Atila Han Posted March 13, 2012 Share Posted March 13, 2012 Sve to u vezi dozvola i kolicine ubacene ribe si u pravu to je blaga je rec BEZOBRAZNO ali to je daleko od pravog problema koji muci Kudrecko jezero.Najveci problem dragi moj kolega su sami ajde da nazovem ih tako RIBOLOVCI a da bi ti to bilo jasnije moras da se vratis malo u skoriju proslost a na to mogu lepo da te potsete slike Draska Protica. Kolega, drago mi je da se neko javio povodom ove priče o jezeru Kudreč. Tema je odlična za raspravu i nadam se rešenju bar jednog dela problema. Kao što sam rekao u predhodnom post-u da jezero Kudreč se poribljava sa 400 kg. ribe godišnje, i da je to smešno i žalosno. Taj isti Draško i kompanija su to jezero i učinili takvim kakvo je sada. Nisu ni oni jedini naravno. Pecaroši pojedini su nosili kući i šarančiće po 500 gr. do 1 kg. Kao da su gladni svega. Moje pitanje za sve koji posete ovu temu jeste: Ima li ko zainteresovan da pomogne ovoj vodi, i kako ??? Po meni bi trebalo da svaka voda koja je ne spada u privatno vlasbništvo trebala da dobija istu količinu mlađi kao i sve ostale vode po broju pecaroša u toj opštini, ili po površini vode. Pre bih izvadio dozvolu samo za vode u Smederevskoj Palanci po ceni istoj od 5000.00 din. i pecao na Kudreču ili Jasenici nego da se lomataram po Srbiji, stim da se poribljava kao i sve ostale vode. Ok poštujem sve vode i volim kada negde odem na stranu. Ali ja da nemam gde da pecam u svom mestu za ovoliku cenu godišnje dozvole, SRAMOTA !!! Ja sam za to da svako na svojoj vodi u svom mestu peca sa godišnjom dozvolom, a kada ode na stranu plati dnevnu, vikend ili 7 dana dozvolu. Od tih para i para od godišnjih dozvola, svako svoju vodu da poribljava i čuva. Verujte mi da bi svaka voda u ovoj našoj zemlji Srbiji bila fenomenalna i za ribolov i za odmor. Ali kako vidim da od toga samo profitiraju privatnici - privatna jezera. I sve ce ih više biti. Slobodne vode će se uništiti i otići u zaborav. VIšE ........ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Atila Han Posted March 14, 2012 Share Posted March 14, 2012 Iz Smederevske Palanke godišnje za dozvole ode 2.000.000.00 din., i par stotina više. Preko 400 registrovanih pecaroša ima na području Smederevske Palanke, a za uzvrat dobijaju ove godine 2012 500 kg. mlađi. Hvala privatnom preduzeću koje mi izdaje dozvolu godišnju. Pa to je bolje da svako stane u red sa kesom kada dođe taj dajc od kamiončeta i sačeka svoj ulov od 1 kg. po pecarošu plaćenog 5000.00 din. BRUKA ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tonac Posted April 20, 2012 Share Posted April 20, 2012 Jel se skoro desavalo nesto na jezeru? Mozda bih dosao za vikend da bacim malo ... ? Atila Han, potpuno razumem tvoju frustraciju, i ja sam kupio (I kupujem uvek) godisnju dozvolu za ribolov, i osecam se solidno kao magarac. U stvari, kao MAGARCINA. Link to comment Share on other sites More sharing options...
cukarp Posted April 23, 2012 Share Posted April 23, 2012 Slabo radi riba ako na sarana mislis,babuska ti radi fenomenalno ljudi pecaju po deset petnest kila i to komadi sve preko kilo pala je i jedna 2.400.Ako hoces sarana da pecas dodji posle prvog juna ali na Kudrec 2 tamo moze nesto i da ti se javi ima dosta sitnijeg 2-3 kila i pet sest komada 10,12,14,17 kila ja i moji drugari ih non stop pecamo po nekoliko puta za sezonu dok nam zlikovci i to ne pokradu Link to comment Share on other sites More sharing options...
Atila Han Posted April 23, 2012 Share Posted April 23, 2012 Babuška je radila do pre dva dana, koliko ja imam informaciju iz ličnog iskustva. Ljudi su nosili kući i po 20 kg. babušana. Ni jedan komad nije bio ispod 1 kg. Takođe ni jedna nije vraćena. Pune ikre i obale obrasle alavih ribolovaca. šarandžija u pokušaju - šarana pecati na Kudreču 1 ti je čist promašaj, a za Kudreč 2 nemam informaciju. Nikada nisam pecao šarana na dvojci, ali ako kolega -šarandžija 10+ bolje upoznat, rad sam da zabacim na samo otvaranje, ako bude bilo mesta. Predpostavljam da je kolega : šarandžija 10+ iz S. Palanke ili iz okoline, pa da se dogovorimo za jedno dobro zabacivanje od 1 juna na Kudreču 2. Naravno ako ste radi da ujedinjenim snagama pokušamo uhvatiti kog miljenika (šarana) ??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts