max90 Posted April 26, 2009 Share Posted April 26, 2009 cemu sluzi i koliko ?posto sad mogu da nabavim neko solidno kolicunu dzabe a ako nema neke vajde , necu onda .hvala i PoZz Link to comment Share on other sites More sharing options...
sasabg Posted April 26, 2009 Share Posted April 26, 2009 belanca u prahu odlicna za bildovanje .zanimljiva tema i ja cekam odgovor Link to comment Share on other sites More sharing options...
prdaaa Posted April 27, 2009 Share Posted April 27, 2009 Maksonja i da nesluzi nicemu uzimaj ako je dzabe nekad ce ti trebati.Naprimer da prodas sasi da se nabilduje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
predrag1 Posted April 27, 2009 Share Posted April 27, 2009 Samo vodi računa da nije istekao rok trajanja. Kod jaja u prahu je oko 16-18 meseci u idealnim uslovima. Pored toga što imaju odlične "vezivne" karakteristike koriste se, u boili / mixu, kao zamena za konzervans, tj. produžuje rok trajanja "hand made" boile Link to comment Share on other sites More sharing options...
max90 Posted July 8, 2009 Author Share Posted July 8, 2009 a jel moze da zameni obicna jaja , da ne dodajem jaja obicna nego ova u prahu i vode ili sta vec i da to bude isto kao i kada dodajem obicna jaja ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tami Posted July 8, 2009 Share Posted July 8, 2009 Ne može zamjeniti obična jaja. Link to comment Share on other sites More sharing options...
supra HR Posted July 8, 2009 Share Posted July 8, 2009 sorry Tami ali moze zamjenit obicna jaja ne znam sad tocno koja kolicina u prahu ide da zamjeni jedno jaje ali moze Link to comment Share on other sites More sharing options...
Srdjan. Posted July 8, 2009 Share Posted July 8, 2009 Moze,moze.To su miksevi koji se pripremaju samo sa vodom. Link to comment Share on other sites More sharing options...
prdaaa Posted July 9, 2009 Share Posted July 9, 2009 Sjeba nas ova tehnika,jaj u prahu zamene prava jaja,neki rekviziti menjaju muskarce najebasmo gadno Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tami Posted July 9, 2009 Share Posted July 9, 2009 Pa koliko ja znam egg albumen je bjelanjak u prahu,a koliko se ja sjećam jaje je i žutanjak i bjelanjak.To nikako ne može biti isto.Postoji onaj neki gel od nutrabaitsa koji zamjenjuje jaje ali ni to nije isto kad radiš boile jer se previše stvrdnu.Međutim možda i ja nisam u pravu,čovjek uči dok je živ. :think: Link to comment Share on other sites More sharing options...
max90 Posted July 9, 2009 Author Share Posted July 9, 2009 ajme mene i meni ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
supra HR Posted July 9, 2009 Share Posted July 9, 2009 Tamara niko nije ni rekao da je jaje u prahu i egg albumin isto, jaje u prahu ( NE egg albimin) moze zamijenit jaje, znaci uz odredjenu kolicinu jaja u prahu i obicnu vodu potpuno zamjenjuje kokosja jaja u mixu, Nutragel je opet nesto drugo, imas od Moora whey gel koji se koristi bas zato da stvrdne boilu koji osobno koristim uz egg albumin u boili...a i ne postoji pretvrda boila Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tami Posted July 9, 2009 Share Posted July 9, 2009 Moja greška,sad kad sam malo bolje pogledala radi se o jajima u prahu a ne o egg albumenu,sorry nisam dobro pazila na satu. :whistle: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Srdjan. Posted July 9, 2009 Share Posted July 9, 2009 Sjeba nas ova tehnika,jaj u prahu zamene prava jaja,neki rekviziti menjaju muskarce najebasmo gadno Znaci Prdoni sad na takmicenje idete samo ti i rekviziti Link to comment Share on other sites More sharing options...
supra HR Posted July 9, 2009 Share Posted July 9, 2009 Moja greška,sad kad sam malo bolje pogledala radi se o jajima u prahu a ne o egg albumenu,sorry nisam dobro pazila na satu. :whistle: znas kako se kaze, covjek uci dok je ziv pa opet umremo glupi ( ne mislim da si glupa, ali svima nam se ponekad potkrade neka pogreska) Link to comment Share on other sites More sharing options...
max90 Posted July 10, 2009 Author Share Posted July 10, 2009 i koliko sada jaja u prahu ide na jedan deci vode ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
vladica Posted July 10, 2009 Share Posted July 10, 2009 ide nekih 33-34g jaja u prahu na 1dl vode, dok ovo izracunah prodje vremena... :mrgreen: a popih par piva malopre Link to comment Share on other sites More sharing options...
max90 Posted July 11, 2009 Author Share Posted July 11, 2009 ae dobro. Link to comment Share on other sites More sharing options...
prdaaa Posted July 13, 2009 Share Posted July 13, 2009 A koliko ta gramaza menja pravih jaja Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ribolovac Posted July 15, 2009 Share Posted July 15, 2009 EGG ALBUMEN-BELANCE JAJETA Belance jajeta(beli prašak jajeta) je esencijalan za mamce kojima treba koričast,čvrst finiš.Iako su dostupni i drugi očvršćivači mamaca,Belance jajeta što se tiče svarljivosti i hranljivih vrednosti je bezkompromisno,ono u stvari povišava sadržaj proteina jer ih ima u količini od 78 %.Može se primeniti u osnovnom miksu u količini do 4 oz/lb. Savet:Belance jajeta se može koristiti u kombinaciji sa Whey Gel-om(gelom surutke) za proizvodnju osnovnog miksa koji ne zahteva tečno jaje.Ovo vam omogućava da dodate ili vodu, ili neki drugi atraktor koji nije baziran na ulju,vašem osnovnom miksu da bi ste proizveli daleko rastvorljiviji završni mamac.Koristiti belance jajeta i Gel surutke u nivoima do 5 % svakog da bi ste eliminisali potrebu za tečnim jejetom. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ribolovac Posted July 15, 2009 Share Posted July 15, 2009 WHEY GEL-GEL SURUTKE Gel Surutke je modifikovan protein surutke korišćen u ljudskoj industriji hrane kao zamena za jaje u hranljivim artiklima gde je potrebna jaka želatinasta osobina.Sa stalnim povećanjem broja pecaroša koji imaju problema sa rakovima,ovaj sastojak je dokazano nezamenljiv širom sveta.Sa primenom u količini od 1 do 2 oz po lb,mamci se mogu kuvati kraći period vremena(do 60 sekundi),tako zadržavajući više svojih hranljivih vrednosti a pri tom praveći veoma čvrste mamce koji su skuvani i u sredini. Savet:Gel Surutke se može koristiti u kombinaciji sa Belancetom Jajeta za pravljenje osnovnog miksa koji ne zahteva tečno jaje.Ovo vam omogućava da dodate ili vodu, ili neki drugi atraktor koji nije baziran na ulju,u vaš osnovni miks da bi ste napravili još bolji završni mamac.Koristiti Egg Albumen(belance jajeta) i Whey Gel(gel surutke) u količinama od 5 % svakog da bi ste eliminisali potrebu za sirovim jajima Link to comment Share on other sites More sharing options...
boyfish Posted July 15, 2009 Share Posted July 15, 2009 Prema tome bi egg albumin bio isto sto i belance u prahu ,jedino je drasticna razlika u ceni. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Carp Hunter Posted July 16, 2009 Share Posted July 16, 2009 Prema tome bi egg albumin bio isto sto i belance u prahu ,jedino je drasticna razlika u ceni. Bas tako..jedan te isti proizvod..samo netko to voli platiti skuplje i zvati to albumin a netko jeftinije tu je razlika Link to comment Share on other sites More sharing options...
nesa69 Posted July 16, 2009 Share Posted July 16, 2009 na engleskom inače i albumin znači belance (belančevina) tako da i to jesto to isto. Link to comment Share on other sites More sharing options...
boyfish Posted July 17, 2009 Share Posted July 17, 2009 I tako englezi postase veliki hemicari .Tako razradise gomile preparata koji su jaki atraktori ponajvise za nase novcanike :roll: .Sve u svemu bitno je da se peca. :mrgreen: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts