Jump to content

mantis-dark

Recommended Posts

Dok ste na takmicenjima malo da se raspisem, postavio sam pitanje na ***-u -kazu puca kao paucina,niko nije odgovorio.? kako se vama cini, i kako se skida izolacioni deo da se ne osteti ,

smrda said:
Dok ste na takmicenjima malo da se raspisem, postavio sam pitanje na ***-u -kazu puca kao paucina,niko nije odgovorio.? kako se vama cini, i kako se skida izolacioni deo da se ne osteti ,

Moj omiljeni :!: A puca naravno kada skin skidaju grickalicom i sl,pa ga ostete....kupi ovu stvarcicu sto ti sheva rece i ne brini.

Jedan od najboljih,puca kao sto neko rece jer ga gule sa ostrim stvarima.

Mozes skinuti tvrdi sloj i sa noktima,licno koristim zube,vestaci pa trpe svasta.

U principu i treba da pukne pre osnovnog najlona, medjutim to je sad jako tesko jer osnovni najlon devedeset posto ljudi koriti debljine ispod 0.30.

Za mantis bi ti u tom slucaju trebao 0.50 izuzetno dobar.

• 1 year later...
Ako se nema stripa tool-radfi informacije smrki sad je crvena nije vishe zelena boja stripe,mora se postaviti u gotovo kljucanu vodu jer tako se omeksha gornji plasht i lako se skida.Onaj ko je pre dugo godina upotrebljavo sufixe i krystone zna tacno o cemu pricam.

Djivdjon said:
Hvala Rott! A koji je po vama bolji: mantis-dark ili sufixov black silt?

Ja koristim oba,jako su slicni.Mozda mala prednost za mantis gold,samo zbog boje :)

Definitivno broj jedan sufix,mantis nije ni blizu njemu.I josh neshto ista ta pletenica u kaki i zelenoj verziji zove se shith skin,kako koristim sva ova cetiri-samo je za nijansu mekshi black

Super Mantis jednostavno prepouzdana u svakom pogledu. Ribolov bez nje na velikim daljinama i posebno sa PVA nemogu zamisliti. Opcija mekana je Super Nova, sve naravno 25lb.

kristijansombor said:
Moj glas ide definitivno za Sufix Kameleon!!! Koristim ga u poslednje vreme i ja sam pre, pre, pre zadovoljan! naravno 25lb!!!

I sam dajem glas za njega...Fenomenalna špaga i prilično jeftina u odnosnu na Kryston! :clap:

kristijansombor said:
To definitivno, mislim da za 500din, cca 36kn definitivno nema bolje strune za predvez!!! :naughty:

Uff 36kn..zasšto sve svuda mora biti jeftinije nego kod nas u HR ..kod nas je 55kn pa na dalje.. sve ovisi o kojoj trgovini je riječ..Nedavno bio u Makeodniji i isto se iznenadio sa cijena...također stao i u Srbiji opet sve jeftinije.. uff :D A da ne pričam da su Slovenci i Austrijanci također jeftiniji od nas... ali dosta..neću kvariti temu :D :violin: