Jump to content

NG i NCS hajde malo da polemisemo

Recommended Posts

Kao sto je neko video u mom postu ''potraznja za CENTURY stapovima'' videli ste da sam uzeo 4 NCS-a 13' 3,5lb ali u nedostatku vremena jos nisam pecao na njih :( ali eto dok sedim tako slusam neke price o NG i NCS-u pa me interesuju tako neke razlike izmedju ova dva modela.

Cuo sam da je NG 13' 3,5lb meksi na ribi, ali krace baca.

Za NCS 13' 3,5lb da je malo tvrdji ali lakse (dalje) baca.

Molim :pray: vas ljudi malo se raspricajte na ovu temu, jer postoji neka sansa da uzmem i 3 NG ako prodam moje hacinsone pa da tako cale i ja imamo 2 seta a da se ipak razlikuju po karakteristikama, A AKO SE NE RAZLIKUJU UZEO BI JOS 2 NCS-a pa da imamo 3+3 jer bi mi takva nabavka bila jeftinija.

Pa nek prica krene............ :D

NG 13-ica nema blage veze sa 12-icom.Jeste mek 12-ica 3,5 lb ali da baca baca itekako,dok je 13-ica daleko kruca i baca vishe mada se meni uopshte nesvidja.NCS pishe da baca mada je po meni najobicnija shtap od svih century shtapova,cak ima i mekshi vrh nego NG.

Ako vec uzimash NG ja bi ti preporucio 12-icu umesto 13-icu.Da ne zaboravim i NG 13-icu 3 lb SU koji je po meni daleko bolji nego 13 3,5 lb.

Pecam sa FG 13" 3,5lb

Malo su tvrdji od NCS,pecao sam i sa njima

Dokupio sam jedan FBS koji me je odusevio.

Zabacaj 100-120m bez problema a uzivanje sa ribom neopisivo

==================================================================================================

U celosti potkreplujem to sto si napisao. Imam tu priliku da probam sve stapove iz njihovog programa ( pecam sa NCS 3,60 - 3,25Lb) . Moj stap je malo meksi ali se to oseti weoma prijatno pri vadjenju ribe. Pri izbacaju radi gornji deo i licno sam zadovoljan.

Ja sam pecao sa NG 13 ft 3.5 lb i stap mi se uopse ne svidja.Prvise mi je kruta mocuga.

NG 12 ft 3.5 lb su babaroge.Izuzetno precizan i radan stap.Po meni jedna od najboljih 12-tica sa kojom sam ikada pecao.Sada imam NG 13 ft 3 lb SU i leze mi u pic.. materinu.Stap nema nikakve veze sa 13-ticom na 3.5 lb.

Meksi je,dosta elasticniji,ali snazan do zla boga.Prilikom kacenja ribe savija se skoro od drske.Inace SU znaci (stepped up),a englezi ga deklarisu kao stap za postizanje velikih distanci bez sok predveza a pritom je brz na ribi.

Kako baca NG 13 ft 3 lb SU 95g olovo + 15g mrezica, da li oseca opterecenje i koja duzina odprilike? Jer ja menjam stapove zbog duzine zabacaja i zato sto su hacinsoni previse napregnuti kada bazim iz sve snage 75g+10g mrezica, savija mi se u drsci. I ako znate cenu za NG 13 ft 3 lb SU za komplet 3 komada............?

Mnogo zavisi koje masinice imas i koji najlon koristis.Logicno je da sa 0.35 ili 33 neces baciti kao sa 0.28 ili 30 naprimer.Inace ako ti treba stap koji je vise bacacki i za vece distance onda lepo uzmi FMJ i resio si problem.NG 13ft 3lb SU nije bacacka motka.

• 2 weeks later...

Konacno da i ja vlasnik NCS-a :D , napisem kako je proslo pecanje i test stapova. Kao prvo hocu da kazem da evo na prvom pecanju bilo je 17 riba prosek 9kg a samo jedno otkacinjanje ribe. Stap je sve samo ne batina :) , jeste da nije ceo parabolik ali ipak drugi deo stapa (ceo vrh tj. taj gornji segment) radi fenomenalno. Malo sam namerno ostavio zategnutiji dril da vidim da li ce doci do cepanja ribe, medjutim prijatno iznenadjen stap radi ribu, zamara je lepo i nakon sto je izvucem pazljivo sam gledao usta ribe i sasvim lepo zakacena svaka i nimalo iscepana. Veoma sam zadovoljan!!!!

Malo je i nas ogrejalo sunce :dance: pa smo uzeli i 3 nova NG 12' 6'' 3,75 lb stapovi ovako na prvi pogled prelepi: 3 vrste karbona, matiran nije lakiran, Anti Twist Technology (stvarno stap ne vibrira).

A sad u cetvrtak vodimo i njih na test malo u debeljacu da vidimo sta kazu na ribi :lol:

• 3 months later...
Ja brate kupih NG-a 12ft 3,5lb i mislim da su stvarno izuzetni.Naravno,pre toga sam ih probao kod moga druga Neshe.Po meni u tom shtapu imash sve,i daljinu i daleke izbachaje.jedva chekam proleche da snjima izadjem na vodu.Pozdrav od Lakija

Jel si uzeo novu ili staru seriju? Poz :dance:

• 3 weeks later...