Brundo96 Posted April 15, 2015 Share Posted April 15, 2015 (edited) hahahahah OK. Edited April 15, 2015 by Brundo96 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Brundo96 Posted April 19, 2015 Share Posted April 19, 2015 Negdje sam prije pročitao za pripremu kukuruza u teglama.Sve sam pretrazio ali nisam nasao "Recept" jer tu se kukuruz uspe u tegle i kuva se onda ne znam koliko.Pa ako neko zna da napiše kako. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lexpower Posted April 19, 2015 Share Posted April 19, 2015 https://www.exyucarp.com/forum/index.php?showtopic=1397&page=9&do=findComment&comment=96038 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Limar Posted April 20, 2015 Share Posted April 20, 2015 previse komplikacije ni oko cega.....juce bio na jednom jezeru i videh deda 74 godine cepio vretenara 20kg..mamac klot kukuruz,setim se ovog pisanja i pitam kako sprema,kaze maaa daaaj ,pa kako moz skuvati kukuruz??? inace svi na jezeru eno peglaju kukuruz i mamaljucu i to ne previse da se riba ne prejede,zakljucio sam da smo mi mackovi sa svim ovim glupostima,previse preterivanja nizasta! 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nedja Posted April 20, 2015 Share Posted April 20, 2015 Nadam se da ga je matori vratio u vodu, mada nije ni trebao u mrestu da ga peca. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sasa Nadlacki Posted February 6, 2019 Share Posted February 6, 2019 Mozda ce nekome biti zanimljiva ovakva priprema,posto po meni daje mnogo vecu atraktivnost mamcu,spodu...U danima(letnjim) kada nisam na vodi,skuvam matori kukuruz u vecim kolicinama.Kuvam ga redovno,na tisoj vatri,bez ikakvih dodataka,cista voda kad provri i stavljam kukuruz na kuvanje.Kuvam ga dok lepo ne nabubri i vidim da je opna pocela na puca,ali su zrna i dalje cela(da bih nogao da ih nizem na dlaku)...Onda ih skidam sa vatre,procedim i rasirim po betonu na suncu kad je najtoplije i ostavim tako da se zrna suse,toliko da se skroz skvrce i smanje.Kad je “gotov” pokupim i lagerujem negde.Posto je suv nema problema da ce da se ubudja ili bilo sta slicno.Kad mi treba za ribolov,stavljam ga u kipucu vodu nekih pola sata.Onda skidam sa vatre i poklopljenu serpu umotavam u cebe,jaknu...vece pred ribolov.Tako cak i do jutra serpa bude vruca i kukuruz dodatno radi posto je suv bio i upija u sebe bukvalno sve sto se nalazi u vodi jer je naravno predhodno bio skuvan,nabubren i ima vecu moc upijanja.Prednost ovakvog spremanja kukuruza je sto smo sigurni da ono sto smo ubacili kao atraktore,sigurno zavrsava unutar kukuruza i mnogo duze ostaje atraktivan nego kada se sprema direktno predhodno neobradjeno zrno... 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sasa Nadlacki Posted May 31 Share Posted May 31 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sasa Nadlacki Posted June 10 Share Posted June 10 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts