mana.Jednom sam pecao sa hengerima,uzeo od kolege da probam…ko rekoh mozda mi se svidi.Tad i nikad vise.Upravo zbog tog vetra sto kazes.Inace sedim 90% vremena blizu stapova i manje vise aktivno pratim posto pecam blizu palih stabala u vodi,ali voda uglavnom uvek cista,ne nosi nista osim kada je visok nivo,pa mi je i sensitiviti na maksimumu gotovo uvek…ali tada sa vetrom i tim lancicima kao na rigispilu,to zvecka,pa bip svako malo…Iskrivio sam se buljeci u hengere i vrhove stapova.Sa svingerima nemam taj problem ni pod tim uslovima.Povucem tegic do kraja ako je potrebno,sensitiviti na max,bude sve to izuzetno lagano i osetljivo,a zategnuto…Po meni je to i vise nego dovoljno za bilo kakvo pipavo,recimo zimsko uzimanje mamca.Mislim da je ovako nemoguce da ne vidim da se nesto desava.Naravno preduslov je da saran pomeri olovo cak iako se samo pecne na udicu.Bez pomeranja olova mi ne vredi ni najfiniji henger. Mislim da nije dovoljno jedno pecanje da bi covek ustanovio dali su hangeri dobra ili losa stvar,i ne samo hanger ili swinger,nebitno,..signalizatori isto,(mora da se otpecaju sezona ili dve u svim uslovima da bi se dao zakljucak neki,i to da se isprati lepo ponasanje toga neceg), mora da peca covek neko vreme sa swingerima,pa onda da izmeni vise vrsta signalizatora,pa onda proba hangere,e onda moze da napravi i uvidi razliku izmedju istih,nisu ni svi hangeri isti,kao ni signalizatori,generalno nijedni nisu savrseni,sve ima prednosti i mane,pitanje je samo koje mane su podnosljivije svakom od nas ponaosob. Sa dobro nastelovanim senzitivom na signalizatorima (TXI npr.),to sto se njisu zbog vetra moze da se resi do nekle,obicno ljudi koji pecaju na Fox sign.koriste swingere,ko peca na Delkime koriste hangere,kada kazem Delkim mislim samo na TXI,ili recimo Nash R3 signalizatori,kada se nasteluju u zavisnosti od toga koji senzitiv nam treba,rade perfektno sa hangerima,i na jakom vetru,i na 50m i na 300m,i po talasima i po mirnoj vodi,ili jacoj ili manjoj vodenoj struji,travi i td. Ja licno nebi menjao Solar hangere posle svega probanog nikako,i u najtezim uslovima riblova su mi se pokazali odlicno u svakom pogledu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts