bane76 Posted September 17, 2014 Share Posted September 17, 2014 ajde srki nekukaj nego raspecaj to mesto ,bar jedan 20+ pa onda slike ....nedaj se ... 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
DucicM Posted September 17, 2014 Share Posted September 17, 2014 Jos jedan fenomen kad je Pelagicevo u pitanju(to premjestanje ribe).Taman kad pomislis da sve znas o jezeru ono nas po ko zna koji put iznenadi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Carp Yo Yo Posted September 17, 2014 Share Posted September 17, 2014 Ma riba je jebena tamo do zla Boga. To njeno premjestanje mislim da niko ziv nece i ne moze da procita. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DucicM Posted September 18, 2014 Share Posted September 18, 2014 Prvi dan kad sam dosao na jezero pa narednih 24 sata nije se izbacila nijedna riba u ovom trouglu 5-6-29.Nenormalna tisina je vladala i to me uplasilo.Tek sutradan ujutro je krenulo ali bas sa desne strane od poz.25-26 pa sve polako se premjestao do 29-ke i kad je i ona zauzeta jato je otislo na plazu.Riba bjezi od ljudi da to nije normalno.Kako se koja pozicija popunjava ona se samo pomjera tamo gdje nema nikoga i gdje je niko ne ometa.Kad su popunjenje sve pozicijie u ovom djelu( 1,3,5,6 te 29,28 i 27) riba je dosla na 7 i 8 i tu se neprekidno izbacivala.(ta strana sve do 11 je bila prazna) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Paponja-carp Posted September 18, 2014 Share Posted September 18, 2014 Ovo je stvarno za ne povjerovat da se riba preselila u jedan dio jezera i da samo tamo uzima mamac,jezero je ogromno i obiluje mnostvom ribe,a sad da je riba toliko podmukla pa da se sakrila u zaljev 22 je veoma cudno,ali sve upucuje na to.Ja sam peco na 18ki i non stop se bacala u kanalu ispred 18 i u zaljevu 22,ali je ipak grizla i kod kolege na 6ici,a sad sve mrtvo na tom djelu jezera stvarno cudno!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
dalibor Posted September 21, 2014 Share Posted September 21, 2014 idem na jezero 23 -09-2014 pa me interesuje sve o poziciji br 10 gde treba traziti sprud itd i ako mi neko moze reci koliko kosta iznajmljivanje podmetaca za ribu? Link to comment Share on other sites More sharing options...
vladaBG Posted September 22, 2014 Share Posted September 22, 2014 podmetac-kadica je 2e na dan Link to comment Share on other sites More sharing options...
hrvatskiovcar Posted September 22, 2014 Share Posted September 22, 2014 Ovo je stvarno za ne povjerovat da se riba preselila u jedan dio jezera i da samo tamo uzima mamac,jezero je ogromno i obiluje mnostvom ribe,a sad da je riba toliko podmukla pa da se sakrila u zaljev 22 je veoma cudno,ali sve upucuje na to.Ja sam peco na 18ki i non stop se bacala u kanalu ispred 18 i u zaljevu 22,ali je ipak grizla i kod kolege na 6ici,a sad sve mrtvo na tom djelu jezera stvarno cudno!!!ja sam ovo ljeto bio 7 dana na 5ici, sa mnom je bio jedan koelga nijemac, nije se mogao nacudit jezeru, sad jeriba kod nas u tom dijelu jezera, sad ubijaju oni na 20, na kraju je pitao jel se moze prebacivati sa pozicije na poziciju ihiiihitko misli da ce na Pelagi samo tako naklepat se 20+ riba taj se u startu zajebo, treba si prvo dat truda, pogodit poziciju prikladno godisnjem dobu i situaciji, i naravno malo i znat pecat osobno ima dvije vrste izlazaka na vodu..ili idem pun ko brod i dajem si maksimalno truda ili idem odkulirat vikend na vodu..sad jbg uvijek prodem bolje u prvoj varijanti Link to comment Share on other sites More sharing options...
biser Posted September 23, 2014 Share Posted September 23, 2014 @Dalibor: pa me interesuje sve o poziciji br 10Dalibore,Na toj poziciji imas lepih mesta. Meni i drugarima se redovno dobro pokazuje jedan lep plato.Stanes na desnu belu sektorsku liniju (od kreča), onda u pravcu nje vidiš, otprilike desnu ivicu 25-ce (gledano od tebe). Taj veoma lep plato je otprilike malo prema sredini 25-ce i desno do posle jednog spica koji vidis na drugoj obali (tamo iza 24-ke). Daljina je negde oko preko 90 metara, ali nije preko 100. Mnogi moji drugari promaše to mesto, jer pri markiranju traže "karakteristično" zapinjanje olova po kamenu. Greška, na tom platou nema takvog zapinjanja, nego olovo klizi kao po staklu, tvrdo-utabano, jbg? Ako nadješ to mesto, garantujem da češ se napecati, jer se tu redovno zadržava.Ovako kako sam ti opisao, proizilazi da pecaš malo izvan svog sektora. Medjutim treba da znaš da se u slobodnom pecanju peca do polovine površine između dve pozicije.Bistro Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kristijan_Sombor Posted September 24, 2014 Share Posted September 24, 2014 Deni90Kristijan_Sombor http://www.youtube.com/watch?v=jM10X1-k80Q 22 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Paponja-carp Posted September 24, 2014 Share Posted September 24, 2014 Drug ovo sa zadnje kampanje na poziciji 20?Ono kada smo se upoznali?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kristijan_Sombor Posted September 24, 2014 Share Posted September 24, 2014 da, da. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Paponja-carp Posted September 24, 2014 Share Posted September 24, 2014 da, da. Lijepa reportaza,i ja sam u planu da namontiram nesto ovako jel imam dosta slika i par video zapisa pa bi od tog mogo napravit nesto ovako.Kad planiras opet na Pelagicevo? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kristijan_Sombor Posted September 24, 2014 Share Posted September 24, 2014 idemo drugar i ja od 22-26 oktobra na mesto br 5 i onda opet planiramo negde sredinom decembra. Link to comment Share on other sites More sharing options...
shiki Posted September 24, 2014 Share Posted September 24, 2014 To u decembru mi je skroz zanimljivo,mozda vam se privalim. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kristijan_Sombor Posted September 24, 2014 Share Posted September 24, 2014 i ja se tome bas radujem, jos kad bi pao neki snezic, milina bi bilo. Dogovoricemo se sve, to moze ispasti do jaja, ja bi voleo sto kasnije, samo zavisi od ovog ludog vremena. Mozda zaledi za koji dan Link to comment Share on other sites More sharing options...
DucicM Posted September 25, 2014 Share Posted September 25, 2014 Kristijane mozda i opali toplo vrijeme.Na ovako ludu godinu prije ce biti suprotno od normalnog i ocekivanog.Zamisli, sjedis na petici, nova godina a ono 20 stepeni haha 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kristijan_Sombor Posted September 25, 2014 Share Posted September 25, 2014 ahahah e to bi bio posao Link to comment Share on other sites More sharing options...
Paponja-carp Posted September 25, 2014 Share Posted September 25, 2014 Bilo bi super da bude takvo vrjeme u decembru,mada su slabe sanse sobziro na ovu zimu vec u ranu jesen. Link to comment Share on other sites More sharing options...
hrvatskiovcar Posted September 26, 2014 Share Posted September 26, 2014 Bilo bi super da bude takvo vrjeme u decembru,mada su slabe sanse sobziro na ovu zimu vec u ranu jesen. Bilo bi super da bude takvo vrjeme u decembru,mada su slabe sanse sobziro na ovu zimu vec u ranu jesen.ja vise po takvoj zimi ne idem, 12.2. ove godine, na 5ici, ne da sam se smrznio, nego sam odrvenio, koji uzas, vama decki zelim bistro ali ja radije ostajem kraj peci u toplom... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Paponja-carp Posted September 27, 2014 Share Posted September 27, 2014 ja vise po takvoj zimi ne idem, 12.2. ove godine, na 5ici, ne da sam se smrznio, nego sam odrvenio, koji uzas, vama decki zelim bistro ali ja radije ostajem kraj peci u toplom... He he i ta ti je pametna uz pec i toplu rakiju,mada je i na vodi ljepo po zimi usator se zavuc ukljucit grijalicu,prokuhat rakiju ili vino i domace meze,,uh nigdje kraja 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kristijan_Sombor Posted September 29, 2014 Share Posted September 29, 2014 Meni se jezero sviđa i nemam nekih zamerki, voleo bih da je još divljije nego što jeste. Jedino mi nije jasna jedna stvar...http://www.youtube.com/watch?v=sv9K46EAHqEevo na ovom linku se lepo vidi kako Rusi koriste stari kukuruz i dušek za ribu najobičniji, bez stranica, a kamo li "kadicu". Takođe kad sam bio letos video sam preko puta mene da su Austrijanci redovno hranili starim kukuruzom i to u ogromnim količinama i takođe imali običan dušek, koji su do duše retko koristili imali su samo jednu ribu a i nju su stavili na travu!!! Još se mnogi žale na to da su viđali Rumune i Austrijance kako koriste kukuruz bez problema. Pa samo ne bih voleo da steknem mišljenje kako se pravila selektivno primenjuju u zavisnosti od "geografskog položaja" ribolovaca. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Paponja-carp Posted September 29, 2014 Share Posted September 29, 2014 dobro si primjetio,a i meredov im je nekakv djeciji.I ja kada sam bio zadnji put bili su momci iz BiH na jednodnevnom ribolovu i koristili obicnu "matu"cak su i slike postavili na facebook sa ribom gdje se dobro vidi na cemu su drzali ribu.Sto se tice kukuruza meni licno Jovo nije reko da se nesmije koristit niti pise na onom papiru sto mi je on dao!Mada ja nisam koristio iz razloga sto ga nisam imo,a od vas sam cuo na vodi da je zabranjen!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
DucicM Posted September 29, 2014 Share Posted September 29, 2014 Izgleda da se to kukuruzom i ne sprovodi.Mnogo puta sam vidio rasut kukurut po pozicijama nakon sto neki odu kuci i nikom nista. Na ovom vodostaju i ovoj temperaturi i nije toliko opasan, ali na onom hororu prosle i pretprosle godine itekako jeste. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Carp Yo Yo Posted September 29, 2014 Share Posted September 29, 2014 dobro si primjetio,a i meredov im je nekakv djeciji.I ja kada sam bio zadnji put bili su momci iz BiH na jednodnevnom ribolovu i koristili obicnu "matu"cak su i slike postavili na facebook sa ribom gdje se dobro vidi na cemu su drzali ribu.Sto se tice kukuruza meni licno Jovo nije reko da se nesmije koristit niti pise na onom papiru sto mi je on dao!Mada ja nisam koristio iz razloga sto ga nisam imo,a od vas sam cuo na vodi da je zabranjen!!!To su bili ovi iz Mastershita! http://www.igreklik.com/slike/images/41015008855038637607.jpg http://www.igreklik.com/slike/images/76539302096828749315.jpg Rdjavom kurcu pricaj, muda pukose! Izgleda da su slagali Jovanu da imaju potrebnu obaveznu opremu, u koju po novim pravilima spada i kada za ribu, a ne dusek. Ili ih on nije ni pitao da li imaju. Na Sumbaru je to fino rijeseno. Ne interesuje ih nista tvoje sta god da doneses, nego jednostavno moras korisititi i uzeti njihov dusek, koji je usput jako siguran, i tacka. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts